ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Mi se ovde jako dobro kotiramo. A jel se to meni cini da je Montenegro opasno pao posle Amsterdamskog koncerta?
1776077672591.webp

Mi se ovde jako dobro kotiramo. A jel se to meni cini da je Montenegro opasno pao posle Amsterdamskog koncerta?
View attachment 43384
Ne. Crna Gora je skoro od početka tu. Bila je blizu top 10, ali su je nekoliko zemalja proteklih i sad je konstantno u top 15-16. Na ESC scoreboardu se bolje kotiraju. Bili su u top 10, ali su ispali juče. Mada ESC scoreboard je poznat da voli girl bopove i uvek su visoko.

Ne. Crna Gora je skoro od početka tu. Bila je blizu top 10, ali su je nekoliko zemalja proteklih i sad je konstantno u top 15-16. Na ESC scoreboardu se bolje kotiraju. Bili su u top 10, ali su ispali juče. Mada ESC scoreboard je poznat da voli girl bopove i uvek su visoko.
Ucinilo mi se da je bila odmah tu do nas i Hrvatske a nesto nisam dugo obratila paznju... Da da na ESC je od pocetka u top 10. Ah ti girl bopovi 🤣 ja ne znamali jedini boop koji se meni svideo je mozda Loco Loco 🤣🙈

Girl bop, ne izumire hvala Bogu, jer je u evrovizijskom DNK.

Stvarno je previše šutiranja takvih pesama ovde kao da su najveće zlo samo zato što pojedine nervira flambojanost fandoma koji ih forsira i promoviše. Svaki žanr ima da ponudi i dobro i loše, ali nekako uvek svi vole da hejtuju samo girl bop, dok su se za kojekakve joke actove nalazila smislena opravdanja i tražila simbolika.

ESC bez girlbopova prosto nije ESC. Ni joke actova. Meni je ova dekada baš zbog povratka ta dva žanra pesama mnogo zanimljivija od skoro čitavih 2010ih sa sterilnim bezličnim skandipop pesama na engleskom i daj Bože da se to ne promeni 😌😌

Girl bop, ne izumire hvala Bogu, jer je u evrovizijskom DNK.

Stvarno je previše šutiranja takvih pesama ovde kao da su najveće zlo samo zato što pojedine nervira flambojanost fandoma koji ih forsira i promoviše. Svaki žanr ima da ponudi i dobro i loše, ali nekako uvek svi vole da hejtuju samo girl bop, dok su se za kojekakve joke actove nalazila smislena opravdanja i tražila simbolika.
Mislim da je vise do toga da izumire na ESCu u smislu dobrih pesama

Slažem se da su pesme reciklirane i ponavljajuće i da previše liče jedna drugoj, ali prosto girl bop ima svoju matricu koju neko uspešnije ispoštuje, dok drugi naprave bejzik prežvakani entry, poput Nemaca ove godine. Tako je sa baladama, joke entryjima ili bilo kojom pesmom koja ima neku verziju etno pevanja. Jako retko dobijemo nešto originalno, osvežavajuće i potpuno drugačije, tipa Konstraktu.

Mislim da su kod gp harizmatičnost i sceničnost izvođača nešto što se kod najviše ceni, jer to i prodaje pesmu koliko god da je loša ili deja vu. I Chanel i Eleni su sada nekakve referentne tačke upravo zbog nastupa i performansa, a muzički nisu donele ništa novo i revolucionarno.

Iz nekog razloga ovde se često oplete po takvim pesmama ili fanovima koji takve pesme vole. Kapiram da ljude nervira to što većina fandoma ne može da svari našu pesmu ove godine (tj. žanr), ali svakako da i takva muzika ima svoje mesto na takmičenju i njegov je integralni deo.

Smorili su vise sa pljuvanjem po girl bopovima. Mozes misliti pop zanr je najpopularniji na evroviziji, gde zgodna zenska plese kao luda sa malo pirotehnike i efekata. Evrovizija je prevasohodno festival pop muzike. Nasi fanovi postaju previse toksicni i samo odmazu nasim predstavnicima

Chanel i Eleni su sada nekakve referentne tačke upravo zbog nastupa i performansa, a muzički nisu donele ništa novo i revolucionarno.

Iz nekog razloga ovde se često oplete po takvim pesmama ili fanovima koji takve pesme vole. Kapiram da ljude nervira to što većina fandoma ne može da svari našu pesmu ove godine (tj. žanr), ali svakako da i takva muzika ima svoje mesto na takmičenju i njegov je integralni deo.
Chanel je odpevala bez greške up tempo pesmu i svo vreme igrala zahtevnu koteografiju i još nam svima pokazala guzu!!
Tu nisi znao, gde pre da gledaš! Tako da je nastupom donela ipak nešto revolucionarno!

Oplitanje i averzija prema bop-u i njihovim fenicama (pitam se, odkud to zasluženo ime?😊) se desilo sasvim prirodno, jer je njihov fandom godinama bio najagresivniji i najtoksičniji i oni su masovno i fanatično uvek diskreditovali sve što nije u toj kategoriji!
Takođe je nekima postalo predosadno kad se na ESC-u godinama za redom pojave mnogobrojne iste/slične osrednje bop pesme koje ionako najkasnije do finala poispadaju jer su jedna drugu eliminisale.
Naravno da trebaju da ostanu i dalje zastupljene na ESC-u ali nekad imam osećaj da pojedine zemlje baš ciljano idu na to i sve što šalju je na isti kalup i bez inovacije, i onda si u fazonu, neeeext🙄

Last edited:
Tamara se pomerila sa mesta na bini i odma u top 10 :) . Čini mi se da je i HRV popravila kvotu. Litvanac je najavio revamp, videćemo kako će to videti kladionica. No biće tu još većih izmena kada krenu probe. Ja očekujem od Gruzije odličan nastup što bi opet moglo prosek pesmu da značajno uzdigne. Mislim da smo se mi osigurali zbog redosleda nastupa osim ako ne unazadimo nastup u odnosu na PZE.

Kod mene na mojoj top listi je došlo do nekih promena. Čokara je zvanično postala moj najomiljeniji ovogodišnji učesnik i zasela na mesto broj 1. Najveći napredak je ostvario Šef Sale koji je suvereno umarširao na sam vrh tabele. Odlično se kotira i Paloma Rumba. Najveći pad, odnosno totalno ispadanje sa liste doživeo je Danac i njegovo propagiranje naci stavova koje ga je spucalo na dno.

1. :rob:
2. :rsb:
3. :fib:
4. :itb:
5. :amb:
6. :aub:
7. :chb:
8. :grb:
9. :frb:
10. :czb:

Tamara se pomerila sa mesta na bini i odma u top 10 :) . Čini mi se da je i HRV popravila kvotu. Litvanac je najavio revamp, videćemo kako će to videti kladionica. No biće tu još većih izmena kada krenu probe. Ja očekujem od Gruzije odličan nastup što bi opet moglo prosek pesmu da značajno uzdigne. Mislim da smo se mi osigurali zbog redosleda nastupa osim ako ne unazadimo nastup u odnosu na PZE.

Pa kvote za polufinala su postavljene tek danas.

Već smo komentarisali te kvote . Litvanija bila 6. iza nas to se sećam. CG je bila izvan 10.

Back