ESC 2025 – Bazel, Švajcarska: opšte, arena, grafika, scena

Ali ubedljivo sam se najlepse proveo za vreme drugog polufinala 2012, tad je bio Spasovdan a ja sam otisao sa sela kuci da gledam ESC i celo to vece sam bio sam. 2018. i 2019. sam takodje pratio sam dok sam bio u Kragujevcu ali nije bas bilo kao sto je bilo 2012.

2014-2017 sam pratio skoro sve sa mamom i sestrom, izuzetak je bila 2016. kad sam pratio sa sestrom i finale sa bivsim drugom.

Dok 2021. bih da zaboravim da mogu.

2022. sve sa roditeljima ispratim, dok 2023. ispratim samo ja. Prosle godine se cak uspavam usred finala i probudim se neposredno pred glasanje, znaci haos.

Bogami, kod mene sad ipak krece hajp haha

Nisam video nisto leakovano, generalno nisam ni sve isecke gledao tako da po prvi put posle ko zna koliko godina docekujem PF bez ideje kako ce sta izgledati

Хаххаа ако ништа бар ћете се забавити и коментарисати

Мене је убијало 2022. кад сам гледао са 10 људи и нису се гасили током свих наступа а мени свака друга пјесма одлична била, сад ми је свеједно хоће ли ко препричати 😂
Ja sam imao takvu situaciju 2021. i od tada pazim koga zovem na ESC :)

2018 na razmeni studenata smo organizovali ja i jedna studentkinja iz Hrvatske zajednicko gledanje i dosli su podosta ljudi ali niko nije bio zainteresovan. Nikada vise takvo gledanje.

Mrzim da gledam Evroviziju sa kežualcima i da slušam o tome kako su im pesme sranje, kako je takmičenje namešteno i političko i ostale očajne tejkove.

Poslednjih pet izdanja gledam samo sa dečkom i napravio sam od njega evrovizijskog super-fana 💅🏻

Ne mogu ni da krivim mnogo ljude kad kažu da ne gledaju jer 'nije kao što je nekad bilo' u smislu namještaljki i lobiranja, jer ni ja ne mogu više tenis da gledam jer me nervira cijela situacija oko Sinera i gubim volju da pogledam ijedan nenovakov meč. Samo eto, ne volim sa takvim ljudima da gledam polufinala i finale jer me smara da slušam o tome. Ne gleda ti se, ne gledaj, jednostavno je, pusti mene da gledam.

Ja gledam sa mlađim bratom 😂 najjače društvo. A favoriti su mu Estonia, Švedska i San Marino jer ih je čuo na Tik Toku tj non stop ih čuje. 😂 tako da je sa decom najbolje gledati.

Očekujem jedno od najmanje neizvesnih polufinala ESC.
10 prvih po kladionici prolaze, prilično sam ubeđen da neće biti iznenađenja.

Random order :
Estonija , Švedska , Kipar , Belgija , Poljska , Ukrajina, Albanija , Norveška, Holandija , Island. Trenutno mi deluje da će biti ovako :)

Vjerovatno se neću oglašavati do 12 večeras, pa da poželim sreću forumašima iz Hrvatske (i Slovenije, ako ih ima), i što se mene tiče, volio bih da San Marino i Portugal nekako prođu, pošto moj top 2 - Švedska i Estonija - svakako prolazi. 💪

Ja moram na HRT1 da gledam veceras, prvi put na neki kanal nakon par godina gledanja na YT, nadam se da ne pustaju previse reklama kad ne treba.

Ova godina je mlaka sto se pesama tice, ali opet nek pobedi najbolji. Srecno svim polufinalistima veceras. Za mene je mnogo znacajan jubilej koji se obelezava ove godine, 20 godina od Grcke pobede na Evroviziji. Srecno Sloveniji i Hrvatskoj.

Kod mene stanje sledece, gladan sam, kasni mi dostava hrane plus razmisljam da li gledati prvo ESC bez ikakvog hajpa ili da dam Survivoru prioritet

snezana-djurisic-zvezde-granda.gif

Što se tiče prvog polufinala, rekao bih da su sigurni finalisti: Švedska, Ukrajina, Poljska, Norveška, Estonija i Albanija i da tu ne bi trebalo biti nikakvih turbulencija - voljeli ili ne voljeli neke od njihovih pjesama prosto su generalno ishajpovane u narodu.

Najvjerovatnije će proći Belgija, Kipar i Holandija ali eto ostavljam mjesta potencijalnim iznenađenjima, svakako je Kipar veća sejfara jer zatvara veče i serviraće nam nastupčinu, čak sam trenutnog mišljenja da bi od ovih iz Beneluksa prije ispušila Holandija koja se i nije nešto pokazala na probama a Belgijanac jednostavno grize na sceni.

Mislim da su tu negdje na granici Island, San Marino i Hrvatska, zapravo sve tri zemlje su mi misterija ove godine jer mogu zamisliti i da ližu dno polufinala ali i da prođu tipa sa 8. ili 9. mjesta, Islanđani su keči ali se plašim za njih stejdžin plus otvaraju, Sanmarinežani da predstavljaju neku drugu zemlju sa tim italo-diskom bili bi zacementirani ali ovako možda niko i ne obrati pažnju na njih a Hrvati sve zavisi koliko će šokantan nastup biti i da li će uspjeti prodati pjesmu.

Ispadaju sigurno Azerbejdžan, Portugal i Slovenija nažalost, preslabe i nedovoljno konkurentne kompozicije.

'Ajde neka je sa srećom svima, ludilo može početi finally! :giggle:

Back