Filmovi

Još nisam pogledao Nosferatu, čekam da izađe online negde, ali jedva čekam

Ja ga gledao pre neko veče i meni se dopao. Predivni kadrovi, dobra muzika, priča meni interesantna jer nisam nikada ranije gledao filmove sa ovakvom tematikom...

Konačno pogledao "Pored nas" i malo su mi pomešana osećanja. Dopao mi se jeste, ali ima i nekih svojih mana. Ono što mi se najviše dopalo je to kako je snimljen. Kadrovi su prelepi, kao i lokacije. Ideja filma je u suštini fenomenalna, ali realizacija je mogla biti bolja. Neki delovi su baš naivno i nerealno odrađeni. Neki dijalozi su bože sačuvaj. Ali ipak ima neku lepu poruku na kraju i od mene ide pozitivna ocena.
E da, specijalni efekti u vidu vatre u pećini i eksplozije "jedne zgrade" su presmešni, to su stvarno mogli bolje da odrade.
I još nešto, uživao sam kada je publika negodovala na erotsku scenu Slavena Došla i Nikole Glišića. Koliko se ljudi potresu zbog jedne scene koja čak nije bila ni previše eksplicitna. U mojoj sali neki su vikali "fuj fuj", a drugar mi je rekao da su tokom njegovog gledanja neki likovi napustili salu u toku te scene 😂

Last edited:
Na scenu pod tušem sam ja isto u bioskopu čuo svakakve reakcije kad sam gledao prvi film, isto od “fuj fuj fuj” do coktanja i “brate mili” 😆

Čestitke Nebojši Slijepčeviću i forumašima iz Hrvatske na nominaciji za Oskara za najbolji kratkometražni film za izvanredni Čovjek koji nije mogao šutjeti.

Ne kontam foru sa Emilijom Perez što je onoliko nominovana. Msm meni je taj film okej, ne žalim pare što sam dao za gledanje, ali ne zaslužuje tolike nominacije. Delovi gde su ubacili mjuzikl su mi usiljeni i krindž. U pitanju je neki ozbiljan dijalog i oni odjednom krenu da igraju i da pevaju neke nemelodične pesme kroz taj dijalog, pa presmešno...

Dobro, ja bar pare nisam dao :ROFLMAO:
Bilo je besplatno u određenom vremenu na platformi MojOFF. Jedino što ne mogu da pređalim je to što nisam stigao da uhvatim The Substance, pošto je ta mogućnost trajala jako kratko

MUBI trenutno nudi 3 meseca za 1$. Nema baš mejnstrim filmova u katalogu i možda nije svima zanimljiva ponuda, ali je džabe pa vredi probati.

Odgledao sam Wicked sinoć.

Nisam očekivao ovako dobar i kvalitetan film. Svaka čast svima od produkcije, režisera, scenariste i glumaca. Stvarno odlično sve. Jedva čekam part 2.

Šta sam upravo odgledao, mislim da se nikad neću emotivno oporaviti od ovog filma 😭 Još gore jer je inspirisan istinitom pričom.

IMG_1323.webp

Preporučujem Companion. Neću previše da pričam o filmu da ne bih kvario doživljaj onima koji planiraju da ga pogledaju (zato sam okačio samo tizer trejlera, trejler ne gledajte xD), ali mogu reći da je jako zanimljiv i da drži pažnju, pogotovo meni jer sam otišao na projekciju bez ikakvih informacija o filmu.

Filmovi do sada odgledani u 2025:

1. Trainspotting (1996) 🇬🇧 9/10
  2. Nosferatu (2024) 🇺🇸 6/10
  3. The Godfather (1972) 🇺🇸 9/10
  4. The Godfather Part II (1974) 🇺🇸 8/10
  5. Lilya 4-ever (2002) 🇸🇪🇷🇺 10/10
  6. Funny Games (1997) 🇦🇹 6/10
  7. The Piano Teacher (2001) 🇦🇹🇫🇷 7/10
  8. Queer (2024) 🇺🇸 7/10
  9. Mother Joan of the Angels (1961) 🇵🇱 7/10
  10. Pusher (1996) 🇩🇰 8/10
  11. Nobody Knows (2004) 🇯🇵 10/10
  12. The Holy Mountain (1973) 🇨🇱 3/10
  13. Interview With the Vampire (1994) 🇺🇸 7/10
  14. Fallen Angels (1995) 🇭🇰 6/10
7+ mi se dopadaju, 8+ ću da gledam ponovo

Šta sam upravo odgledao, mislim da se nikad neću emotivno oporaviti od ovog filma 😭 Još gore jer je inspirisan istinitom pričom.
Istinita je priča, a stvarni događaj je bio toliko grozan da su mnogi detalji izostavljeni. Mislim da je majka dobila neku bednu kaznu, a valjda je naknadno i povratila starateljstvo nad mlađom decom. Verovatno je njegov naj heavy naslov i vidno odskače od svega što je snimio, a mislim da sam pogledao sigurno 80% onoga što je snimio. I meni je taj film, uz libanski Capernaum i ruski Loveless verovatno među najpotresnijim filmovima koje sam ''skoro'' pogledao, a u kojima su u fokusu deca i poremećeni porodični odnosi.

U njegovom stvaralaštvu mi se dopada to što nije pretenciozan i ne trudi se da forsira i provocira, a porodična dinamika mu je maltene uvek polazna osnova. Možda je i to jedan od razloga negove popularnosti kod nas. Sve njegovo što sam pogledao mi je bilo pitko, osim Maborosi, koji je tmuran i čudnjikav. Monster, After the Storm, Still Walking, Our Little Sister, I wish, Like father, like son su jako dobri filmovi. Broker i Shoplifters su mu doneli brdo nagrada i još veću internacionalnu slavu, mada ih ja ne bih svrstao u njegove najbolje naslove. The Truth je njegov evropski debi koji je kritika nepravedno popljuvala, a film je sasvim pristojan. Nedavno je izašla i serija Asura na Netflixu i ona je za preporuku, a cela priča je slikama i radnjom poput kompilacije nekih od naslova koje sam nabrojao.

Last edited:
Večeras su na programima RTS-a dva filma nominovana za Oskare:

19:45 RTS 2 The Girl with the Needle
00:25 RTS 1 The Substance (Titanic je u 21) lol

Titanik 😂

FB_IMG_1740855593166.webp

Od ovoga u ponudi Seme svete smokve je najsolidnije. Preporuka, iako ima stilskih proklizavanja. Značajna tema.
Devojka sa iglom je interesantan, ali ne sjajan film.
Emiliju Perez preporučujem svima da pogledaju, uprkos tome što je velikom broju ljudi iz različitih razloga problematična. O njemu će svako imati jasan stav. Sredine uglavnom nema, a ravnodušnih je malo.
Za Supstancu sam već video da ima dosta fanova na ovom forumu. Što se mene tiče daleko najlošiji film u ovoj grupi novih filmova.

Ovo "Subota 00:40", šta im tačno znači? Hoće li ići to sad, posle ponoći?

Back