Fudbal

Добро јутро, а текст је плагијат словачке.
Zapravo pre nego što je postojala Slovačka, Hej, Slováci je bila himna Panslovenskog pokreta i Sokolskog pokreta, i taj isti slovački pesnik je sam namerno napisao generalnu slovensku verziju...

Nije plagijat, nego je Slovak to pisao i za nas :), kao tekst na "poljsku himnu" u vreme kada ni Poljska nije postojala, baš da generalizuje slovenski bunt protiv germanskih okupatora,obzirom da se poljska himna bazira na tamošnjim narodnom melodijama...

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hey,_Slavs

Ujedinjene južnih Slovena je nastalo na tom panslovenskom tragu, pa je bilo logično da to bude himna...

Danas nam Poljska i Slovačka deluju kao daleke zemlje, ali tada su u odnosu na Nemce to bili "naši"...

Još jedna "nula" na obe strane. :confused::D
Ova grupa ima da bude "j*** lud zbunjenog"

Zapravo pre nego što je postojala Slovačka, Hej, Slováci je bila himna Panslovenskog pokreta i Sokolskog pokreta, i taj isti slovački pesnik je sam namerno napisao generalnu slovensku verziju...

Nije plagijat, nego je Slovak to pisao i za nas :), kao tekst na "poljsku himnu" u vreme kada ni Poljska nije postojala, baš da generalizuje slovenski bunt protiv germanskih okupatora,obzirom da se poljska himna bazira na tamošnjim narodnom melodijama...

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hey,_Slavs

Ujedinjene južnih Slovena je nastalo na tom panslovenskom tragu, pa je bilo logično da to bude himna...

Danas nam Poljska i Slovačka deluju kao daleke zemlje, ali tada su u odnosu na Nemce to bili "naši"...
Moja žena je slovakinja i naravno da je naša!

Šalim se malo ali i u šali ima istine. Ne vidim ja tu mnogo razlike pa ni u jeziku. Sve je bolje i bolje razumem kad priča na slovačkom a uz to ne koristi dijalekt srpsko slovačkog nego čisti slovački.

Slabo stižem da pratim ove utakmice i danas sam bio na putu. Vidim da su Saudijci zabili odlične golove.
Evo uključih se u drugo poluvreme MEX - POL.
Danas je arapski svet izgleda rešio da izdominira.
Ali odahnuo sam, dobro je da se Danska spasila poraza jer sam se već zabrinuo za Destryja. Ko bi mi posle voleo FSC pesme?! ;)

Tunis me jeste prijatno iznenadio ali dobro je da su samo remi uspeli da izvuku jer da su dali neki gol, večeras bih ležao u bolnici s upalom pluća :ROFLMAO:

Ja sam ti lepo rekla da paziš šta obećavaš. :ROFLMAO:

Ja sam ti lepo rekla da paziš šta obećavaš. :ROFLMAO:

Ponos kad uhvati čoveka to ne pušta.

Više ništa ne obećavam niti pišem o nekim siguricama i da ne postoji šansa da se nešto dogodi. Uvek ima šanse. Pa i za nas u četvrtak protiv Brazila :ROFLMAO:

Добро јутро, а текст је плагијат словачке.
Пошто сам пропустио прве две утакмице, гледам сад Мексико. На овом првенству , наравно, не навијам за европске селекције сем наше и можда Шпанаца. Свим осталима желим да поиспадају.

Француска - Аустралија 0-1

Pa znao sam ja to,ali nisam znao da je tekst plagijat Slovačke himne.

Raspad sistema kod Francuza. Još Hernandez leži na travi i vrv mora napolje.

ciganka-ne.gif

Last edited:
E jbg, ja taman da napišem može da ostane ovako, kad evo 4:1.:ROFLMAO:

Cini ti se. Meni se samo gade Mesi, RoLando i MPaypal kako ga mnogi zovu. Zbog njihovog ponasanja i sto su previse uzdignuti. Jao, sad ce gosn. MPayPal tek da bude uzdignut...

Da dodam, kako je komentator rekao za Mbapea da je "harizmatican". On je sve samo ne harizmatican. Da ne pominjem kako je i kontradiktoran, pljuje LGBT populaciju, a devojka mu transeksualka. Ali to je druga prica.

Back