Što se tiče prvog polufinala, rekao bih da su sigurni finalisti: Švedska, Ukrajina, Poljska, Norveška, Estonija i Albanija i da tu ne bi trebalo biti nikakvih turbulencija - voljeli ili ne voljeli neke od njihovih pjesama prosto su generalno ishajpovane u narodu.
Najvjerovatnije će proći Belgija, Kipar i Holandija ali eto ostavljam mjesta potencijalnim iznenađenjima, svakako je Kipar veća sejfara jer zatvara veče i serviraće nam nastupčinu, čak sam trenutnog mišljenja da bi od ovih iz Beneluksa prije ispušila Holandija koja se i nije nešto pokazala na probama a Belgijanac jednostavno grize na sceni.
Mislim da su tu negdje na granici Island, San Marino i Hrvatska, zapravo sve tri zemlje su mi misterija ove godine jer mogu zamisliti i da ližu dno polufinala ali i da prođu tipa sa 8. ili 9. mjesta, Islanđani su keči ali se plašim za njih stejdžin plus otvaraju, Sanmarinežani da predstavljaju neku drugu zemlju sa tim italo-diskom bili bi zacementirani ali ovako možda niko i ne obrati pažnju na njih a Hrvati sve zavisi koliko će šokantan nastup biti i da li će uspjeti prodati pjesmu.
Ispadaju sigurno Azerbejdžan, Portugal i Slovenija nažalost, preslabe i nedovoljno konkurentne kompozicije.
'Ajde neka je sa srećom svima, ludilo može početi finally!