Eurovision Young Musicians 2024 - Bode, Norveška

I pobedi Austrija po šesti put.

Meni je Nemac bio najzanimljiviji, tako da eto, barem 3. mesto.

Kad pre! A interval akt?
Imala sam osećaj da pijanista neće pobediti. Bezlični sva trojica.
Šaljemo Bokija na jedinu pravu Evroviziju da prati nekog na klaviru. Ko Dima Bila kad je doveo onog violinistu.

@Choda može neki podkast sa Josipom o celokupnom EYM događaju ove godine?
Bas tesko, nismo ni ona ni ja pratili gotovo uopste, a ni ostatak podkast ekipe mislim da nije pogledao 😂 bice nadam se nesto uskoro, kad se usaglasimo sa obavezama :)

Jedino mi smo svirali delo nekog ruskog kompozitora... kapiram zašto se Rts odlučio za ovo... jer nema plasmana van top 3 pa ne može se reći da je loš plasman 😅

Nisam imao pojma o ovom takmičenju, ali kada ima tako netransparentne rezultate, onda sigurno nije za praćenje.

Nisam ispratio jer mi je zvučalo dosadno.
Ipak je zabavniji esc kad ima skandala.

Nama je bilo zanimljivo, ali razumem da nije za svakoga, kao ni sama klasična muzika na kraju krajeva.

Što se formata tiče okej mi je, prosto nije akcenat na rangiranju tog tipa kao na Evroviziji, nema tog muzički šou momenta.

EYM je zamišljen da se takmiči otprilike najviše zemalja koliko je bilo ove godine, kako bi se nešto lakše i odabrao pobednik. Tamo nema loših kandidata kao na Pesmi Evrovizije, i nijanse odlučuju, a pošto odlučuju samo 4 člana žirija i verovatno i pored njihove stručnosti, postoji doza subjektivnog ocenjivanja, možda je i bolje što se objavljuje samo top 3, kako se ne bi neko smorio što je poslednji. Ne znam ni kako rangiraju, moguće da ni ne rade to, već samo izdvoje troje zajedničkim dogovorom i to je to.

Nemam problem što su proglasena samo prva tri nego sto su to uradili 5 min.od poslednjeg nastupa. Ziri je sve vreme bio u sali sto znaci da su ranije doneli odluku. Ocekivala sam , da će se povuci na kratko, a onda nam pojedinacno saopstavati bodove ili redosled prva tri. Pa ja, duze biram sladoled nego oni najboljeg mladog muzicara u Evropi. Malo mi neozbiljno jer je svaki od tih muzicara imao duzi nastup, nego što je žiri vecao.
Ne znam, da li se jos uvek organizuju evrovizijsko takmicenje horova. Čini mi se da su poceli malo pre pandemije corone i posle nisam cula za to takmicenje.
Na tom, mislim prvom, koje sam ja gledala pobedili su Slovenci i meni je bilo dosta interesantno za pracenje jer volim horsku muziku.

Meni je bilo super što nije bilo odugovlačenja. Ipak su to stručni ljudi i ko zna po čemu su ocenjivali, pored onoga što su naveli kao kriterijume.

Pa i ja kad sam igrao folklor po smotrama i takmičenjima, uvek smo dobijali rezultate ubrzo nakon poslednje grupe i njihove koreografije, tako da mi ni ovo nije čudno.

Back