ESC 2026: Polufinale i finale

Za naš žiri ne mogu da prognoziram ko će im se dopasti sve, ali za publiku otprilike mogu.

12 Grčka
10 Hrvatska
8 Bugarska
7 Moldavija
6 Rumunija
5 Finska
4 Kipar
3 Izrael
2 Italija
1 Australija

Možda potencijalno se ovde umesto ove zadnje tri države dole ušunjaju Švedska, Danska i Ukrajina (i potencijalno Francuska zbog onog snimka pevačice kako peva svoju pesmu na Srpskom).... ovi svi ostali ne verujem da su po ukusu naše publike i da će dobiti nešto.

Жири ће дати 12 Хрватској или Грчкој.
Не би ме чудило да оде Грчкој па да Кристина каже 12 појнц гоу ту... Ферто му, ферто му, ферто!
Da vidimo: Hrvatskoj zbog Zorje koja je i pevala i žirirala na PZE, Grčkoj jer je Ferto gostovao na PZE, a Australiji jer je njen državljanin Stefan Popović voditelj na PZE.
Realno, Hrvatskoj. Od ponudjenog je najbolja.

Glasao sam za Marcel Bezençon nagradu. Glasanje za akreditovane medije traje do 17 časova.

Za one koji ne znaju, ova nagrada se dodeljuje od 2002. godine u tri kategorije:
  • Media award - nagrada akreditovanih novinara ;
  • Artistic award - najbolji nastup po mišljenju komentatora zemalja učesnica;
  • Composer award - najbolja kompozicija po mišljenju kompozitora pesama koje su se kvalifikovale za finale.

Kada je reč o našoj zemlji, naši su je dobili ukupno 5 puta:
  • 2004. Željko Joksimović (Press award)
  • 2005. Slaven Knezović i Milan Perić za "Zauvijek moju" (Composer award)
  • 2006. Željko Joksimović za "Lejlu" (Composer award)
  • 2007. Marija Šerifović (Artistic award)
  • 2022. Konstrakta (Artistic award)

Last edited:
Баш ме занима ко ће шта да добије, Акилас или Дара ову за наступ

Медији вјероватно Делти

Композитори Данијелу, Делти или Финцима

Баш ме занима ко ће шта да добије, Акилас или Дара ову за наступ

Медији вјероватно Делти

Композитори Данијелу, Делти или Финцима
Darin nastup drasticno komplikovaniji od Ferta al dobro.Mozda da se amortizuje sto nece ppbediti Grk neka nagradica.

Srbija sinoć 1. kod žirija na probnom glasanju, a sad 22. :LOL:

Ubedljivo Kipar pobedio kod žirija. Zamislite da se to desi u realnosti sa onakvim pevanjem :p

Inače, Austrijanci svojih 12 poena će saopštiti iz Evrovizijskog sela.

Ali Zoka5 novinarka koliko god iritantna mi bila ipak je zabavna sa ovim namernim izazivanjem drame na ESC. Ima taj skill da zakuva corbu

Ne mogu da verujem da se noćas završava sezona, proletelo je.

Od ponedeljka nastavljamo sa redovnim programom i tako sve do kasne jeseni, ko će dočekati 😌😌
mica-trofrtaljka.gif

Bugarska je platila Rydmana i dobila video-spot kadriranje. Ocito da postoji loby koji je povlascen. Oko naseg nastupa se producenti nisu trudili. Nekoliko detalja: kamera se suviše brzo udaljava kada Luka pušta plašt, prebrzo se seče kadar i kod pucanja prstima, a u završnom momentu — kada growluje — potpuno je u mraku, umesto da se vidi izraz lica i emocija koju nosi taj deo pesme.

Sve što je bilo do momaka, uradili su maksimalno. I to praktično sami. Kapa dole za talenat, trud i posvećenost.

Bugarskoj je nastup ozbiljno podigao celu priču i mislim da može do top 5–7, iako mi sama pesma nije naročito zanimljiva. Reggae refren ima momenta, ali ostatak mi je prilično monoton.

Rumunija po meni ima bolju pesmu od Bugarske, ali nastup mi je mediokritetsn i nedorecen. Bugarski nastup bih gledala ponovo na YouTube-u zbog vizuala, ali pesmu ne bih slušala. Kod Rumunije je obrnuto — pesmu bih slušala, ali nastup me ne vuče da mu se vraćam.

Дара добила награду за најбољи наступ, Делта награду од медија, Сорен награду композитора

Da je Eurosong pošteno muzičko takmičenje, pobedila bi Hrvatska. Oni imaju sve što bi Evrovizijski pobednik trebao da ima. Vrhunske vokale, savršen scenski performans koji nalikuje na mini film, pesmu koja prezentuje identitet jedne nacije, što bi, jel, trebala biti osnovna poenta Eurosonga.
Ali pošto nažalost nije pošteno muzičko takmičenje, pitanje je da li će uopšte ući u top 10 (manifestujem da ipak uđe), ali šta je tu je. Eurosong je takav kakav je. Možemo da biramo da ga prihvatimo kakav jeste i pratimo ili da ga bojkotujemo. Izabrao sam ovo prvo.
Najlepse bi bilo kada niko ne bi znao sta je to potrebno za pobedu. Da pobednici budu i sami iznenadjeni. Nesto tako se desilo sa Lavinom na PZEu.

Evo kako su na našoj Instagram anketi glasali, koliko im se dopada maskota Auri 😃
  • Obožavam ga. 12 poena! - 22%
  • Simpatičan je - 32%
  • Onako, zbunjen sam - 19%
  • Nije moj fazon - 27%
Dakle, pretežno je sladak ljudima. :love:

ESC 2026: Polufinale i finale
Back