ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Mislim da nikad još nisam toliko površno ispratio NF sezonu, u smislu da dosta izbora nisam ni preslušao. Od ovoga što jesam, najviše mi je žao što nisu pobijedili Atikin :lt:, Zaf :gr:, I brenn :at: i Black glitter :de:

@Pralina te dvije + tri kavkaske
Uh da Brenn mi se isto svidela ali kao stavio sam po jednu pesmu.

Sutra izlaze tri pesme, Češka, Gruzija i Švajcarska. I onda Azeri i Jermeni kao poslednji, kao i uvek.

Nastup + pesma (negde dajem prioritet pesmi ako mislim da bi moglo da se ispegla do maja), bez San Marina sa Španijom:

🇦🇱 Sheila - Zemra e Tokës (3.)
🇦🇹 Cosmó - Tanzschein ✅
🇲🇪 Baryak - Minerva (7.)
🇩🇰 Søren Torpegaard Lund - Før vi går hjem ✅
🇪🇪 Clicherik & Mäx - Jolly Roger (7.)
🇫🇮 Kiki - Rakkaudenkipee (7.)
🇬🇷 Akylas - Ferto ✅
🇭🇷 Lima Len - Raketa (6.)
🇮🇹 Ditonellapiaga - Che fastidio (3.)
🇱🇻 Elpo - Blakus (7.)
🇱🇹 Atikin - Deganti žemelė (6.)
🇱🇺 ShiroKuro - Eye To Eye (4.)
🇲🇹 Denise - Trophy (6.)
🇲🇩 Satoshi - Viva, Moldova ✅
🇩🇪 Bela - Herz (van top 3)
🇳🇴 Jonas Lovv - Ya ya ya ✅
🇵🇱 Piotr Pręgowski - Parawany tango (4.)(nijedna mi se nije svidela posle nastupa lol)
🇵🇹 Evaya - Sprint (10.)
🇷🇴 HVNDS - Dor (2.)
🇷🇸 LAVINA - Kraj mene ✅
🇪🇸 Rosalinda Galan - Mataora
(3.)
🇸🇪 Patrik Jean - Dusk Till Dawn (ispao u pf)
🇺🇦 Monokate - TYT (6.)

6 od 23 pobedilo

ovako bi to izgledalo u recapu:

Neverovatno je kako Ceska zna da uzdigne nastupom slabiju pesmu, i da upropasti dobru (Aiko i Adonis najsveziji primer). A sto se tice interesovanja, ne znam zasto su ti Zapadni Sloveni toliko nezagrejani za ESC.

@libertà nisu sutra ove tri, već 11.3.
Al bolje bi bilo da se makar po jedna dnevno rasporedila 🥲
Uh da ja sam pomešao tačnije na aplikaciji je stajalo ali ne znam zašto sam napisao sutra.

Od Češke tvinkare očekujem dobru pesmu, mada nadam se da će unaprediti pesmu nastupom kao što su uradili sa Aiko, a ne sa Adonisom.

Sad sam video da Češka pesma izlazi 11 marta, kao i preostale. Kapiram da je to vreme kada sve pesme mora da uzađu

Televizije trebaju do sredine marta, kad je sastanak delegacija, predati EBU-u pjesme, ali ne ih nužno i javno objaviti. To je postalo svojevrsno nepisano pravilo da ih svi objave najkasnije sad nekad do sredine marta, ali u suštini ne moraju uopće objaviti sad. Mada, nikome vjerojatno nije u interesu da "u tajnosti" drži pjesmu tipa do početka proba, ipak je svima stalo do promocije i da se pjesma neko vrijeme prije ESC-a zavrti.

Ne znam da li je ovo u skladu sa forumskom previlima te molim @Miloš a da obriše ako nije relevantno.

Upravo je austrijski emiter objavio da nemaju dovoljno finansijskih sredstava jer grad/pokrajna Beč ne može sve da iskešira a ostali donatori su povukli pomoć. Povrh svega generalni direktor, gsn R. Weismann je juče podneo ostavku jer je dokazani predator na žene.
Ovi u ÖRFu su momentalno kao obezglavljeni i širi se frka na sve strane.
Uz to je najavljen veliki protest na dan finala😱

Ja se sve više ozbiljno pitam, hoćemo li mi dočekati maj?

Ne znam da li je ovo u skladu sa forumskom previlima te molim @Miloš a da obriše ako nije relevantno.

Upravo je austrijski emiter objavio da nemaju dovoljno finansijskih sredstava jer grad/pokrajna Beč ne može sve da iskešira a ostali donatori su povukli pomoć. Povrh svega generalni direktor, gsn R. Weismann je juče podneo ostavku jer je dokazani predator na žene.
Ovi u ÖRFu su momentalno kao obezglavljeni i širi se frka na sve strane.
Uz to je najavljen veliki protest na dan finala😱

Ja se sve više ozbiljno pitam, hoćemo li mi dočekati maj?
Ma bice to sve ok. Malo dramice nije lose

Back