FSC 283. - Eurovision Week

7f3a4f85-20dd-40e2-b3c9-88b5d1754262.webp

Poštovani forumaši i forumašice dobrodošli na još jedno izdanje u mojoj organizaciji. Budući da je ova nedelja koja je pred nama zapravo Evrovizijska nedelja odlučio sam da tema bude posvećena baš Evroviziji.

Pravila su jednostavna. Šaljete izvođače iz 37 zemalja koje učestvuju na ovogodišnjoj evroviziji. S tim što postoje dve začkoljice. Ne smeju da se šalju izvođači koji su učestvovali više od 3 puta na FSCU i takođe svaka zemlja ima ograničenje na 3 izvođača. To znači da u momentu kada 3 izvođača iz Srbije budu poslata na ovaj FSC vi više nećete moći da šaljete izvođače iz Srbije. Taj primer dakle važi i za sve ostale zemlje. Moraćete da budete brzi i spretni tokom slanja prijave da vam ne bi zemlja bila zauzeta.

Što se tiče bendova i dueta oni jesu dozvoljeni ali ako šaljete duet oba izvođača moraju biti iz iste zemlje a što se bendova tiče dozvoliću miks i da neki deo benda ne bude iz iste zemlje.

I naravno ono standardno pravilo važi da pesme sa Nacionalnih Finala ili sa Evrovizije nisu dozvoljene.

Ako nešto nije jasno slobodno pitajte!

ROK ZA PRIJAVU PESAMA: 12.05.2025 u 13:30 do 18.05.2025 u 22:00.

Spisak zemlja učesnica ovogodišnje Evrovizije

-- SPISAK PESAMA --

Attachments

Last edited:
Ubedljivo omiljena ukrajinska esc pesma 😍

Španiju ne volim nešto spec na esc ali ajde ova je baš profi po svemu:

Što se Švedske tiče, obožavam skoro sve njihove, ali ajde ovog puta da izuzmem Loreen koja je definitivno nešto najbolje što se evroviziji desilo, navešću ovu pesmu koju sam obožavao:

Džamaletinu ne mogu da gledam očima, ali pjesmu obožavam… Shum mi je isto perfektna😍
Da i ja isto imam takvo mišljenje o Džamali. Mislim gledam samo ono što je bilo na Evroviziji ovako kao osobu je naravno ne poznajem niti joj sudim. Samo me je nervirala jako a zbog toga ni pesmu ne mogu da volim.

• Like
Reactions: Lux
🇺🇦
Ukrajinu uglavnom volim, jer stvarno inače šalju dobre pesme, što nije slučaj ove godine lol. Ne znam da li je ovo recency bias, ali ja sam jednostavno zaljubljen u ovaj nastup

Honorable mentions: Shum, 1944, Tick Tock, Shady Lady

🇪🇸
Llego la mami

Honorable mentions: Amanecer

🇸🇪

Honorable mentions: I Can't Go On, Heroes, Undo, Euphoria, Popular

Joj što Bugarska ne učestvuje da mogu da kažem kako mi Sofi Marinova omiljena! A i Voda iz 2007.

Evo kako domaća publike vajbuje uz Bandido!

🇵🇱 My Slowanie (2014.)
🇸🇮 No one (2011.), Veronika (2024.)
🇪🇪 Randajad (2009.), Play (2016.)
🇪🇸 Eaea (2023.)
🇺🇦 Gravity (2013.), Under the Ladder (2018.), Shum (2021.)
* Honorable mention: Maruv - Siren song (2019.)

Ukrajina
Mika Newton - Angel 2011 Ova verzija na ukrajinskom mi je bolja nego zvanicna evrovizijska. Spomenuo bih jos Tina Karol 2006.

Spanija
Uhh ovde cu morati vise pesama. Period od 1966-1973 mi je bas odlican. Izdvojicu neke.
Raphael - Yo soy aquél 1966 Ova mi je jedna od najboljih. Inace je odlican interpretator.

Julio Iglesias - Gwendolyne 1970 Jedna prelepa pesma uz tako prijatan glas Julia Iglesiasa. Kao da te miluje...

Mocedades - Eres tú 1973

Lucia - El 1983

Azúcar Moreno - Bandido 1990

Anabel Conde - Vuelve conmigo 1995 Ovo mi je bas mocno. Odlicna interpretacija. I bilo mi je krivo sto nisu tada pobedili.

Beth - Dime 2003 Jeste da sam tada navijao za Rusiju, Tatu, ali ovo mi je bolje.

D'Nash - I Love You Mi Vida 2007 Ovo mi je jedna od najboljih pesama u ovom veku. Prosto je obozavam.

Soraya - La Noche Es Para Mí 2009 Mnogi ma se ne svidja pesma, a meni je ...uhhh

Edurne - Amanecer 2015 Zavrsavam sa predivnom Edurne.

Svedska
Raniji radovi mi se nisu nesto dopali ali izdvojicu nesto sto mi se bas dopada. Naravno, Abba 1974 se podrazumeva da mi se dopada, ali je necu postaviti.
Inger Bergren - Sol och var 1962

Lars Berghagen - Jennie, Jennie 1975

Carola - Fångad Av En Stormvind 1991

Jan Johansen - Se på mej 1995

Roger Pontare - When Spirits Are Calling My Name 2000
https://www.youtube.com/watch?v=fELp2fPI8wI

Friends - Listen to your heartbeat 2001
https://www.youtube.com/watch?v=B_1YrDrMfHw

Fame - Give Me Your Love 2003 Ali Alcazar - Not A Sinner Nor A Saint :cry:. Steta sto oni nisu tada bili na Evroviziji u jeku popularnosti.
https://www.youtube.com/watch?v=R5-xAgdBsuw

Eric Saade - Popular 2011 Mada mi se cini da bi mozda sa ovim pobedili (ako se moglo pobediti Azerbejdzan) Danny Saucedo - In The Club. Deluje mi harizmaticnije na sceni.
https://www.youtube.com/watch?v=-04pUETT7oI

Tusse - Voices 2021
https://www.youtube.com/watch?v=NyJRyif6_kk

Izvinjavam se, ali nije moglo manje, s obzirom na dugu tradiciju.

@Tinte, za Španjolsku si izdvojio maltene sve pjesme (ove starije) koje bih i ja. Yo soy aquel je fastastična pjesma, a zanimljivo mi je da sam je prvi put čuo prije nekih 15-20 godina u ovoj obradi koja je bila naslovna pjesma jedne telenovele 😅 tek sam dosta kasnije onda saznao da je to obrada te eurovizijske pjesme

Što se Švedske tiče, svaka čast svemu, ali Den vilda je magija od pjesme.

Ihh, bilo je tu jos pesama iz Spanije koje su mi bas dobre, a ima i onih koje su mi mozda manje dopadljive, ali ovako interesantne su.
Ovu verziju sam cuo, ali mi se nije dopala. A za Raphaela sam i ja tako nesto cuo pre nekih 20 godina, kada sam nabavio sve pesme sa Evrovizije do te godine (mislim da je do 2005), pa preslusavao.

Back