Fudbal

A TSC drugi put u istoriji igra u Evropi i drugi put ima osiguranu grupnu fazu nekog takmičenja.
Od kad su promenili trenera raspad. Jedna dobijena u 4 utakmice. Sreća pa su iskoristili grešku u sistemu gde drugo mesto nema garantovanu Evropu, a treće ima.

Mi jednostavno placamo ceh uzletu na to 11.mesto koje su veciti obezbedili, a to su obezbedili timovi sa dobrim domacim igracima i dobro selektiranim strancima. Ovu trku ne mozemo da trcimo. Haos je nastao kad je defakto ukinuto ogranicenje stranaca.

I da, Partizan mnogo vise gresi sa strancima otkako je Iliev otisao. Covek je defakto najbolji sportski direktor u istoriji postojanja te funkcije.

Najveci problem je svakako neregularna liga, a tu ne mislim za ona namestanja za kladionice kad je sve vec reseno. Mislim na to sto je jedan klub nedodirljiv u svakom smislu, i zna se sa koje adrese to potice.
Zvezda je kriva jer Vojvodina nije sposobna da dobije bilo koga u Evropi u zadnjih pola miliona godina. Ili što Radnički iz Kragujevca ispuši od crnogorskih amatera?

To da je domaća liga cirkus prepun nameštaljki je jasno odavno, ali kakve to veze ima sa evropskom scenom? Partizan večito kmeči da im je svaki poraz isceniran u domaćoj ligi, a onda dođe poluraspadnuti Dinamo iz Kijeva i razvali ih na svoja dva gostovanja.

Bila je Voša u par navrata u plej-ofu Lige Evrope, oni su jedini koji su uspevali da urade nešto za koeficijent van blizanaca. Sad ništa, jedino da se uzdamo da TSC nešto uradi u Ligi Konferencije.

Što pre se vratimo na igranje od prvih kola to bolje po nas.

Valjda je logicno da je namestanje u domacoj ligi uzrok ovakvih rezultata u Evropi, kada igras polureakreativno takmicenje naravno da ce da svako da te nakanta u Evropi. Gde se donese odluka o smanjivanju lige a onda dodje predsednik drzave i stavi veto na to zbog nekih svojih interesa, ne zasluzujemo nista bolje.

Partizan je do pre koju godinu belezio dobre rezultate u Evropi i skoro jednako kao CZ doprineo tom 11. mestu. U poslednje dve godine, sportski deo je jednostavno prestao da bude zdravo tkivo kluba jer ga je progutao trulez iz uprave. E sad se postavlja pitanje, ko to ne dozvoljava da ova uprava ode i da se postavi neka iole normalna? Mislim da je to apsolutno jasno koja adresa je u pitanju.

Preko pola timova trenutno ne igra na svojim stadionima, o čemu pričamo. Bitno da FK Loznica, FK Timok i FK Dubočica u nižim ligama igraju pred 500 navijača na novim novcijatim stadionima osim kad dođe preCednik pa mitinguje.
I to. Vec je dovoljno neregularno sto se domacinstva setaju kako ko stigne, pa malo Partizan "gostuje" Napretku na svom terenu, a onda izmedju dve utakmice gostuje beogradskom klubu IMT u 250 kilometara udaljenom Zajecaru.

Pa je malo stadion na Banovom brdu dobar, a onda je odjednom los kad Zvezda treba da se uigrava za vestacku travu u Norveskoj, pa brze bolje prebacuju na vestak u Pancevu.

Strahovito je koliko je Partizan loš u napadu, na ovaj broj šansi ekipa sa jednim poštenim napadačem bi dala bar 3-4 gola, a oni u dvomeču nula.

Partizan je generalno uvek ima napadače ubice, da namiriše takve strance. Leonardo, Tavamba, Gomeš, pa i ovaj Saldanja koga prodaju. Šta se desilo da više nema nijednog?

Da li će Norvežani "uvaliti" gol vredan produžetaka ili ne, pitanje je sad. 😁

Šalu na stranu, mislim da bi me eventualni plasman (da ne prejudiciramo još uvek ništa) više obradovao da je situacija sa koeficijentom drugačija, ovako sam skroz podeljenih osećanja.

Strahovito je koliko je Partizan loš u napadu, na ovaj broj šansi ekipa sa jednim poštenim napadačem bi dala bar 3-4 gola, a oni u dvomeču nula.

Partizan je generalno uvek ima napadače ubice, da namiriše takve strance. Leonardo, Tavamba, Gomeš, pa i ovaj Saldanja koga prodaju. Šta se desilo da više nema nijednog?
Desava se to da jednostavno neko na adresi koja se pita za sve u ovoj drzavi ne dozovljava odlazak nesposobne uprave i dolazak normalnih kadrova na celo Partizana. Valjda ga to zabavlja.

Barselona kod kuće i Inter u gostima..Mislim da nije moglo mnogo atraktivnije, što se tiče 1. šešira.

Dinamo "ispucao" Nemce već na početku, Borusija kod kuće i Bajern u gostima.

Ide i na Inter i na Milan, oba na San Siru.

Kod kuće Barsa, Benfika, PSV i Štutgart. U gostima uz blizance iz Milana i Jang Bojs (opet) i Monako. Azurna obala, egzotično. Biće zanimljivo za gledati svaku od tih utakmica.

Što se tiče Zvezde: Barselona (kući), Inter (u gostima), Benfika (kući), Milan (u gostima), PSV (kući), Jang Bojs (u gostima), Štutgart (kući) i Monako (u gostima).

Za Dinamo: Borusija (kući), Bajern (u gostima), Milan (kući), Arsenal (u gostima), Seltik (kući), Salcburg (u gostima), Monako (kući) i Slovan (u gostima).

Mislim da je Dinamo bolje prošao, mada ni njima nije sjajno, a Zvezda ako osvoji neki poen, biće premija. Možda protiv Benfike i PSV-a kod kuće i sa Jang Bojsom u gostima. Eventualno možda nešto protiv Monaka (ne znam kakvi su oni).

Premija je uopšte igrati protiv ovakvih protivnika, a s obzirom da više nema jurenja trećeg mesta za Ligu Evrope treba uživati u ovih 8 pošto su šanse male da će igrati više od toga.

Pa dobro, slažem se, ali ne moraju ni da ostanu sa "nulom" ako bude postojala mogućnost da se izvuče koji bod. :D

Zanimljivo da je i sa Monakom i sa Jang Bojsom igrala u zadnje dve sezone, oba puta neslavno poslednje mesto u grupi. Doduše pošteno namučila Monako u gostima, a i sa Jang Bojsem je bilo blizu.

Mislim da definitivno mogu da se izvuku neki bodovi. Sad koliko to ćemo videti, ima dosta nepoznanica.

EDIT: Pomešao sam sa Trabzonsporom, Monako rastavio Zvezdu kod kuće, a na Marakani je dobio 1-0 preko penala.

Back