hr Hrvatska 2024: Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim

Čestitke Lazanji i hrvatskim fanovima na istorijskom uspehu ❤️

Znam da sam bio u malenoj manjini forumaša kojima se RTTD nije sviđala veći deo sezone, ali moram da priznam da me je potpuno preobratio nastupima u polufinalu i finalu, zaista je dao sve od sebe i nastup je bio SVETSKI. Čak sam i poslao dva glasa za Hrvatsku večeras 😇

Na kraju 3. mesto kod žirija i 1. kod publike, kao što sam i pričao 🤌🏻 Ne znam zašto su ljudi mislili da se neće svideti žiriju, prilično je bolje prošao od Karije. Takođe, pobeda kod publike u OVAKVIM okolnostima je zaista legendarna, kapa dole. Verujem da vam nije lako, bio je toliko blizu pobede, ali treba da budete beskrajno ponosni, ostavio je večan trag u analima Evrovizije.

Takođe, Hrvatska već dve godine zaredom niže impresivne rezultate na Evroviziji i iako ovo možda deluje kao propuštena prilika, iskreno mislim da će Hrvatska uskoro pobediti na Evroviziji. Vidimo se u Zagrebu možda vrlo uskoro ✨

Pravi pobednik veceras, nazalost ziri je uspeo ponovo sve da upropasti. Vec godinama zastupam stav da glasanje ne sme da bude 50-50%, vec da ziri mora imati manji uticaj na glasanje. U redu je da je ziri tu i podrzi pesme koje imaju muzicki kvalitet koji publika mozda ne bi prepoznala, ali ne sme imati toliku moc da odluci pobednika.

Ne daj bože da publika dobije veći uticaj nego što već ima, svake godine bi pobeđivala Ukrajina ili Izrael. Ja bih pre da se smanji uticaj publike koja iz godine u godinu demonstrira neukus i skandale. 4 poena za Norvešku i 12 za Portugal, a 320 za Izrael? Lol.

Situacija sa Izraelom je bila specificna ove godine. Sto se tice Ukrajine, oni uglavnom imaju dobre pesme i zasluzeno su u vrhu, ali jesu precenjeni. Verovatno bi zavrsavali redovno u top 10, ali ne bi pobedjivali stalno.

Mi kukamo kako nas ziri mrzi, kako smo diskriminisani a ne mozemo da priustimo pirotehniku i merimo suvi led na vagi. Verovatno odajemo utisak da bismo organizovali evroviziju u satoru, pa nas niko ne uzima za ozbiljno.

Glasanje je idealno... 50- 50... S tim što bi možda vratio stari sistem do 2015 godine, izbacio ROW, i ograničio SMS poruke na max. 5 po broju ili čak možda samo jedan ali da se moraju odabrati min. 3 zemlje u jednoj poruci za glas odn. jedna poruka tri glasa za različite zemlje!

Glasanje je idealno... 50- 50... S tim što bi možda vratio stari sistem do 2015 godine, izbacio ROW, i ograničio SMS poruke na max. 5 po broju ili čak možda samo jedan ali da se moraju odabrati min. 3 zemlje u jednoj poruci za glas odn. jedna poruka tri glasa za različite zemlje!
Zašto menjati glasanje publike?

Baby Lasagna svaka čast više bi mi draže da smo otišli u Zagreb sjajan nastup i sve .

Ljudi moji, da, ostao je gorak okus, ali prevladava ponos. :love:

Sinoć jesam bila malo ljuta, ali onda me uhvatio neki mir i spavala sam kao beba. :giggle:

Hej, imamo upisan sjajan rezultat, sve što se događalo zadnjih 4-5 mjeseci bilo je magično, imali smo predstavnika kakvo smo samo mogli poželjeti, on i ljudi oko njega dali su sve od sebe da nas fenomenalno predstave, a milijuni ljudi to su prepoznali i nagradili. ❤️ Sigurna sam da Marka čeka odlična glazbena karijera, za njega ovo nije kraj, a nama preostaje da ga nastavimo pratiti.

