ESC 2024 – Malme, Švedska: opšte, arena, grafika, scena

Sem Irske i Francuake sve do sada izabrane pjesme na dnu na kladionicama.
Pa Irska bas skace, do 8. mesta je stigla...a Slovenija konstantno pada...ipak nesto govori to...naravno da je rano za sve, ali neki pokazatelji postoje...

Kladionice u mesecu januaru govore jedino da je ljudima koji ih prate izuzetno dosadno.

A ko su ti ljudi? 😌

Ne spadam u njih definitivno jer skoro nikad mi nije dosadno...

Hajde da se podsetimo kako funkcionišu kladionice:
1. Što više uplata, to su kvote niže
2. Pre proba je izuzetno lako manipulisati kladionicama kako bi se kreirao hajp
3. Bilo ko na dnu može sad i 1000 evra da da i dići će se lagano u top 15 bar

Dakle, da li su kladionice relevantne pre proba? Ne.

Ma svakako je jasno da ce u maju u finalu Evrovizije u top 10 biti Ukrajina, Švedska, Italija... na ostalima je da budu medju 7 "srećnih dobitnika" koji će biti u finalu medju top 10 ;)

Bacio sam pogled na kladionice (dakle ne bavim se njima, a u životu se kladio nisam ni za esc niti bilo šta drugo) i primetio da Irska konstantno raste, a Slovenija pada, preneo tu faktičku informacuju ovde i ništa dalje o tome rekao nisam, čak ni da će se na osnovu toga neko plasirati neko ne, jedino da nešto postoji čim sa 25. mesta dođeš na 8. u 3 dana, a neko se sroza na 33. mesto. That was just a fact, jeeez... :/

Pa eto, objasnio sam ti šta postoji kad neko ovako rano toliko napreduje na kladionici - neko je uložio.

• Like
Reactions: Mrm
Martina lisica mi iskace iz frizidera na insta
Eno filozofira kako nije Hrvatica nego umetnica I sl.

Meni niko ni od odabranih ni od ovih sa NF ne zvuci kao pobednik. Možda stvarno pobedi UK posle milion godina.

Submitted to TVP! 💖

I Poljska Breskvu za trku ima... :love: 🙌😌

Ma ne, poenta je iskoristiti kladionice kao argument ako ne gotivis neku pesmu, ali potpuno nebitno ako imas ne dvostruke nego visestruke arsine 🤔

Ma ne, poenta je iskoristiti kladionice kao argument ako ne gotivis neku pesmu, ali potpuno nebitno ako imas ne dvostruke nego visestruke arsine 🤔
Da li se meni obraćaš?
Ako da, tu sam, može i na ti, ne mora u trećem ili drugom licu. :)

A za ovo no comment bukvalno, sve sam objasnio naknadno...doslovno sam preneo uočeno...Albanija mi je sasvim korektna, ali tone na kladionicama, ne znam da li to išta znači, ali tone, pada, spušta se, to moje oči primećuju...jeeez

Last edited:
Moja teorija zavere je da je Portugal pobedio 2017 jer su odmah poceli da manipulisu sa kladionicama pa su ljudi obratili paznju na onu pesmu koju niko ne bi konstatovao

Sličan manevar pokusala Malta 2021

ESC 2024 – Malme, Švedska: opšte, arena, grafika, scena
Back