ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Finska je u mojim ocima (i usima) overrated, od samog starta. Najbolji su na UMK-u bili, to bez daljnjeg, ali bas pobeda?? Pa ne znam. Vise imam utisak da fanovi hajpuju NF pesme u kojima su im pobedili favoriti (a takvih je malo - FInska, Grcka, Danska, Svedska) nego sto je realna situacija da su najbolje.

Prilicno je otvorena godina, ocekujem rusvaj od glasanja. "Neocekivan" top 5-6 publike (gde ce mozda jedan do dvoje favorita upasti, uz Izrael i neke random momente - Moldavija, Nemacka, Bugarska, pa i Srbija sto da ne) i top 10 zirija koji ce se vecinski poklopiti kombinacijom "bookies"-a, i ogae glasanjem.

U tom mix-u da pokupi sa obe strane visoko mi realne sanse sada ima samo Akylas.

Bukvalno sam razmisljao, da mi nista ne zvuci ubedljivo pobednicki. Zaista. Ne mogu da realno procenim u odnosu na nas, jer smo poslali najveci rizik u gomili sigurnih balada, i female bopova (a i tog putovanja kroz PZE koji smo svi doziveli od underdoga do pobednika).. Da vidimo konacno ove sto su ostali, ali neki hit da iznedri 26a, teska posla.

Back