hr Hrvatska 2026: LELEK - Andromeda

Zapozorje Dore 2026:"Zorja,da li ste očekivali pobjedu?Moje ime je Andromeda i pobedu očekivala nisam!"Napisao sam,pjesma koja pobijedi najbolja ovom forumu je pobjednica Dore 2026.Uvjerljiva pobjeda tako da se nema šta reći. Strani žiri je nepotreban. Magazin bravo u show programu. Stela ima hit. Drago mi je da nije pobijedila da se vrati neke naredne godine.

Kod publike je mislim bilo slično kao pobjeda Albine 2021, samo što je tada bilo 10 članova žirija, pa se djelilo više bodova.Ustvari i veća razlika u tvt bodovima je bila između Albine i Nine Kraljić nego sada između Leleka i Cold Snapa.

Last edited:
Zapozorje Dore 2026:"Zorja,da li ste očekivali pobjedu?Moje ime je Andromeda i pobedu očekivala nisam!"Napisao sam,pjesma koja pobijedi najbolja ovom forumu je pobjednica Dore 2026.Uvjerljiva pobjeda tako da se nema šta reći. Strani žiri je nepotreban. Magazin bravo u show programu. Stela ima hit. Drago mi je da nije pobijedila da se vrati neke naredne godine.
Kao da čitam telegram :ROFLMAO:

Moramo priznati Hrvatskoj da je nakon godina dozlaboga dosadnih i zaboravljivih pesama i izvodjaca sada stvarno zaredjala veoma hrabre i jedinstvene izvodjace.
Let 3 - Lazanja - Bosnjak - Lelekice. Svi su drasticno drugaciji i veoma hrabri. Iako ne uvek vokalno najtalentovaniji 😅

Pritom ne bih zanemario potencijalno veoma jak PR koji mogu da dobiju u Evropi na talasu trenutne islamofobije.

Očekivan rezultat, generalno solidna pjesma Hrvatske. Zvuči filmski i bilo bi super kada bi takav i bio nastup na Eurosongu. Mogao bih da zamislim i ovo kao NQ, ali vjerujem da će proći u finale. Što se tiče toga za PR, jadno je ako će to koristiti da bi uzdigle pjesmu, a svakako je lijepo što pjesma ima neki kulturno-historijski kontekst.

Last edited:
Lara iz Leleka rekla da je pjesma o njenoj prababi koja je živila kod Mrkonjić grada.

Poruka pjesme: zbog naših predaka, ne damo naše potomke. Izdajice ✝️✝️

Führ mich zu den Sternen
Fernab der Blicke
Andromed
a 💫💫🌟💫💫

Back