nl Holandija 2022: S10 - De Diepte

Falilo je nesto za "wow" efekat ali bila je odlicna, medju najboljima svakako. Top 10 bi bio zasluzen u finalu ali mislim da ce glasovi publike biti problematicni.
 
Ufff, koliko je ovo bilo sinoć divno. Zasuzile mi se oči kada sam vidjela da će se rasplakati pred kraj. Čisti dokaz da ne trebaš skoro pa nikakav nastup kada imaš pjesmu.
I ja sam na kraju bila prenervozna da slučajno ne ispadne nekim čudom.:oops:
A inače ovo je pjesma koja od svih sinoć (takmičarskih) najbolje sada prolazi na chartovima po zemljama, zašto imam osjećaj da je zapravo odlično prošla na tvt:unsure: Mislim od mene je svakako dobila glasove.
Da da, vidim da se najbolje kotira (poslije Diodata, znači pobjednici 2020. i 2022. hehe)

Meni brat sinoć piše da mu je Holandija najbolja, koleginica s posla kaže čula samo Ukrajinu i Holandiju i Holandija joj se baš svidjela. Tako da ja ne bih rekao da ju publika nije podržala. Možda manje od žirija jeste, ali opet mislim da je bilo dosta i glasova publike. Nadam se da ide u top 10 u finalu bez problema.
 
Mica je bila super, nemam puno zamerki, ne bi je mozda stavio na #1, ali je definitivno bila top 3 polufinala. Ono zadnje mesto za finale je bilo ocito da je za nju.
 
Vidim sve se vise govori o ovoj mladoj divnoj dami, sve vise raste na top listama. Boze zdravlja i da osvoji onaj pehar......po meni mnogo vise kvalitetnija pesma od svih pesama koji su sada favoriti. Njena nenametljivost ce je istaci u sam vrh.
 
Pre neki dan sam joj predvideo 12. mesto i nisam mnogo omasio. Nekako je nikad nisam video visoko, ali sa laserima bi sigurno usla u top 10.
 
Posebnu pažnju, po završetku eurovizijske priče, želim posvetiti svojoj ovogodišnji miljenici, predivnoj, hrabroj i talentiranoj djevojci te pjesmi koja je polako, ali sigurno ulazila u onaj neki tamo dijelić srca rezerviran za Eurosong.

Nizozemci su me izuli iz cipela 2019. i zaista nisam vjerovao da će (tako skoro) ponovno to učiniti i to na jednoj čak i višoj razini nego što je to bio slučaj s Arcade. Ali eto, desilo se, odnosno desila se De diepte, pjesma koja me, zaista, na desetke puta rasplakala (Marius ima pravo, boys do cry) i evocirala rollercoaster emocija. Ne znam je li do te jednostavnosti, do te fantastične melankolije, teksta, priče koja stoji iza nastanka pjesme ili priče koja stoji iza djevojke koja je izvodi, samo znam da takvo što vjerojatno nisam doživio s nekom ESC pjesmom do sada. Tim više što mi nije bila odmah broj 1, već se polako šuljala i ulazila u uho.

Bez obzira na ostvareni rezultat (šteta što na kraju nije bilo makar to 10. mjesto, ali i ovo je stvarno fin plasman), hvala Nizozemcima što su nam dali priliku da ovakvo malo čudo od pjesme čujemo na eurovizijskom stejdžu. A najviše od svega, što su s nama podijelili ovu djevojku koja je pravo blago i čiji ću rad nastaviti pratiti i dalje. Iskreno se nadam da će ovo iskustvo za nju značiti nastavak one bolje strane života nakon svega kroz što je prolazila.

I dok tamo službeno stoji uvjerljiva pobjeda Ukrajien, za mene će pobjednica 2022. uvijek biti jedna De diepte i jedna S10. Thank you for the music, The Netherlands. ❤️
 
Za top 10 svakako je bila, meni je nastup prijao. Sličan vajb sam osetio kao kod portugalske pesme, iako mi je za nijansu portugalska prijatnija. U svakom slučaju, i ovo je daleko od lošeg plasmana.
 
Samo moram da napišem ovde da je ona meni bila sjajna u finalu, i da se utisak nedovoljno dobrog nastupa nije ni najmanje osetio u finalu, makar što se mene tiče. Sve je odlično zvučalo i izgledalo, uz predivnu emociju koju je prenela! ☺️

Vraćam je u ovogodišnji lični top 5 umesto Francuske koja me je prilično razočarala u finalnom nastupu i šteta je što :nl: nije uspela da ugrabi barem top 10 plasman jer to daleko više zaslužuje od svih koji su se našli od 6. do 10. mesta, izuzev Portugalije.
 
I ja cu se sloziti da bi trebala da se nadje u TOP 10 i da mi je zao sto nije u tome uspela.
Ali bar za utehu jedan lep podatak. Uz Svedsku, jedine dve zemlje koje su dobile od svih poene u pf-u, i od zirija i od publike. 👏
Kad je ziri u pitanju, sta ja znam, uvek moze vise, ali ok. A sto se tice publike, morace mi neko da razresi jedno pitanje. Kako biti primetan kada se nalazis izmedju lepog vrckavog dupeta i rata, a iza gej par?
Jedino sto bi moglo da pomogne su ti famozni laseri da bi bio primetan. Mozda ima neko drugo resenje? :unsure:
Svakako ostaje jedna lepa pesma na maternjem jeziku.
 
Jooj Luna Djo iz Holandije! Dobra je pesma, baš je za play radio.
 
Ona mi je definitivno otkrice godine. Nastavicu je pratiti posto je glas jako magican i divan :3
 
Lepa pesmica, poslednjih godina Holandija zaista postaje ozbiljan ESC igrač iako pre 2019. to nije bila. Međutim nedostatak texta u numeri je izbacio van Top 10
 
Back
Top