Pocelo je 1. pf-e i moram priznati da mi se dopao nastup od Janeka. Lepo mi je otpevao, jedino sto mi fali neki jaci momenat da bi mi se bas bas svidela.
Ellipa mi je sasvim dobra; bolji utisak mi je sad ostavila.
Inace volim ovu najavu i taj glas u najavi sledeceg izvodjaca.
A nakon što sam vidim i čuo Venom lajv, ja sam posve siguran da je to paket za top 10 na ESC-u. Odlična interpretacija, ovi kadrovi, izrazito koncertna atmosfera, kao da nije u pitanju nacionalno finale za Eurosong uopce, sve je na svom mjestu. Ovo M O R A u Liverpool jednostavno.
Saglasan sam da je Venom potencijal za top 10 na Evroviziji, međutim ovaj nastup mi je bio mlitav. Oli je delovao rezervisano i kao kao da se tek probudio, nedostajala mu je energija i agresija da prenese teen angst ove pesme. Neophodno je biti melodramatičan i prenaglašen uz ovakav tip grandži prljavog roka sa početka 2000-ih i to je nešto što je Finska 2021. uspešno uradila (iako mi je ta pesma blago rečeno sablasna).
Takođe, koncept čitavog nastupa mogu slobodno da bace što se mene tiče. Neverovatno mi je da za 3 minuta nastupa nijednom ne vidimo njegovo celo lice ili pogled u kameru. Time se potpuno gubi neki intiman trenutak i doživljaj pesme.
Ne znam zašto sam istripovao da ih prolazi šestoro? Prošli su mi favoriti, ali imam utisak da je većina pesama dosta izgubila sa lajv nastupima. Bedwetters (groundbreaking kostim, zaista) i Andreas su mi naročito bili slabašni. Venom ok, a svideo mi je i Janek, iako je prestatičan i dosadnjikav.
Rekao bih da mi je Alika i dalje favorit, ali sačekaću nastup.
Želje za večeras: Alika - Bridges
SISSI - Lighthouse
M Els - So Good At What You Do
Carlos Ukareda - Whiskey Won’t Forget
INGER - Awaiting You
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.