Filmovi

Odgledah Dnevnik Diane Budisavljević na Max-u. Divna žena, heroj svog vremena.

Odgledah pred večerašnji šou i I'm Still Here.
Divan je, a Fernanda je maestralna.

Večeras se navija za Fernandu. ❤️
I za Nebojšu. ❤️

Da li je neko gledao novu Snežanu? Jezivo mi je da je ovoliko loše ocenjena. Za ovu malu nikad nisam čuo, a Gal Gadot mi je nestvarno lepa žena ali je kao glumica 0
IMG_7043.webp

Taj film je odavno osuđen na propast :D

Apsolutno ništa ne znam, ali viđao sam po internetu da su ga ljudi užasno ishejtovali. Navodno su bile neke kontroverze oko toga kako će se patuljci predstaviti u filmu.

Nerealno mi je da je baš toliko loš. Meni su iskreno zanimljive sve te obrade Diznijevih crtaća, naravno ništa ne može da nadmaši original, ali da ga ovako ocrne mi je baš neverovatno...

Film za koji sam se u poslednjem momentu odlučio da pogledam umesto mučene Snežane i nisam se pokajao, fenomenalan, uzbudljiv, zabavan.

Dosta se kontroverzi nagomilalo i sam proces pravljenja filma je bio naporan i prepun problema. Osim toga, arogantna Rejčel Zegler je sve vreme otvoreno pokazivala prezir prema originalnom filmu, tako da ovako nešto i nije neko iznenađenje.

Nemam ništa nužno protiv rimejkova starih diznijevih animiranih filmova, ali meni su lično negledljivi, jer su ekstremno (vizuelno) ružni. Ne zna se šta je ružnije — da li CGI i to što apsolutno sve izgleda neprirodno i digitalno ili to što su boje odvratne i nezasićene ili što kostimi izgledaju jeftino ili što su sve pozadine mutne i onda na tako mutne pozadine džinovski zum na lica glumaca i to je 50% scena.

Bukvalno ne mogu da sedim dva i po sata i gledam film koji izgleda ružno.

Ispratio sam da je glavna glumica nedavno popljuvala original u smislu da je užasno nazadan za današnje vreme i da poenta priče ne treba da bude prinčev poljubac, već 'Snežanina želja da bude vođa' lol Određeni deo hejta je verovatno navukla i Gal Gadot zbog Izraela.

Ponesem trenutnom FSC temom, ponovo sam pogledao, posle dugog niza godina, američki The Ring i ponovo me oduševio.

Kao klinac sam obožavao taj film, generalno sam voleo horor filmove a najviše Krug, jer je bio jedini horor koji me je zapravo plašio :D Sad kad sam stariji, ne mogu da ne cenim vizuelni ton filma, priču, tj. misterija koju isti prati, i uspeva da bude film koji tera strah u kosti a nema nijedne scene nasilja, krvi ili slično.

Samara Morgan će zauvek ostati kao jedini horror movie villain koji me posećivao u košmarima, znači to su traume iz detinjstva :D

tenor.gif

tenor.gif

I oduvek me je fascinirao momak koji je glumeo sina glavne junakinje, Aiden-a. Nikada mi njegov performans nije izgledao kao dečji. Skoro saznajem da je glumac primljen na Harvard sa 13 godina, pa mi onda malo jasnije kako je uspeo da odglumi u tom filmu na takav način.

Drugi deo sam mnogo voleo kao klinac, ali mi danas nije nešto. Valjda mi se dopadalo nastavljanje priče, ali sad kad sam ga pogledao samo sam pomislio kako nisu morali da ga snimaju uopšte.

O reboot-u od pre nekoliko godina ne bih uopšte, odbijam da taj film svrstavam u istu franšizu. Originalni japanski Ringu sam gledao isto nekoliko puta, ali ta verzija nije ostavila ni blizu utisak koliko američka.

