hr Hrvatska 2026: LELEK - Andromeda

Mene ne zanima koga šaljemo i ako uopće održavamo Doru dok god ne izbace dotičnu državu iz bliskog istoka koja ne pripada Euroviziji i da uništava našu zabavu s njihovom propagandom

Ja bi voleo da vidim Ogenj ponovo sada kada su videli Rumunski nastup. Samo teško je očekivati da će se oni ikad više prijaviti posle užasnog izbora Dore 2025.

Ja bih neki rock da šaljemo, ali ne znam ko ima za takvo nešto.

Ogenj ne

Ona Manntra mi je bila dobra 2019. Ne znam postoje li još

Imate Jelusica on bi mozda i pobedio opet. Samo takodje nikad se ne bi prijavio na Doru, jedino interno.

Ali baš blamaž za srpski žiri što je hrvatskim predstavnicama dao 0 a njihov nama 12, RTS ih dovodio i promovisao u svojim emisijama, Lavina takođe gostovala kod njih - dakle postojala je neka interakcija između predstavnika obje zemlje i razmjena kakvih-takvih poena se negdje mogla očekivati a ti im tako zavučeš lol, pucali su sami sebi u nogu... 😂

Da su im dali barem neku siću kao oni Teya Dori iako smo mi Lazanji maksimalnih 12 mislim da ne bi toliko burna reakcija bila ali to je ta RTS-ovska matematika - bitno je udijeliti Moldaviji 3 poena koja nas godinama namjerno zakucava za dno a Hrvatima krompir, imaju potpuno pravo ljutiti se što jes' jes' no možda je ovako i bolje i realnije, za ubuduće potpuna ignorancija i čist račun/duga ljubav.

Na njihove žirijevske glasove možemo od sljedeće godine zaboraviti zauvijek, biće scenario kao sa nama i Makedoncima kad smo mi Tamaru nagradili sa 12 a oni Neveni zalijepili 0, iste godine smo na Dječijoj mi njih bili rangirali nisko za osvetu i bez obzira što su se dvije godine kasnije oni iskupili i dali Uragankama 12 naši su opet njihovu Andreu u polufinalu naredne godine izignorisali.

Ostaje nam okrenuti se Grčkoj i Kipru sa kojima dijelimo isti kulturni krug a sa ovima iz ex-yu više ništa ne petljati, Akilas se malo provozao do Beograda i pokupio 12-icu a oni nama samo 5 a pri tom i Tomaševićka žirirala na njihovom nacionalnom izboru s toga ne mogu vjerovati da sa njihovom delegacijom nismo uspjeli dogovoriti krštenu razmjenu. Strategija oko razmjene poena mora postojati a mi je nemamo pa zato tako i prolazimo.

Što se Sjeverne Makedonije tiče čini mi se da skoro uvijek niži broj bodova bude prema Srbiji jer bude neki Albanac kod njih u žiriju. Znam da je tako bilo 2022., jedan član žirija je cijelo vrijeme spuštao Konstraktu dok su je drugi rangirali prema vrhu.

Lelekice su pobedile kod srpske publike i to je jedino važno i relevantno. Svima je jasno kakav je to sastav žirija kad ti AK predsednica žirija, žena kojoj u pogledu vidiš da joj duša isisana davnih dana. Sasušila se u faci od zlobe i emituje tešku radijaciju.

Uprkos tome što nisu dobile plasman koji zaslužuju, meni je mnogo drago što mi ih je Dora otkrila. Definitivno moje najdraže balkanske predstavnice ikada na Eurosongu i rado ću nastaviti pratiti sve što objave 🥰

Pa to ne znamo. Za Jelenu znamo jer je rekla da je Leleku dala velike poene, a ovde vidimo samo jedno visoko mesto.

Jelenin top 10:
  1. :it: Italija
  2. :gr: Grčka
  3. :hr: Hrvatska
  4. :au: Australija
  5. :dk: Danska
  6. :bg: Bugarska
  7. :no: Norveška
  8. :pl: Poljska
  9. :il: Izrael
  10. :md: Moldavija

Last edited:
Utvrdismo da se slovo menja na refresh strane, tako da ipak nemojte se voditi njima.

• Like
Reactions: FFM
hr Hrvatska 2026: LELEK - Andromeda
Back