ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Pa samo neka EBU nastavi po svom, ostaće bez zemlje finansijera koja sa sobom povlači još nekolicinu država. Kada im se broj zemalja učesnica svede na 20 i kada Intervizija postane gledanija i zanimljivija onda neka misle šta su uradili.

Ali Grčka i njihov javni servis ERT se ništa ne spominju po tom pitanju Izraela i mogućeg povlačenja? Zašto? Da nije možda zato što su Izrael i Grčka geografski blizu? Obe zemlje su u istočnom mediteranu,ili možda zato što je 6.mesto koje je ove godine Klavdia osvojila sa Asteromatom, najbolji plasman Grčke u poslednjih 12 godina,još od 2013,kada su takođe bili šesti?

Имам утисак да би ЕБУ прије отказао издање и рекао видимо се 2027. него избацио Изр

Ali Grčka i njihov javni servis ERT se ništa ne spominju po tom pitanju Izraela i mogućeg povlačenja? Zašto? Da nije možda zato što su Izrael i Grčka geografski blizu? Obe zemlje su u istočnom mediteranu,ili možda zato što je 6.mesto koje je ove godine Klavdia osvojila sa Asteromatom, najbolji plasman Grčke u poslednjih 12 godina,još od 2013,kada su takođe bili šesti?
A zašto bi trebali? Mislim ne samo Grčka nego još 28+ emitera (samo koji su učestvovali ove godine) se nisu oglasili po tom pitanju. Ne razumem što je izdvajaš.

Da, ovo bas nema smisla

Za Olimpijske igre i da razumem posto su individualni sportisti u pitanju mada i tu je diskutabilno

Svasta
Brojni Izraelski sportisti su podržali akcije IDF- a, neki su i zvanični vojnici istog... nisu sankcionisani, a Rusi (i oni koji su podržali i oni koji nisu) jesu...

A zašto ove zemlje koje su se oglasile,to jesu učinile?
Zato što ne žele Izrael, kao što je Olja rekla da je stav RTS-a još na početku da nisu za sankcije Izraelu, jer znaju kako je nama bilo pod sankcijama bla bla bla.

Mene čudi da se Albanija i Azeri kao islamske države ne oglašavaju, za ostale razumem da ih ne zanima, te da ih je više koje podržavaju Izrael nego ne.

Али Оља је и рекла да су у почетку били у фазону Израел смије да се брани али онда су почели да излазе снимци дешавања у Гази и више то није само одбрана и мијења се мишљење

Свакако очекујем да не говоре ништа до те сједнице у децембру кад ћемо видјети за коју опцију су гласали

Što se tiče Srbije, mišljenje ovakve Srbije i ovakvog RTS-a nije puno bitno... A moral je svakako odsutan kad su upitanju naši ljudi koji odlučuju!

Što se tiče Srbije, mišljenje ovakve Srbije i ovakvog RTS-a nije puno bitno... A moral je svakako odsutan kad su upitanju naši ljudi koji odlučuju!
Naše mišljenje je totalno nebitno i nikoga u Evropi ne zanima. To nema veze sa tim ko je na vlasti. Naravno da ovakav režim doprinosi tome, da mišljenje o nama bude još gore. I da se vlast sutra promeni, ono bi ostalo nepromenjeno jer je to duboko ukorenjeno kod stranaca. Mi smo jednostavno mala zemlja da bi se pitali za bilo što. Sve i da odustanemo nikoga ne bi bilo briga, kao što ih nije briga što ostale balkanske zemlje ne učestvuju godinama.

Treba da ostanemo suzdržani po ovom pitanju i ne navlačimo još veći gnev velikih.

Drago mi je što je Španija radikalizovala svoje namere, već dve godine unazad imamo istu priču sa manje-više istim "pretnjama" istih zemalja i svakako na kraju sve uvek ostane mrtvo slovo na papiru. Deluje mi da će za narednu godinu biti oštrije reakcije, pa i povlačenja, a ako je EBU-u bitnije prisustvo genocidne države koja već dve godine svojim političkim mahinacijama pri glasanju obesmišljava koncept ESC-a i samim tim srozava ionako već poprilično srozanu reputacije, od toga da makar malo pokaže karakter i dostojanstvo, onda neka ih, nisu ni zaslužili ništa bolje od potpunog raspada sistema.

Azeri su dobri sa Jevrejima zbog Irana povrh ovoga što je Drko rekao. Tamo ima circa 20 miliona Azera i oni smatraju da te teritorije treba da pripadnu Azerbejdžanu. Klasična neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj.

Verovatno bi se oni povukli ako bi se Izrael izbacio, mada s obzirom na njihov doprinos evroviziji (večito nameštanje, spletkarenje i kupovanje švedskih pesama) nije da će iko pustiti suzu.

Back