hr Hrvatska 2024: Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim

ja sam bas pomislio sta ce jadni RTS da stavi u revijalni program dogodine na PZE kad Svajcarska nema jaku i prepoznatljivu muzicku i kulturnu scenu a ni neki ESC hit iz proslosti. Za UK i Svedsku su nas smorili sa Bitlsima i ABBOm za Italiju su pevali svima poznate italijanske hitove... sta ce dogodine?🤣 S Hrvatskom bismo bar lako, dovedes Severinu, Emiliju Kokic, Gorana Karana, malo dalmatinskog melosa i sve smo pokrili
Ne zaboravi Let 3 i Gorana Bareta i Majke ;)

Jel bi se mogla možda uvesti opcija da emoji bude srce. Jer ovako kad stavim ovaj emoji: :love:, moze se protumaciti da likujem jer place a samo zelim da izrazim ljubav. :ROFLMAO:

A HRT bi ovo trebalo da posmatra pognute glave.
Danas je na trgu na svaki spomen HRT-a i delegacije publika bukala (ne baš onako kao na Martina sinoć, ali čulo se). Marko, dobrica kakav jest, samo je rekao nešto u stilu - nemojte, nisu bili loši. Mislim, jasno da recimo Zlata i Duško tu nisu ništa krivi, ali nadam se da je Štenglici bilo bar malo neugodno (iako đon-obraz pa nisam baš sigurna).

Televoting + slab i nezainteresovan Zapad u to vrijeme, a mislim da je to ipak bilo ključno. Nakon Lene se ploča počela mijenjati et voila
Na sve to i ultra promocija pjesme. Rts je zaista dao sve od sebe te godine.
Pjesma na 7 jezika cini mi se, promocija po Evropi itd itd...

Sad vidim da mu na televotingu nijedna zemlja nije dala ispod 5 bodova.
Ovo je, realno pobeda ubedljiva kao Karijina. Jeste razlika tridesetak bodova, ali Karija nije imao ni Izrael u ratu, sa organizovanim glasanjem, ni konkurentnu Ukrajinu (koja bi u normalnim okolnostima bila verovatno bottom 5).

Neverovatno je to sto je Lazanja osvojio vise glasova publike od dve politicke masinerije. Sustinski pobednik cele ove price.

Ima tu dosta faktora i teško je porediti. Ko zna šta bi bilo da je Holandija bila u finalu, s obzirom da je u polufinalu dobila tek malo manje poena publike. Izvesno je da bi otkinula deo televotinga svim favoritima, možda najviše onim koji su po žanru i atmosferi sličniji kao Lazanja.

• Like
Reactions: FFM
Moguce da bi Holandija povukla glasove zapada Svajcarskoj. Svakako, njihov izlazak je promenio dosta toga.
Ipak, pomalo mucno postaje to politicko glasanje za zemlju, a ne za pesmu od strane publike, kao i sipanje poena u jednu pesmu od strane zirija.

Не објаве тачно како је ко гласао у жирију, напишу члан А, Б, Ц... баш да се не би знало тачно

Што се Лазањиног твт тиче, свака част стварно и то је што је, само наравно да је доста на то утицало холандско избацивање а да није тога било, Израел би узео твт али са мањим бројем поена сигурно. Плус они масовни позиви да се гласа за Хрватску да би престигла Израел и сл. У сваком случају, био је фаворит и не би ишао испод трећег мјеста ни да је Холандија била ту.

На крају, да је све било по плану, мислим да би било онако како сам писао раније, сличан распоред поена као 2019.

Отприлике:

290
260
257
244
215

Овако је било како је било и тоето, свакако би био други укупно

Back