Sve preporuke za ovaj nenametljiv feel good film, dragi i ja se baš oduševili

Ponesem trenutnom FSC temom, ponovo sam pogledao, posle dugog niza godina, američki The Ring i ponovo me oduševio.

Kao klinac sam obožavao taj film, generalno sam voleo horor filmove a najviše Krug, jer je bio jedini horor koji me je zapravo plašio :D Sad kad sam stariji, ne mogu da ne cenim vizuelni ton filma, priču, tj. misterija koju isti prati, i uspeva da bude film koji tera strah u kosti a nema nijedne scene nasilja, krvi ili slično.

Samara Morgan će zauvek ostati kao jedini horror movie villain koji me posećivao u košmarima, znači to su traume iz detinjstva :D

tenor.gif

tenor.gif

I oduvek me je fascinirao momak koji je glumeo sina glavne junakinje, Aiden-a. Nikada mi njegov performans nije izgledao kao dečji. Skoro saznajem da je glumac primljen na Harvard sa 13 godina, pa mi onda malo jasnije kako je uspeo da odglumi u tom filmu na takav način.

Drugi deo sam mnogo voleo kao klinac, ali mi danas nije nešto. Valjda mi se dopadalo nastavljanje priče, ali sad kad sam ga pogledao samo sam pomislio kako nisu morali da ga snimaju uopšte.

O reboot-u od pre nekoliko godina ne bih uopšte, odbijam da taj film svrstavam u istu franšizu. Originalni japanski Ringu sam gledao isto nekoliko puta, ali ta verzija nije ostavila ni blizu utisak koliko američka.
Japanska verzija mi je nekako strasnija i uverljivija. Mada i ova je dobra i vredi pogledati.
Sto se tice horora dodao bih "Vesticu iz Blera" kao jedan od strasnijih. Na mene je ostavio utisak kao da se to zaista desava u tom trenutku.

Japanska verzija mi je nekako strasnija i uverljivija. Mada i ova je dobra i vredi pogledati.
Sto se tice horora dodao bih "Vesticu iz Blera" kao jedan od strasnijih. Na mene je ostavio utisak kao da se to zaista desava u tom trenutku.
Japanska verzija mi je oduvek delovala strano i nisam mogao da se povežem dovoljno da bih se investirao a samim tim i uplašio :D Mada su neke stvari strašnije svakako, određeni jumpscare momenti naprimeri. Ono gde je američka verzija pobedila ako mene pitate, to je sa odlukom da Samaru podmlade u odnosu na Sadako, meni je daleko strašnija devetogodišnja devojčica u ulozi demona nego tinejdžerka.

To sa devojcimo svakako je unesen veci nemir na gledaoca jer smo svi osetljiviji na decu. Kod mene, inace, gluma Japanaca ostavlja uverljiviji utisak. Uopsteno, nekako mogu na njihovim licima videti strah, a u samom filmu i osetiti taj strah.
Sad vec nisam dugo gledao film (bilo je to pre 20 godina), pa se ne secam bas nekih razlika izmedju ta dva filma, ali znam da je na mene veci utisak ostavio japanski, iako mi je i ova americka verzija odlicna.

Jao Bože moram opet da ga pogledam. Bio sam u osnovnoj, ali ako se dobro sećam, film su tada i promovisali kao nešto što se stvarno desilo, tj. ne sećam se da je bilo jasno naznačeno kako je u pitanju fikcija i znam da je svima radnja bila jeziva. Sećam se da sam i ja jedno vreme bio ubeđen da su u pitanju pronađeni snimci a da su svi likovi iz filma stvarno nestali lol

Tako je i najava filma za bioskop bila. A i film je prikazan vise kao dokumentarac. Iz ugla te jedne kamere. Pa ostavlja utisak da je zaista to ta kamera sve snimila.

Jedva čekam da pogledam novi deo Sam u kući... koja će to nostalgija da bude. Ahahahah

Back