hr Hrvatska 2026

Alii zato je espresso machiato primjer vrhunskog teksta i pjevanja. 🤔 🥹
Nije.

U Hrvatskoj etablirane pjevače ne zanima Eurosong posebno ne starije. Osobno mislim da nam trebaju novi, mladi ljudi koji nisu uvijek iz istog žanra kao što su kao "poznati".
To je diskutabilno. U poslednje vreme se čini da je takva atmosfera, ali nađu se izuzeci, poput Let 3, a i Dado Topić je otišao na Evroviziju u 58 godini.

Poanta je u tome (barem u HR) da poznati nemaju što ponuditi puno europskoj publici. Kao da neke svoje otpatke prijavljuju za Doru. Isto tako hrvatski (poznati) izvođači su stali u nekom glazbenom vremenu koji nema veze puno s modernim vremenima. Eurosong najviše gledaju mladi koji traže zanimljive, zabavne, ritmične, po mogućnosti brže pjesme. Tekst je postao sekundaran.

Eh sad, pa ne mogu samo da se šalju brze pesme. Mladi valjda vole i balade, osete pokoju emociju, ne mora sve da bude za skakanje. Jeste udeo mlađe publike veći kada je reč o gledanosti, samo se to ne mora nužno povezivati sa starošću izvođača. Koliko ima mladih koji šalju krševe od pesama na izbore za ESC... Ne treba toliko biti isključiv. Svako neka ima šansu, pa ako ume da je iskoristi, odlično.

Poanta je u tome (barem u HR) da poznati nemaju što ponuditi puno europskoj publici. Kao da neke svoje otpatke prijavljuju za Doru. Isto tako hrvatski (poznati) izvođači su stali u nekom glazbenom vremenu koji nema veze puno s modernim vremenima. Eurosong najviše gledaju mladi koji traže zanimljive, zabavne, ritmične, po mogućnosti brže pjesme. Tekst je postao sekundaran.
A slimane i new day will rise balade u top 5

Smor. Zamisli da on pobijedi... Treću godinu za redom bismo imali Marka na ESC-u. :cautious:

On mi je super, jedan od HR izvođača koje baš volim. Bio bi dobar izbor, ali sa pesmom koja bi morala biti daleko iznad one lokalnog karaktera. Mislim da ima potencijala.

Imam ja još čaja ali ne mogu podijeliti jer će netko onda linkat ovaj thread na drugim mjestima bezveze.

Ima Marko jako lep glas, ali ja bih pre pokušao neku priču sa ovim Jakovom koji se niotkuda pojavio, kad je već u jeku popularnosti to treba iskoristiti.

Back