ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Finska je u mojim ocima (i usima) overrated, od samog starta. Najbolji su na UMK-u bili, to bez daljnjeg, ali bas pobeda?? Pa ne znam. Vise imam utisak da fanovi hajpuju NF pesme u kojima su im pobedili favoriti (a takvih je malo - FInska, Grcka, Danska, Svedska) nego sto je realna situacija da su najbolje.

Prilicno je otvorena godina, ocekujem rusvaj od glasanja. "Neocekivan" top 5-6 publike (gde ce mozda jedan do dvoje favorita upasti, uz Izrael i neke random momente - Moldavija, Nemacka, Bugarska, pa i Srbija sto da ne) i top 10 zirija koji ce se vecinski poklopiti kombinacijom "bookies"-a, i ogae glasanjem.

U tom mix-u da pokupi sa obe strane visoko mi realne sanse sada ima samo Akylas.

Bukvalno sam razmisljao, da mi nista ne zvuci ubedljivo pobednicki. Zaista. Ne mogu da realno procenim u odnosu na nas, jer smo poslali najveci rizik u gomili sigurnih balada, i female bopova (a i tog putovanja kroz PZE koji smo svi doziveli od underdoga do pobednika).. Da vidimo konacno ove sto su ostali, ali neki hit da iznedri 26a, teska posla.

Ovaj Čeh zapravo ima zanimljiv zvuk. Ovo je druga pesma, ali isto zvuči mračno, senzualno i filmski.

Preklinjem Čehe da Daniel nije još jedna kuvana noga. Ne mogu da se investiram u još jednog češkog tvinka kao što sam sa Floponisom, a da onda dobijem fijasko. Nikad neću zaboraviti jaku fizičku reakciju koju sam imao na onu saobraćajnu nesreću od nastupa prošle godine i kada je zakasnio u onaj refren. Takva mešavina neverice, šoka, neprijatnosti i saosećanja.

Toliko je loš nastup bio da su ga uklonili sa Jutjuba i zamenili nastupom sa probe 🥶

Last edited:
Izasao mi je reel Adonisov nakon sto se desilo na Gremiju za pevaca "Ordinary" koji je imao tonskih poteskoca, da kao zna kako mu je jer mu se to desilo na ESC ali mi malo deluje na copium, a i ostatak nastupa je bio slab.

Češka mi je solidna, ali i dosadna malo. Lajv će ovdje biti presudniji nego kod većine drugih.

Kod Adonisa nije problem bio samo vokal, već i onaj outfit i čitavi vajb Freddyja Mercuryja s Temua

Ma nek se ugasi žiri na ESC, njegova poenta je bila da izniveliše razlike u tome šta plebs voli i šta je muzički bogata i autentična kompozicija, a pretvorili su se u suprotno i nagrađuju radiofoničnost pesama, što tvt već sam po sebi radi.

Nek samo tvt odlučuje i Mirna Bosna, ako niko ne može da skine jevreje sa vrha onda ni ne zaslužujemo da imamo ovo takmičenje i svake godine ćemo strepeti da li će uzeti oni ili će neka pesma koju niko posle neće slušati da pirovo pobedi.
Slazem se da je ranije ziri nagradjivao kvalitet i nivelisao tabelu a sad prakticno odredjuje pobednika, ali ne bih ja ovde nista dirao dokle god je ovakvo stanje sa Izraelom, pa i Ukrajinom

Back