gr Grčka 2025: Klavdia - Asteromáta

Evangelia ima bar lepo isproduciranu generiku i zanimljiv etno momenat, u svakom slučaju puno bolje nego Elvanin pokušaj. Nastup će sigurno biti odličan jer je pesma prilagođena nastupu maksimalno.

Zato Klavdia mora da pokida sa nastupom, gledam neke klipove i vidim da je dosta statična na sceni. Mora kod nje da se desi neki Teya Dora na PZE momenat.

Evangelia na Evroviziji može samo od publike da očekuje poene, žiri će je zabetonirati na dno.

Evangelia ima bar lepo isproduciranu generiku i zanimljiv etno momenat, u svakom slučaju puno bolje nego Elvanin pokušaj. Nastup će sigurno biti odličan jer je pesma prilagođena nastupu maksimalno.

Zato Klavdia mora da pokida sa nastupom, gledam neke klipove i vidim da je dosta statična na sceni. Mora kod nje da se desi neki Teya Dora na PZE momenat.
Потписујем.

Евангелија и најобичнији наступ да припреми и отпјева добро, неће промашити, сигурица је баш.

Волио бих да Клавдија одува уживо и вокално и наступом, пјесма је стварно прелијепа

Meni je Klavdijina pesma lepa, ali ne radi me kao pesma Jane Terzi iz 2018. godine. Klavdija ima odličan vokal, ali pesma nema tu jačinu i melodiju kao Janina.

A pazite sad ovu mentalnu gimnastiku: Meni se Oniro mou nikad nije dopala, iako je iz žanra koji volim, a deluje kao jača pesma od Klavdijine, a Klavdijina mi je puno bolja. 😂

Meni je Janina pesma melodijski i gradacijski puno bolja od Klavdijine, nekako kod Klavdije mi je samo akcenat na vokalu, pesma mi nema neki sklad i jasnu formu.

Meni profa grčkog u Grčkoj 2019. dan nakon polufinala rekla kako joj je najbolja srpska ESC pjesma Lane moje, možda čak i najbolja uopšte

Jao, ja sam pre neki dan random pustio Lane Moje i bukvalno velika vecina komentara ispod su Grci kako hvale pesmu i pisu izmedju ostalog kako se i dan-danas pusta na grckom radiju. Obozavam 😭 🥰

Jeste to hit kod Grka, mada Grci nisu nešto darežljivi prema nama što se tiče poena. Lane dobilo 8 poena. Uvek su im prioritet Kipar i Albanija, pa ostali moraju da pošalju pravo čudo od pesme, ne bi li ih skinuli sa vrha. Isto se desilo i 2012, opet 8 poena, a ove dve zemlje iznad. I Konstrakta je uspela da izvuče 8 od njihove publike. Mariji dali samo 4 poena.​

Klavdia mi je grower, moglo bi ovo u Basel. Inace, kad god krene ovaj deo pesme Aaaaaa - u glavi mi je refren od Funky G Bice mi tesko 😭

2.29

Meni je baš slab izbor i ništa nije na nivou Zari, očekivao sam mnogo više ali nema veze, jer mi se Asteromata baš dopada. Nadam se da će otići u Bazel 🤞🏻

Moj top 3:
1 Kostas Ageris – “Gi mou”
2 Konstantinos Christoforou & Kostas Karafotis – “Paradisos”
3 Klavdia – “Asteromata”

Избор им је солидан, али мислим да ту нема материјала за неки врхунски резултат.

Мени се за сада највише свиђа Парадисос, ово је онако баш пријатан грчки народњак, седиш у некој таверни на обали мора, пијеш узо и уживаш. Астеромата ми је одлична, али та песма нема никакав такмичарски потенцијал.

Евангелија ми је онако збрда, здола. Она ће тек доћи (или неће) до изражаја на сцени.

Е да, свиђа ми се и етно-реп дуо и њихова Одисеја. Занимљива песма

Jeste to hit kod Grka, mada Grci nisu nešto darežljivi prema nama što se tiče poena. Lane dobilo 8 poena. Uvek su im prioritet Kipar i Albanija, pa ostali moraju da pošalju pravo čudo od pesme, ne bi li ih skinuli sa vrha. Isto se desilo i 2012, opet 8 poena, a ove dve zemlje iznad. I Konstrakta je uspela da izvuče 8 od njihove publike. Mariji dali samo 4 poena.​
Па Албанци у Грчкој гласају за своје масовно, одатле поени стално

Da, ali Grka ima preko 92%, a Albanaca ni 4%. Valjda se više pitaju Grci :D

Па кад се 4% уједини и гласа масовно, довољно је да се изборе за врх 😄

Плус што има много студената албанских у Грчкој, поготово у Јањини јер им је близу. Учионица поред моје на курсу грчког тамо - 10 Албанаца који уче језик јер планирају да уписују факс ту, а у центру града стамбена зграда велика и окачена велика албанска застава. Ко зна колики их је непријављених још тамо.

Poslušala sve pesme.
Iako više volim Klavdiu i Asteromata, jer je u studijskoj verziji super, vokal fenomenalan, i u globalu dosta dobra, možda čak i najbolja numera, pitam se, da li je baš ona najbolji izbor za ESC?

Po mojoj nekoj proceni, Evropa od Grka želi i očekuje zabavu, etno žurku, bar sudeći po tome kako su istorijski prolazili sa bopovima u poređenju sa baladama.
Isključivo zbog toga, mislim da je malo bolja ideja slati Vale, iako u trenutnoj verziji moraju malo da se poprave neke stvari.

Odyssey mi je interesantna.

Svakako, videćemo uživo. Nastupi definitivno presuđuju. Interesuje me kako je Klavdia osmislila nastup, ne bi valjalo da se atmosferičnost ne prenese i na scenu.

Back