Fudbal

Danas sam baš slušao jednog fudbalskog "eksperta" i on smatra da nam ovaj jedan bod protiv Albanije garantuje bar drugo mesto u grupi. 😂

Наравно да неће изгубити од Андоре. И не разумем оволико незадовољство тим бодом у Тирану. Прво, та утакмица је била више од игре и бод је пуна капа. Друго и још важније је то да је наш тим играчки у рангу Албаније. И треће, наша реалност у овој групи је борба за друго место са Албанијом, не знам да ли постоји неко толико ударен у главу да мисли да ми поред живе Енглеске можемо да се боримо за прво место

Pa posle pobede nad Portugalom, velika vecina nas je udarena u glavu i opet dobije hladan tus.

Pa posle pobede nad Portugalom, velika vecina nas je udarena u glavu i opet dobije hladan tus.

Pobeda nad Portugalom je bila pre mnogo godina što se mene tiče i ako je nekome to bilo skoro. Meni nije. Nemamo šta da budemo udareni u glavu. Realnost je takva da smo loši u fudbalu a da ne pričam o lošim odnosima unutar reprezentacije koja ogledava i stanje u društvu trenutno.

Nećemo izgubiti od Andore i mnogo je lakše s Albancima igrati ovde nego tamo i taj bod je skroz ok. Igru i ostalo neću da komentarišem jasno je svakome ko prati fudbal da naša repka nije na visokom nivou.

Наравно да неће изгубити од Андоре. И не разумем оволико незадовољство тим бодом у Тирану. Прво, та утакмица је била више од игре и бод је пуна капа. Друго и још важније је то да је наш тим играчки у рангу Албаније. И треће, наша реалност у овој групи је борба за друго место са Албанијом, не знам да ли постоји неко толико ударен у главу да мисли да ми поред живе Енглеске можемо да се боримо за прво место
Apsolutno se slazem sa svim napisanim, dodao bih da ne treba porediti momenat koji smo imali sa Portugalom gde je generacija bila na vrhuncu.

Реално је очекивати 2. мјесто а прво може да се деси ако баш баш буде најбоља утакмица још од Лисабона па да се побиједи Енглеска код куће, тамо пораз, а све остало побједе. Или да они киксну негдје. Али то су већ жеље и калкулације, од тога немамо ништа.

Занимљива информација: у последњих 20 утакмица у квалификацијама за СП, дакле у два претходна циклуса и у две досадашње утакмице, Србија је изгубила свега једну - од Аустрије, и то 2017.

А и та победа над Португалом је више била ексцес него резултат неког квалитетног и континуираног рада.

Иако су синоћ рутински победили Андору, игра је била далеко од сјајне. На руку нам иде и реми Албаније и Летоније у Риги.

Енглези синоћ у пријатељској утакмици изгубили од Сенегала

СП су синоћ осигурали још и Бразил, Еквадор и Уругвај. Парагвај је скоро 99% сигуран, требало би да убедљиво изгубе обе преостале утакмице, а Венецуела да добије Аргентину у гостима и Колумбију код куће исто тако убедљиво.
Колумбија је тренутно 6. са 22 бода, 5 више од Венгцуеле два кола пре краја. Венецуела и Боливија се боре за то седмо место и додатни бараж

Last edited:
Englezi ne briljiraju sa Tuhelom ali svakako su i dalje ubedljivi favoriti za prvo mesto.

Mi smo u ove dve utakmice rezultatski sjajno prošli ali igra je ispod svakog nivoa. Nadam se da ćemo u septembru zaigrati bolje jer bi već sledeće gostovanje (Letonija) moglo biti problematično.

Partizan nakon penala poražen od AEK-a sa Kipra. Solidna utakmica, nakon debakla na gostovanju, ali i dosta sreće da se uopšte izbore produžeci i penali. Igrač utakmice je definitivno golman Milošević koji je pored odbranjenog penala u 90+5 imao još nekolicinu sjajnih odbrana. Opraštaju se od Lige Evrope već u 1. kolu kvalifikacija, ali nastavljaju takmičenje u Ligi konferencija.

Back