Što se žirija tiče... sve je postalo vrlo očito nakon Martinove izjave od neki dan, samo što nisam htjela vjerovati u ono što je bilo pred očima. Eto im onda Švicarska, u zamjenu želim Martinovu ostavku i povlačenje još nekoliko zemalja pa neka se igraju...

Još jedno ❤️ za publiku, pokorili smo i Izrael i Ukrajinu! Svima vama koji ste glasali za BL jedno ogromno HVALA! :love:

Neopisivo mi je krivo i žao, kao da mi je rođeni brat kog nemam nastupao na ESC.

Da se jedna zemlja, koja je prethodnih nedelja bila ujedinjena u podršci Evroviziji, koja je cela bila u RTTD fazonu i koja je pokazala šta je pravi duh ESC, koja je apsolutni favorit publike da izgubi jer EBU muti sve što stigne, zaista tužno i sramotno.

Šta reći uopće ovdje, najmučnija sezona od kad pratim, i završila se na isto tako mučan način, osjećam se kao da su nam dali utješnu nagradu, kao da ustvari nismo nikad ni imali šansu, nego ono kao znamo da ste bili najbolji, najveći hajp, favoriti publike i sve to, ali izvolite 2. mjesto, to je maksimum. Ne znam dal će ikad pjesme poput RTTD i Cha Cha Cha pobijedit, ali stvarno bi to od srca volio vidjet jedne godine. Da tako neka zabavna pjesma, a koja je ujedno i jako dobra te favorit publike, pobijedi.

Marku svaka čast na 2. mjestu, najbolji plasman za Hrvatsku u povijesti, dao je sve od sebe, strahovito napredovao od onog prvog nastupa na Dori i ja stvarno nemam nikakve zamjerke, sjajan rezultat bez organiziranog glasanja, masovne dijaspore po čitavoj Europi itd, samo čista ljubav ljudi prema nastupu i pjesmi, a to govori puno o kakvom se entryu radi...mogu mu se samo zahvalit i čestitat mu na ulazu među eurovizijske legende 🙏❤️

Na nama je da se konačno uozbiljimo što se tiče Dore i ESCa i probamo stvorit neki imidž jer i to je bitno, a ne da izgleda kao da Doru jedva organiziramo kako treba pa se onda ljudi pitaju dal mi možemo uopće ESC organizirat ako se mučimo sa jednom Dorom. A prvo što bi napravio je da bi najurio onu prokletu komisiju koja je birala pjesme.

Drago mi je da (bar po izjavama) BL nije tuzan. Tek ce on biti srecan kad se slegnu utisci i prodje koji dan.

Pa msm EBU ako ne želi da publika odlučuje neka ukine tvt, a ne da postoji pro forme lol Ako žele da od ESC naprave svoju privatnu zabavu, ako im nije bitna gledanost koju će izgubiti ovakvim izletima, ukidaj brate tvt i šta te briga.

Projekti ovde, nazalost, pobedjuju spontane price. A svima je jasno da je godinama pobeda Svajcarske projekat.

EBU je isto sto i RTS u smislu biranja i navodjenja pobednika, i obesmisljavanja glasa naroda, kao sto Ro rece, utesna nagrada.

Hrvatska je poslednje dve godine zabeležila 7. i 1. mesto kod publike i počela je da neguje avangardne i smele pesme. Ja ne mogu da zamislim da iko u Srbiji komponuje pesmu poput RTTD koja bi bila konkurentna za pobedu kod publike.

Plus, Dora je bila dosta ispraćena ove godine i imala je nekoliko izvođača koji su generisali interesovanje stranih fanova.

Ja iskreno očekujem da se niz dobrih rezultata za Hrvatsku nastavi i sledeće godine i mislim da je pobeda ostvariva u narednih nekoliko godina.

Back