fr Francuska 2026: Monroe - Regarde !

valjda jer su od pjesme koja je trazila sasvim jednostavan nastup oni isli na neki spektakl, neke gluposti da se Louane izgubila u svemu tome i nije uspjela prenijeti emociju, barem meni
Ma da, ona u onoj haljini za malu maturu u Gornjem Milanovcu dok joj pesak leti u usta, usrali joj se u zivot gore nego Princu. Princ ionako nije imao sanse ni za sta, ovako je bar postao poznat kao meme, a ona je mogla da bude u top 5 lagano da se oni nisu izmotavali sa peskom vremena koji niko ne razume jer je pesma na francuskom.

Al toliko potenciranje iznova i iznova kako će da osvoji maksimalno 50 bodova od publike 🙄 Ako je Louane flopnula jer djevojka realno nema harizmu i energiju i jer su ljudi zbijali šale na osnovu nastupa ne znači da će ovoj isto desiti. Meni prvom je Maman bolja stoput od npr. Voile, pa su ljudi opet pali na ovo drugo.
Upravo, sve ce se videti kod nastupa, hoce li poci putem Barbare i Slimana ili Luan i La Zare.

Napuniće je žiri sigurno, publika potop. Svakako mislim da će biti dovoljno za top 10, kao Švica prošle godine.

I Slimanu se predvidjao potop kod publike, pa smo videli kako je prosao. Kod ovakvih pesama je nastup bukvalno 90 posto posla

Slimane je servirao uz odličan nastup i neverovatnu emociju i istu preneo na publiku maksimalno. Kod ove nema nikakve emocije, samo puka sterilnost. Mislim da je to suštinska razlika između njih dvoje.

Slazem se za emociju, ali mi ovde pricamo o osobi ciju sugestivnost izvodjenja jos nismo imali priliku da vidimo. Luan je imala jako emotivnu pesmu ali je to razvodnila nedovoljno sugestivnim performansom. Svica 24 i Austrija 25 su opet, donele nesto drugo, pa su opet dobro prosle u publici.

Ma imaće Francuzi opet dobar i skup nastup, ali ovde će biti bitno kakav će dojam ostaviti pevačica i da li će se publika povezati sa njenom emocijom (kakva god bila) a to je upravo najveći problem od samog starta.

Zaista ne znam koju emociju ova pesma predstavlja, a ja treba da osetim. Neće biti lako dočarati tako robotsku i hladnu pesmu. Plus radi se o devojčici od 17 godina. Slimane ipak ima iskustva i karijeru.

Slimane je imao glasčinu i pesmetinu, nije mu trebalo mnogo da oduva i žiri i tvt. Ova devojka nema pesmetinu i to će morati da nadomesti nekim spektaklom na sceni da bi mogla da razmišlja o nekom značajnijem rezultatu kod publike.

Zapravo nije toliko oduvao žiri koliko se čini, potcenili su ga. Umesto da bude po poenima bliže Nemu, dobio je sličan broj poena žirija kao Lazanja, uz nule iz 6 zemalja. Iz tog ugla, teško je očekivati da Monroe previše uzdignu, ali opet, takmiči se u nekoj drugoj konkurenciji, koja je relativno slaba.

Zapravo nije toliko oduvao žiri koliko se čini, potcenili su ga. Umesto da bude po poenima bliže Nemu, dobio je sličan broj poena žirija kao Lazanja, uz nule iz 6 zemalja. Iz tog ugla, teško je očekivati da Monroe previše uzdignu, ali opet, takmiči se u nekoj drugoj konkurenciji, koja je relativno slaba.
Tačno. Ako se dobro sećam, čak mu je u totalu više dala publika od žirija, što je kriminalno. Ali opet i te glasove publike je osvojio na šarm i emociju, tako da sasvim očekivano visoki bodovi. Pored njega do publike je uspela samo Barbara da dobaci sa 200+ tvt (čiju smo 'regarde moi' već slušali i to mnogo bolju).

Drugo mesto u konkurenciji 25 zemalja je oduvan žiri, čak i uz razliku od desetak poena u odnosu na Lazanju. xD

Monroe, pod pretpostavkom da može da otpeva svoju pesmu, sigurno ide visoko kod žirija, mislim da se to ne dovodi u pitanje. A za tvt neće biti dovoljno da stoji za mikrofonom, ali nešto kontam da će se Francuzi baš iscimati oko nastupa. Ne šalješ ovako pretencioznu pesmu ako ti se ne pobeđuje.

Ovo ako bude imalo dobar staging, kažem dobar znači nešto inovativno na nivou Švicarske 2024, mislim da će pobijediti, ali znajući Francuze mislim da se to neće desiti. 🥲

Francuzi su se cesto oslanjali na harizmu izvodjaca pri pravljenju nastupa. Imali su definitivno promasaja, a najbolju reziju je imao Sliman, pa i Barbara. Ostali prosek-ispodprosek. Pogotovo sto su uvek u poslednjih deset godina sem 17’ i 22’ u prvom redu favorita pre proba.

Nije me Francuska ubedila ni najmanje, a ovaj operetski pop već postaje dosadan kao žanr na Evroviziji.
Kao da su pronašli neku formulu za ESC i JESC i stalno furaju dva tipa pesama ukrug.

Meni ovo baš miriše na (novi) flop jer je Francuska redovno precenjena na kladionicama.

Francuzi su se cesto oslanjali na harizmu izvodjaca pri pravljenju nastupa. Imali su definitivno promasaja, a najbolju reziju je imao Sliman, pa i Barbara. Ostali prosek-ispodprosek. Pogotovo sto su uvek u poslednjih deset godina sem 17’ i 22’ u prvom redu favorita pre proba.
Za Barbaru mi je takva steta sto je bila iste godine kao Maneskin, jer mislim da bi lagano dobila dve godine pre / kasnije (sem covod godine naravno), a bas bih voleo da je ponela titulu nekad.

Večeras će u 20:00 CET uživo izvesti pjesmu na France 5, a nastup će biti objavljen u 20:30 na zvaničnom YT kanalu francuske delegacije.

Back