ESC 2024 – Malme, Švedska: opšte, arena, grafika, scena

Bože omikron, 🇵🇹 je ubio i žiri i televoting te godine.. Ono je nešto prelepoooo.. Svetla tačka ESC-a.. 🥰❤️☺️

Portugal je tek nakon polufinala zasjeo na prvo mjesto kladionica. Sad se ne mogu sjetiti koji je bio prije proba.

Last edited:
Portugal je pobedio zasluženo, imali su najbolju pesmu i izvodjaca te godine, moramo biti pošteni i reći, a plus covek postavio rekord tada u istoriji evrovzije po broju poena.

Znači, stepen zalaganja i posvećenosti ovog čovjeka 😂🤌🏻 Tabelica, magneti, detaljna analiza...Očito da sam dosta toga propustio što ga nisam pratio, a ja založeno pratim samo Alesiu koja snima lajvove jer joj bude mrsko uređivati videe hahaha :)

nije meni to ništa strašno, što se ne kladiti ako možeš još da dobiješ, naprosto ja nemam to kao naviku, kao nešto što je za mene...

Što se tiče prvog polufinala, žrebovanjem su najviše profitirale Litvanija i Poljska s obzirom da su tu Ukrajina i Irska + isto veče glasaju Njemačka i Velika Britanija, s druge strane Slovenija, Srbija i Hrvatska su u prednosti jer kao preostali ex-yu trio imaju jedne druge mada vidjećemo koliko će nam to pomoći...
Čini mi se da Portugal (osim Luksemburga) nema na koga više računati jer su to veče bez Švajcarske i Španije.
U svakom slučaju će biti paklena konkurencija i to je jasno kao dan već sad, da je tu barem jedan San Marino ili pak Gruzija pa da malo olakšaju situaciju a ovako ja ne vidim trenutno nikog za koga bih mogao bar pretpostaviti da će ispasti, Moldavija i Portugal imaju straobalno loše nacionalne izbore ove godine ali ih nikako ne bih otpisao znajući koliko su sposobni da samim nastupom i harizmom izvođača izdignu pjesmu.
Ono što se odmah može konstatovati jeste to da Island, Litvanija, Ukrajina i Finska bez sumnje idu dalje jer imaju iole jaka domaća finala a tu su svakako Srbija i Hrvatska, čak i ovi ''interaši'' poput Slovenije a (nadam se) i Kipra su dobri, čupavo nema šta.

Kad je riječ o drugom polufinalu, Albanija je definitivno najviše profitirala jer zbog Grčke, Italije i Švajcarske tako da će se sa još jednim smećem naći u finalu bez problema, Jermeniji takođe odgovara što ima Gruziju i Grčku i Francusku...
Zapravo, u ovoj grupi imena država ništa ne znači jer manje-više svako može proći ukoliko bude ponudio koliko-toliko dobru pjesmu, jedino eto Norveška i Estonija su sigurice za prolaz sudeći po kvalitetu njihovih selekcija, Izrael se naravno podrazumijeva znamo iz kojih razloga a i Grčka na osnovu imena koje ih predstavlja dok se svim ostalim ostavlja prostor i da se proslave i da flopnu, dosta interesantnije za praćenje nego prvo veče. :cool:

Bogami da, Albanija je dobila baš 3 zemlje sa najviše dijaspore u pf...

ESC 2024 – Malme, Švedska: opšte, arena, grafika, scena
Back