Fudbal

Ja sam sad skroz hladne glave. Samo sam hteo da vidim da na Euru pise Srbija i to je to. Pa neka izgube sve utakmice, jer to je i vise nego realan ucinak.

Jedino kazem opet, zalim sto Panini nece biti izdavac slicica, video sam Topps slicice za Ligu Nacija, oni daju slike "u akciji" nego samo profil izbliza kao sto je Panini radio. Mada album za Euro 2020(1) je bio stravicno los: horizontalne slicice igraca, nije bilo slicica sa stadionima, za plan i program su pisali samo "Day 1, Day 2...", namerno su ignorisali cinjenicu da se odrzavao 2021, onda one suvisne duple "prvih 11" slicice, pa sto ne pisu kvalifikacione grupe ko se kako kvalifikovao itd.

Album za Svetsko 2022 nije medju najboljima, ali je bar bio bolji od Eura 2020, bar je imao slicice sa stadionima.

https://www.rts.rs/lat/sport/fudbal/5311576/uefa-izrael-fudbal-makabi-tel-aviv-makabi-haifa.html

Interesantno, čudi me što baš kod nas.

Makabi Haifa igraće evropske utakmice na Marakani, a Makabi Tel Aviv u Bačkoj Topoli. Hapoel Tel Aviv u Evrokupu i Makabi TA u Evroligi već igraju u BGu.
Verovatno jer nas smatraju neutralnom zemljom pa im je sigurnost veca, dok je u vecini evropskih zemalja povecana opasnost od terorizma. Najblizi im je Kipar ali su hteli verovatno da se skroz odalje od ratne zone.

Ok je što su proširili na 24 zemlje, inače da su hteli samo najbolje, nijedna exYu zemlja se ne bi plasirala, bar ne direktno, nijedna nije završila na prvom mestu svoje grupe. A i to je 24 od 54 članice Uefe, dakle manje od polovine ide na Euro što je isto ok, ni previše, ni premalo.

Neke zemlje su izgubile šansu, jer iako su završile recimo treće u kvalifikacionoj grupi, poput Norveške, prednost se daje boljima u Ligi nacija, iako su u kvalifikacijama bili lošiji. Sutra se održava žreb za plej-of, koji će se igrati od 21. do 26. marta 2024, a u njemu će učestvovat 12 zemalja. Evo i kako će on teći:

Staza A: Poljska, Vels, Estonija + jedna od sledeće tri: Finska, Island, Ukrajina
Staza B: Izrael, Bosna i Hercegovina + dve od sledeće tri: Finska, Island, Ukrajina
Staza C: Gruzija, Grčka, Kazahstan, Luksemburg

Polufinalni parovi
Staza A:
  • Poljska - Estonija​
  • Vels - Finska / Island / Ukrajina​
Staza B:
  • Izrael - Ukrajina / Island
  • Bosna i Hercegovina - Finska / Ukrajina
Staza C:
  • Gruzija - Luksemburg​
  • Grčka - Kazahstan​
Polufinala se igraju 21. marta, a finala 26, i pobednik sa svake staze odlazi na Euro 2024.

I ko će proći Lignjoslave? Poljska, Izrael i Luksemburg? :D

Ovaj dio gdje se za dodatne kvalifikacije daje prednost učinku u Ligi nacija mi je blago rečeno nonsens. Estonija s ukupno 1 bodom u kvalifikacijama otišla u dodatne, dok su iz iste grupe Švedska i Azerbajdžan s 10 odnosno 7 bodova završile svoje sudjelovanje. Apsurd.

Prvo da vidimo žreb, da li će Finska biti u B ili zajedno sa Poljskom.

Grci nekada evropski prvaci, a sada u poslednjoj stazi plej ofa. Zapravo ce biti uspeh i ako se plasiraju.

Ovaj dio gdje se za dodatne kvalifikacije daje prednost učinku u Ligi nacija mi je blago rečeno nonsens. Estonija s ukupno 1 bodom u kvalifikacijama otišla u dodatne, dok su iz iste grupe Švedska i Azerbajdžan s 10 odnosno 7 bodova završile svoje sudjelovanje. Apsurd.
realno ako nisi top 2 u bilo kojoj grupi (osim Engleska, Italija, Ukrajina, Makedonija) onda ni ne zaslužuješ da ideš na Euro ma koliko god bodova imao u grupi.

Švedskoj je konkurencija bila Austrija koja je sasvim prosečna ekipa.

Podržavam davanje poente Ligi Nacija, jedino je glupost bila ono prošli put da iz staze D jedna ekipa ide na Euro (to je prošli put bila Makedonija, sad su ukinuli).

Što se tiče ovih staza, Poljaci zaslužili da ne idu na EURO svojim katastrofalnim rezultatima, tako da bih iz te rute recimo ponovo Island da vidim ili Finsku.

Staza B Bosna, mada pesimističan sam s obzirom da im je roster i organizacija jako tanka. Mislim da će odatle Ukrajina dalje.

Staza C otvorena, najviše bih voleo Gruzine zbog Kvaraškelije, ali može i Grci da se i oni malo vrate u prvi plan.

zameniš pot 2 i pot 4 i izgleda normalno hahahah

dobro uz par izuzetaka, Hrvati i Holanđani u trećem šeširu

Francuska mi je najaca repka u Evropi mogu da naprave 2 tima i prvi favorit da uzme EP .

Back