ESC 2025: Generalne probe, polufinale i finale

Sve u svemu, slabo polufinale. Pesme katastrofa, ovo proglasavanje finalista dosadno, Svedska kao prvi i ubedljiv favorit sa onom limunadom od pesme? Stvarno ne znam u kom pravcu ide Evrovizija…nadam se da je ovo jedna godina za zaborav, i da ce sledece godine biti mnogo drugacije i bolje.

Ја морам да кажем да је мени шоу био одличан, свака част Швицарцима 👏 резултатима сам презадовољан

Svajcarci odradili odlican sou u prvom polufinalu. Ne pamtim kad mi je neki revijalni dio poslednji put (makar i dio) bio interesantan. Pohvale za sve, a ako je njihova ideja novi način i metod proglasenja finalista, svaka cast.
Mada, pretpostavljam da je to potez EBU-a.

Elem, u mojim nekim prognozama uoci proglasenja sam napisao Milosu S 10 za koje mislim da ce proci i imao sam 9/10.
Mislio sam da ce proci Slovenac Klemen ili Kipar umjesto Portugala, ostalo sam pogodio.

Da ne bih pisao u temama učesnika posebno: Estonac i Svedjani vjerovatno u top 3, moguce da je tu i Albanija zbog dijaspore.
San Marino i Island zasluzeno u finalu, ostalo uglavnom ocekivano. Islandjani imali simpatican nastup i drago mi je da su prosli. Ukrajina je bila mnogo losa, ali zar je iko sumnjao da nece proci? Norveska ok, utisak mi je ostavio i Holandjanin sa vokalom a i kadrovima.
Poljska mi se nesto nije narocito dopala, ali sam ocekivao prolaz.

Last edited:
Interesantno je što su ispale neke države sa skupim i pretencioznim nastupima, a prošle bejzikare u vidu Portugala. Možda je i dobro to, previše se ulaže u nastupe iz godine u godinu, neke države već sada ne mogu da pariraju, ko zna šta bi bilo tek u budućnosti. Možda je bolje da se primire sa efektima, propovima itd.

+ је доказ да то што гласа само публика не значи да сви морају лудило да имају на сцени и да публика само то жели

Мој распоред вечерас би био, на основу утиска након наступа:

1. Сан Марино
2. Шведска
3. Естонија
4. Португал
5. Холандија
6. Словенија -
7. Албанија
8. Норвешка
9. Исланд
10. Пољска
11. Украјина +
12. Белгија
13. Хрватска
14. Азербејџан
15. Кипар

Nisam izlistao temu i ne znam da li se pominjalo, ali simptomatično mi je i to da i na kladionicama i u samom plasiranju bolje prođu ove ajmo veselo + family fun + svetli nastup pesme. Ajde Švedska (zbog države) i Estonija (zbog virala), nego evo i San Marino, a mračnije tipa Belgija, Kipar, Hrvatska nikako. I ajde što od ovih drugih i žiri uglavnom zazire, nego sad se ispostavlja sve više i publika, osim ako baš nisi Bambi.

Ja sam mnogo više publika za ove druge, ali deluje mi da tvt only polufinala već neko vreme sugerišu a sad baš potvrđuju da je bolje slati ove porodično-kliberaške pesme nego nafurane tamnije.

Takođe, u skladu sa ovim, svaka čast Luki (i nekom minimumu dijaspore) što se bio provukao lol

Back