ESC 2026: Izbor foruma za najbolju pesmu

Meni se pesma Izraela ne svidja, a i iskreno prilicno mi je odbojna jer Izrael, i da posalje najgoru pesmu, bio bi u top 10 zbog svojih glasaca. I to nema veze sa trenutnom situacijom, samo me to uzasno nervira.

Čestitke svima što ste progurali 🇮🇱 u finale!
Da li je tako i ovde moralo, to nek ostane vama na čast.

Da li se kasnije objavljuju detaljni rezultati svog glasanja? @Miloš
View attachment 43512
Nemam i dalje ništa da dodam, a ni da se raspravljam. No svoje mišljenje mogu kasti😉
Znam da nije upuceno direktno i da je to isticanje misljenja, ali sam se pronasao prozvanim. Jer sam ja neko ko je apolitican (u ostaku teksta se ne pronalazim) i verovali ili ne da je to jedina tema (politika) o kojoj ne volim da polemisem (osim ako zaista budem prinudjen) i izbegavam je maksimalno. Svestan sam da je politika u svim sferama zivota i da ima uticaja na sve.
S obzirom da je ovo evrovizijska tema onda cu ostati na tome. O Izraelu sam pisao da njihovo prisustvo kvari ovu igru na jedan nacin, a da Ukrajina kvari igru na drugi nacin. To su dva toliko ocigledna politicka uticaja. Bukvalno se od pocetka same Evrovizije provlaci politika. Razlika je u tome sto kada sam poceo pratiti (od 1990.) i narednih decenija, decenija i po nisam imao interneta, tj. nedovoljno informacija o desavanjima oko Evrovizije, kao recimo u poslednjih 15-ak godina kada je svako desavanje servirano na dlanu i lako je doci do informacija. Od onda i sve do korone i sukoba, rata Rusija-Ukrajina, sam hteo da verujem da rezultati na Evroviziji, kao i pobednici, zelja vecine. Da se iskljucivo baziram na pesme, izvodjace i nastupe. Nakon korone, vise nije tako i tesko se odupreti tom utisku kada je sada vise nego ociglednije. Ali bar ja pokusavama (i uspevam za sada) da se licno i dalje fokusiram na pesme i izvedbu koje se zvanicno takmice. Naravno da mi tu nekad ima i uticaja da li mi je neki izvodjac simpatican ili ne na bini, pa da bude rangiran malo vise ili nize (ove godine me, recimo, Grcka i Austrija su mi pomalo iritantni).
Konkretno Izrael, meni se u muzickom smislu svidele pesme u prethodne dve godine i zavrsile na kraju u TOP 5. Taj tip pesama je nesto sto volim da slusam, mocne balade sa kulminacijom jos kad ima i drame... Ove godine mi je lepa balada, ali ne kao ranije pa je zavrsila nize.

Moj zakljucak je da treba izbaciti nevaljalu decu, Izrael, i decu koja kvare igru direktno ili indirektno, Ukrajina, gde smo se koliko toliko zadovoljavajuce igrali. Jer iako u poslednje vreme mi Evrovizija ne donosi euforiju koju sam imao do skora, ipak bih voleo da se Evrovizija vrati na dobar kolosek gde cemo se zabavljati vise.

Da se bar pohvalim mojim predvidjanjima. Dobro sam vas ispratio, iako sam malo pisao.

Moji poeni:

1. PF
8p San Marino - mozda ce mi jos napredovati.
Da sam cuo novu verziju Estonije tada, bilo bi nesto poena.

2. PF
10p Azerbejdzan - interesuje me ko je jos glasao za njih. Ovo me podseca kada sam skoro pa jedini glasao za Gruziju prosle godine.
5p Malta
2p Ukrajina

Molim vas da pre nego što glasate, pogledate spisak finalista u prvom postu teme. Nekoliko vas je u top 10 uključilo zemlje koje nisu prošle u finale.

Baš me zanima pobjednik ovog glasanja. Top 10 sigurno Srbija Fin,Swe Gre,Den,Fran, Ita,HR i Mne.Iznenađuje finale Izraela sto je pohvalno da forumaši glasuju prema muzičkom ukusu

Ma uzima Lavina!

Učestvovao sam na jednom lokalnom fan glasanju nedavno gdje su velika većina bili glasači iz Hrvatske, i naravno, uzele Lelek 😄

Srbija je prošle godine zauzela tek 15. mesto na forumskom glasanju.
kim kardashian GIF

Danas ili sutra glasam, ali u svakom slučaju naš eventualno dobar plasman na ovogodišnjem forumskom glasanju biće itekako zaslužen, za razliku od prošlogodišnjeg 15. mesta koje je bilo očigledan rezultat pristrasnosti.

Ja nisam bila ovde prosle godine - pa nisam sigurna kakva je bila ``podrska`` za Princa (mada jesam za to da se podrzi uvek nas kadidat) - samo mislim da je ove godine Lavina kilometrima iznad proslogodisnjeg kandidata. Zasluzeno

Forum naginje botovanju, prošle godine nisi smeo ništa da pohvališ kod Princa a da te ne poklope i izvređaju a ove godine je to slučaj sa kritikom Lavine. To se naravno odražava na glasanje. Očekujem da Lavina bude prva za pozamašnom prednošću ispred 2.

Upravo sam isla da sastavim spisak za glasanje za finale i ostala u blagom soku da je NEMACKA na tom spisku 🙈 🤣 🤣 🤣 🤣 . Pomislih da sam promasila godinu jer mi je proslogodisnja bila favorit :D

Back