ESC 2025: Generalne probe, polufinale i finale

BaÅ” veliko iznenađenje Å”to je Portugalija proÅ”la. Dakle od brzih pesama, ljudi se odlučili za Island. .šŸ™ƒšŸ™ƒšŸ™ƒ

Onda očekujem u četvrtak prolazak Danske.
A ko da ispadne - Finska ili Malta? Slabije malo.

BaÅ” veliko iznenađenje Å”to je Portugalija proÅ”la. Dakle od brzih pesama, ljudi se odlučili za Island. .šŸ™ƒšŸ™ƒšŸ™ƒ

Onda očekujem u četvrtak prolazak Danske.
Neuporedive su Danska i Island. Island je verovatno pokupio mnogo glasova među populacijom od 7-15 godina. 😭

al Belgija koja već 100 godina ima osrednje / loÅ”e rezultate na esc (uz izuzetak Gustapha), a percipira se kao neki "sledeći pobednik" lol
U najvećem broju slučajeva flopnu uživo, da li vokalno ili nastupom, nažalost.
Preveliki broj dernjavih i agresivnih muŔkih nastupa su ubili jedni druge.

Meni je ukrajinska pesma bila zanimljiva i originalna, iako jeste čudna u suŔtini. Dopada mi se Ŕto je proŔla jer je sigurno bilo dosta slabijih, ali glupo jeste da oni po difoltu prolaze stalno, to se slažem. Skoro svaka druga zemlja bi lako ispala sa ovom pesmom.

To sa kupovinom kartica nije vise jednostavno. Sada se svuda trazi vat code ili jmbg. Postoje negde i turisticke sim. Jako je tesko to organizovati a da bude masovno, sem ako ne stoje iza vrlo organizovane grupe kao npr. jevrejska opstina. Primer je kolicina glasova koja je stigla prosle godine za Izrael iz Italije.
Mislim da ce ovo, ako se desi, da napravi pometnju u vrhu tabele.

Back