Kao prvo, ismevanje ili bilo kakva kritika gore nabrojanog šljama je ne samo strogo zabranjena nego je i nemoguća u meinstrim medijima. Ta gamad tj. njihove gazde Black rock, bankari... drže pod sopstvenom kontrolom sve na svetu izuzev ruskih tačnije sibirskih resursa a to ih boli najviše i to treba oteti rasparčavanjem Rusije na mnogo državica i lakšim porobljavanjem istih. Cilj i ne kriju i boli njih uvo za tamo neki ukrajinski narod realno, na moju žalost, jer ljudi su ljudi a slavene volim najviše. Slavenski narodi i jesu po njima za medjusobno uništavanje a u prilog tome su ex Yu raspad i rat, raspad Čehoslovačke, raspad SSSR-a i istovremeno krajnje licemerno ujedinjenje zapadne i istočne Nemačke tih godina. Slučajno zar ne?
Elem, u bilo čijoj pesmi za ESC je nemoguce da se tako nešto pojavi jer takva pesma prvo nacionalni konkurs nebi smela da prodje i to je jasno.
Zašto je baš Australija učesnica a koja veze sa Evropom nema a ne neka azijska, afrička ili latinoamerička zemlja na ESC-u ?
Pa logično, to je anglosaksonska zemlja(obožavajuuu jedini i najviše ESC jelte pa zato)

a čudi me da Kanada kao još jedna anglosaksonska tvorevina i zemlja nije još uvek na ESC-u. Baš me čudi!
Mama ŠČ mi je lično skroz simpa zbog samog Let 3 i njihove originalnosti, genijalni su i svoji ali zbog jasne političke konotacije Njinle tj Lenjin i aludiranja na Putina, u normalnim okolnostima a zbog političkog konteksta bi automatski po EBU pravilima bila diskvalifikovana.
Ali jasno je, na neke smes pišati jasno i javno ali na neke ni kroz šapat a kamo li javno i jasno aludirati.
P.S. I da mi Miloš izbriše post, nebitno je ali sam osetio potrebu onako iz duše da kontekst ESC/današnja realnost, iz mog ugla opišem.