FSC Šampionat: 2009 - 2020

Koji sistem glasanja bi trebalo primeniti u finalu?

• Evrovizijski sistem glasanja (1-8, 10 i 12 poena)

Votes: 14 60.9%
  • Sistem glasanja kao u Drugoj šansi

Votes: 9 39.1%

• Total voters
    23
  • Poll closed .
Milane, čestitam ti na besprekornoj organizaciji i odrađenom poslu u vezi ovog Šampionata! Sve je do sada bilo sjajno, ažurno i bez greške. 👏

Malo smo do sada eksperimentisali sa duelima, ocenjivanjima i to stvarno jeste bilo skroz OK i zanimljivo, da malo izađemo iz šablona. Ali lično bih u finalu više voleo da se vratimo na ESC princip glasanja (1-8, 10 i 12), jer nezgodno je da sada u finalu nekome "spuštamo" jedinice, a i da konačno možemo jasno da istaknemo pesmu koja nam je favorit davanjem 12 poena.
Naravno, podržavam kako god da bude odlučeno! (y) :D

Ja sam mislio da zadržim isti princip glasanja i za finale, uz povećavanje broja davanja iste ocene sa četiri sa na pet (s obzirom da će biti veći broj učesnika).
Ali kao i do sada, nije na meni da diktiram pravila. Izjasnite se u temi koju biste varijantu hteli i tako će i biti.

Nije loš ni sistem da svaki forumaš ima na raspolaganju po 100 poena pa da ih posle razdeli pesmama po izboru...

@Anhel
Da, ali takav sistem je vrlo podložan zloupotrebi i ozbiljnom favorizovanju ili sabotiranju nekih pesama. Morao bi dobro da se razradi, a za to nemamo vremena.

@Bebi
Što se mene tiče, može i anketa. Samo neka je onda @Miloš otvori da ne biste videli trenutne rezultate. :)

Ma ja bih uporedo da glasamo oba nacina, pa da vidimo kakav bi ishod bio. S tim sto bi se naglasilo koji nacin glasanja bi se uzeo u obzir.
Problem je jedino sto bi to bilo puno posla za MilanaB.

Ne bih baš uporedo, bolje da odaberemo jedan od ta dva.

Kakva anketa, koje opcije da budu u njoj?

Ništa onda. Neka Miloš otvori anketu sa dve opcije za glasanje u Velikom finalu:
1. Klasičan sistem glasanja (1-8, 10 i 12),
2. Glasanje kao u Drugoj šansi.

Neka traje par sati, recimo do večeras 20-21 sat. I to je to. Koja opcija pobedi, tako će i biti.

Otvorena je anketa i traje 7 sati, tj. do 20:59.

Nije loš ni ovaj sistem kao u DŠ ali ipak za finale mi je nekako bolji tj. prikladniji ESC sistem od 1-12 👍

Kao i u slučaju prethodne, ja se neću izjašnjavati ni u ovoj anketi.

Što se glasanja u Drugoj šansi tiče, čekamo još uvek @etica @MarkoH i @Miloš. Glasanje traje još nešto manje od tri sata.

Back