hr Hrvatska 2026: LELEK - Andromeda

stavio u top 10 = stavio na 10. mesto. Ako je profesionalno radio neka objavio ko mu je sve u top 10 pa da vidimo profesionalnost.

Pa dva člana su stavila na 10. mesto, pa koji god da su njegovi, može se pogledati.

Ili mu je prva bila Malta ili Grčka.

Nije ni Balkanika bila za 21. mesto.
Za koje je bila? Pjesma je prošla u finale s 9. mjesta iz dosta slabijeg pf, završila u finalu 19. od 26 pjesama, dobila 38 bodova žirija i tvt bodove samo od susjeda i dijaspore, a ostali je izignorirali na maks, ne vidim toliki problem što su je stavili na 21. mjesto, ne radi se o Konstrakti xD

Govorim u kontekstu regiona, kome je jezik i kompozicija bliska. Publika je dala 12, pa što bi žiri onakvo Daničino pevanje i ostalo ocenio tako loše.

Srbija je tada zauzela 19. mesto, a hrvatski žiri je smestio ispod te pozicije, dok npr. Hrvatska sad zauzela 15. mesto, a srpski žiri je rangirao iznad toga, kao 12, i pravi se frka kao nikad ranije.

Zato sto su prebili onog intrudera koji se uvuko na pozornici britanki pa je zvucala losije sa a sto negi dadne

I de shvatite vise nije problem u srpskoj nuli nego u hrvatskoj dvanestici

Pa dopao im se spektakl, pa udelili maksimalne poene. Jedne godine tako, druge onako...

Od clanova srpskog zirija, njih cetvoro se oglasilo na neki nacin (Jelena, AK, Lores i Ivan). Ostali Atlagic, Mari i onaj Mateja. 😀

Pa dva člana su stavila na 10. mesto, pa koji god da su njegovi, može se pogledati.

Ili mu je prva bila Malta ili Grčka.

Grčka pesma nije nikako zaslužila 12 poena ni od jednog žirija, to je za maksimum 5-6. No mene više interesuje da li mu je možda i Moldavija na toj listi jel to nije za više od 1. poena.

Pa zato su žiri, a ne publika. Ako nas fanove svrstavamo u publilu, ne treba da očekujemo da žiri generalno glasa kao mi. Najvažniji je paket, a ne individualno vokal ili pesma. Imali smo sada situaciju da su dobri vokali nisko rangirani upravo zbog nedostatka koji je važan element u formiranju konačne ocene.

Jeste mu Moldavija na listi, kao 7. ili 8.

Govorim u kontekstu regiona, kome je jezik i kompozicija bliska. Publika je dala 12, pa što bi žiri onakvo Daničino pevanje i ostalo ocenio tako loše.

Srbija je tada zauzela 19. mesto, a hrvatski žiri je smestio ispod te pozicije, dok npr. Hrvatska sad zauzela 15. mesto, a srpski žiri je rangirao iznad toga, kao 12, i pravi se frka kao nikad ranije.
Za frku sam objasnio zašto se podigla, barem ja mislim da je to slučaj, a ovo za Balkaniku neka ostane da se ne slažemo xD

U svakom slučaju žiri je općenito sramota na escu, a po meni je daleko veći problem talijanski žiri, koji daje bodove Belgiji i Njemačkoj

Glasanje zirija svakako jeste bilo random. A gledam sada ove rezultate i rekao bih da je generalno uticaj dijaspore bio nikad slabiji, ne primecujem ni kod jedne zemlje da je samo od dijaspore dobila poene recimo. Tako da se i to ocito smanjilo u odnosu na neke ranije Evrovizije. Dakle mozda bismo mogli da razmislimo o ukidanju zirija sad ga mu je prvobitna svrha ispunjena :D

Pa zato su žiri, a ne publika. Ako nas fanove svrstavamo u publilu, ne treba da očekujemo da žiri generalno glasa kao mi. Najvažniji je paket, a ne individualno vokal ili pesma. Imali smo sada situaciju da su dobri vokali nisko rangirani upravo zbog nedostatka koji je važan element u formiranju konačne ocene.

Jeste mu Moldavija na listi, kao 7. ili 8.

Grčka mu ja paket za prvo mesto a Lelek 10. ? Po kojim to žiri aspektima ? I još tu ubaci i koliko je HR pesma kulturno bliža nama u odnosu na Grčku pesmu koja nema ništa sa ovim podnebljem. Ako ti u to veruješ onda ok, samo nemoj da se trudiš da nas ostale ubediš u te teorije. To je za mene SF. Zato i neće da čitaju za koga su glasali jer su njihove liste neodbranjive sa bilo kog aspekta. Ili još bolje Izrael je bolji paket od Leleka ? U kojoj to bajci ? Izrael ima super pevača ali je nastup ispod proseka, Lelek je vrlo dobar u oba aspekta. Znači paket nije merodavan niti vokalne sposobnosti jer im onda ne bi te dve pesme bile ispred Leleka. Očigledno su imali neki treći način bodovanja.

U svakom slučaju žiri je općenito sramota na escu, a po meni je daleko veći problem talijanski žiri, koji daje bodove Belgiji i Njemačkoj
A tek italijanska publika, koja u vrh stavi zemlje koje su u ratu i moldavsko-rumunsko-albansku kombinaciju. Kod njih to izraženo zbog dijaspore, verovatno više nego igde drugo, a ne umeju ili ne žele da spreče glasanjem za druge zemlje u većem broju.

Sorry ali po cemu znas da je bio namestaljka?
Po tome što je tadašnja Đukanovićeva vlast radila isto ovo što nazadnjaci danas rade kod nas. Pretilo se otkazima u javnom sektoru, ucenjivalo se, kupovali su se glasovi, državljani CG sa prebivalištem u Srbiji su brisani iz biračkih spiskova i uskraćeno im je ustavno pravo da glasaju itd itd. I to pouzdano znam jer imam blisku rodbinu dole. Cenzus za nezavisnost je pređen za nešto više od 2000 glasova, a većinski, narod je bio protiv nezavisnosti, tako da ono... evidentno im je poklonjena ta "pobeda", zahvaljujući zapadnim partnerima. Pametnom dosta.

A što se tiče Lelek, oduševljen sam njihovom pozitivom i neposrednošću i time kako su celu ovu priču ispratile bez trunke sujete, naprotiv. Dokaz da su veliki ljudi pre svega. ❤️

hr Hrvatska 2026: LELEK - Andromeda
Back