ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

EBU je i sam prenosio o stanju u Gazi i generalno (ne)slobodi medija i ubijanju novinara tamo. Ako se desi da ne suspenduju Izrael, što EBU board može odmah da uradi, svakako će se to odraziti i na samo takmičenje. Neće proći bez posljedica svakako. Došlo bi svakako kao prilika nekim emiterima da uštede, a neka Njemačka utrostruči onda iznos davanja za Eurosong. 😛

Možemo da ubijemo dve muve jednim udarcem, prvi se povučemo zbog društvene situacije i da onda tvrdimo kako smo prvi koji su se povukli zbog Izraela 😃

Što se tiče emitera uz Izrael nek naprave svoju mini evroviziju. Ako su mogli Rusi sa Intervizijom mogu i oni 😂

Last edited:
Ako se ispostavi da su ovi javni servisi koji već napominju svašta ozbiljni u tim pretnjama, ovaj ESC neće imati ni 30 učesnika. Odmah će sve moći da bace na jedno veče, eventualno i na 1 polufinale ako baš vole da se bahate

Eto Izrael napravi Jewvision i učestvuju izvođači jevrejskog porekla i različitih zemalja u svetu, i rešen problem...! Ali oni to neće!

Швица, Аустрија, Италија, Њемачка, Британија + наводно Грчка, Кипар и Азербејџан су против искључивања Израела

Биће весела та скупштина ЕБУ-а у децембру

Kada bi se bar i BBC uključio, ali teško da Britanci urade nešto humano, onakvi kao Rylan vode Evroviziju kod njih

Zašto,za razliku od mnogih zapadnoevropskih zemalja,mi ne pretimo da ćemo se povući zbog Izraela,niti je generalno naša zemlja glasna po tom pitanju?

I zato što koliko god da narod u Srbiji dominantnije saoseća sa Palestinom, kompletan establišment nam je nažalost u vrhunskim saradnjama i odnosima sa Izraelom. Sreća pa ne postoji neka obaveza glasanja svih zemalja učesnica za ili protiv učešća Izraela na ESC, sekunde jedne ne sumnjam da bi naši glasali za to da isti nastavi da učestuje. I deluje mi da isto važi nažalost i za mnoge druge zemlje, i dobro je što ne moraju svi da se izjašnjavaju. Ostaje samo nada da će ovi glasniji a uticajniji uspeti da izlaktaju nešto kad su već bar malo pokrenuli priču.

Iz regiona dosta Slovenija, ionako su uvijek bili ispred svih. Iskreno za RTS mi ni ne ide da se oni izjašnjavaju povodom ovog, pošto su uglavnom uvijek bili pasivni i neutralni oko EBU-a i odluka oko bilo čega, a i diskutabilno je kakav je stav ljudi u Srbiji oko ovog sukoba. Ali eto sem evrovizijskih stranica niko nije naročito prenosio ni za Slovence, ali zato Irska kad je to uradila ta vijest je u svijet otišla hahah, jer eto nekako oni imaju taj imidž propalestinske zemlje iako je Slovenija počela sve to. 🤷🏻‍♂️

Last edited:
Ljudi nasa zemlja je stala. Narodu je svega preko glave, ko jos razmislja o muzici, mi jesmo zvanicno potvrdili ucesce, ali ako Bog da u ovakvim uslovima i ne treba da ucestvujemo, kome je ljudi do muzike? Ko ce se uopste i prijaviti na nas izbor? Mozda samo ćaci pevaci. Ljude nam biju po ulicama, a mi da idemo da pevamo i skakucemo na sceni. Ovo nije vreme za muziku, nije vreme da glumimo normalan zivot kao da se nista ne desava…

A Hrvatska,hvala bogu,takođe ne namerava da odustane zbog Izraela,baš kao ni mi,jer je uspeh Baby Lasagne i dalje svež(prošlo je samo godinu i po dana od tada).

Nema potrebe da se mi mešamo u bilo šta oko Izraela. Ni meni nije drago što učestvuju i najviše bih voleo da ih izbace zajedno sa Ukrajinom, ali od ta posla nema ništa. Imamo mi previše svojih problema, ne treba nam još jedna omča oko vrata, pogotovo što smo i onako u crvenom kod 80% zemalja i samo fali da “velikima” stanemo na žulj i kao nešto se bunimo.

Što bi naš narod rekao “u se i u svoje kljuse”

Ne ide Athena za Kipar, kažu da su produkcijske kuće predložile RIKu neka 'velika imena' za Beč. Red je nakon ovogodišnjeg flopa

Ali eto sem evrovizijskih stranica niko nije naročito prenosio ni za Slovence, ali zato Irska kad je to uradila ta vijest je u svijet otišla hahah, jer eto nekako oni imaju taj imidž propalestinske zemlje iako je Slovenija počela sve to. 🤷🏻‍♂️
Irska je zajedno sa Južnom Afrikom tužila Izrael Internacionalnom Sudu Pravde, tako da su bili u političkim vestima i ranije...

Sećam se da je i Norveška bila zemlja sa većinski propalestinskim javnim mnjenjem, ali se od njih za sada ne čuje ništa...

Kipar i njihovo najavljivanje kuli i gradova svake godine 🥱
Kipar je u poslednjih 10 godina zapravo imao samo dve dobre pesme Fuego i Ela. Svi ostali su bili prosek ili ispod proseka. Previše precenjena zemlja.

Kipar i njihovo najavljivanje kuli i gradova svake godine 🥱
Koliko dobar opis ove zemlje u svakoj postEleni godini. A najbolji plasman posle Eleni im je doneo Lambrou, kad se verovatno najmanje ocekivao 😂 Bukvalno bi imali top 10 te godine nego se Grci bas tad setili da moralisu pa im dali 4 boda (ziri)

Kipar je u poslednjih 10 godina zapravo imao samo dve dobre pesme Fuego i Ela. Svi ostali su bili prosek ili ispod proseka. Previše precenjena zemlja.
Pa kad im produkcijska kuća Panik bira predstavnika, po defaultu znaš da će biti nešto mainstream i za 16. mjesto u finalu. Evo čitam, kažu više produkcija u zemlji se odazvalo na poziv i da su predložili izvođača. Misle, pitali su Panik da predloži predstavnika Kipra za Eurosong?

Back