Šta sam upravo odgledao, mislim da se nikad neću emotivno oporaviti od ovog filma

Još gore jer je inspirisan istinitom pričom.
Istinita je priča, a stvarni događaj je bio toliko grozan da su mnogi detalji izostavljeni. Mislim da je majka dobila neku bednu kaznu, a valjda je naknadno i povratila starateljstvo nad mlađom decom. Verovatno je njegov naj heavy naslov i vidno odskače od svega što je snimio, a mislim da sam pogledao sigurno 80% onoga što je snimio. I meni je taj film, uz libanski
Capernaum i ruski
Loveless verovatno među najpotresnijim filmovima koje sam ''skoro'' pogledao, a u kojima su u fokusu deca i poremećeni porodični odnosi.
U njegovom stvaralaštvu mi se dopada to što nije pretenciozan i ne trudi se da forsira i provocira, a porodična dinamika mu je maltene uvek polazna osnova. Možda je i to jedan od razloga negove popularnosti kod nas. Sve njegovo što sam pogledao mi je bilo pitko, osim
Maborosi, koji je tmuran i čudnjikav.
Monster,
After the Storm,
Still Walking,
Our Little Sister,
I wish, Like father, like son su jako dobri filmovi.
Broker i
Shoplifters su mu doneli brdo nagrada i još veću internacionalnu slavu, mada ih ja ne bih svrstao u njegove najbolje naslove.
The Truth je njegov evropski debi koji je kritika nepravedno popljuvala, a film je sasvim pristojan. Nedavno je izašla i serija
Asura na Netflixu i ona je za preporuku, a cela priča je slikama i radnjom poput kompilacije nekih od naslova koje sam nabrojao.