Tačno, mi ovde u suštini samo ubeđujemo jedni druge zašto je neko ime ili tip izvođača loša ili dobra ideja, a doslovno 95% tih zvučnih imena s kojima se forum gađa (i u slučaju Hrvatske i u slučaju Srbije) do sada je pokazalo da skoro sigurno ne želi na ESC ni preko hipotetičkog internog izbora, a sasvim sigurno ne želi preko festivalskog odabira; a ako se neki stariji eventualno i pojave na istom (jer dešavalo se tu i tamo), bude jasno i očigledno da su došli da ispromovišu novi singl i podsete na svoje postojanje, ne sa željom da se takmiče i predstavljaju.Besprednetno je pričati o ljudima koje ESC vjetovatno ni ne zanima.
Diskutujemo o ESC potencijalu izvođača, a ne o njihovim nacionalističkim ispadima. To govori o njima samima, i mislim da ne možemo tako generalizovti stvari. Apropo toga, ni meni se ne sviđa Grše, to ne slušam niti smatram kvalitetnom muzikom, naprotiv. A tek ga ne bih dovodio u kontekst ESC-a.Mislim da bi Hrvatima trebala biti čast da ih predstavlja jedan veliki Petar Grašo. Iskreno navijam da se to u budućnosti desi.
Za razliku od Graše, Hrvate bi trebala biti sramota da ih predstavlja neko poput tog Grše. Kod mene je precrtan za sva vremena nakon što je letos na nastupu pevao "Isus Marija ustaše Cibalija."
Jedan je za ponos, drugi za večnu sramotu!
Mislim da je činjenica da ne postoji poznati pevač/ica na Balkanu koji ima neki veliki esc potencijal. Sem izuzev nekih osoba poput Konstrakte/Baby Lasagne/Marije koji su već bili na Evroviziji, ostvarili visoke plasmane pa samim tim pretenduju da ih ponove u slučaju da ponovo odu, ali i to je pod velikim znakom pitanja. Najveći esc potencijal leži u ljudima koji uopšte nisu poznati, pokazalo se kao tačna teorija toliko puta do sada.Diskutujemo o ESC potencijalu izvođača, a ne o njihovim nacionalističkim ispadima. To govori o njima samima, i mislim da ne možemo tako generalizovti stvari. Apropo toga, ni meni se ne sviđa Grše, to ne slušam niti smatram kvalitetnom muzikom, naprotiv. A tek ga ne bih dovodio u kontekst ESC-a.
Nije to pitanje nikakve politike već ljudskosti. Samo nečovek može da slavi i uzvikuje pokliče ustašama.Aman manite se više te politike, kako vam ne dosadi…
Nista vise ne smara nego boys ajm gej.Oni smaraju gore nego penzici
Ali Mirko Švenda ŽigaŽao mi je što smo svi zaboravili Jelenu Rozgu, Andreu Šušnjaru (koja već ima epizodu jaukanja na euroviziji). Bilo bi lijepo vidjeti Josipu Lisac onako per tu, zatim Žigu, dugo nije bio na Dori. Kraljeve Ulice, Martinu Tomcic, Danijelu Martinovic..
Alii zato je espresso machiato primjer vrhunskog teksta i pjevanja.Ne mislim ni ja da je Grašo potencijal za top rezultat, iako bi za Evroviziju mogao da spremi nešto drugačije, ali on je tip izvođača koji bi mogao da predstavi susede dostojanstveno.
Na vidite valjda ESC potencijal u toj numeri "Honolulu" od Miach, nit dobre muzike, nit teksta, kao 90% današnjih sklepotina od pesama.