Intervizija 2025

Mislim da je glavn razlog međusobnog neshvatanja što ti misliš da njega ovde iko razvlači. Naprotiv, čovek je mega car.
Razvlačimo organizatore Intervizije.

Mislim da je Vijetnamac dobro prošao ne zato što se nije time istakao, već zato što se za njegovu situaciju ni ni znalo, srećom po njega. Da jeste, u najmanju ruku bi prošao bi ko bos po trnju, poput Bambie Thug na ESC-u

Pa nije Bambi lose prosla, sesto mesto i najbolji plasman Irske u poslednjih 20+ godina

@FFM Isto je, jer njega koristite u tu svrhu. Da se on nije zadesio tamo, pa samim tim ni pobedio ne biste o tome diskutovali. Tada biste verovatno našli neku drugu stvar koju biste preuveličali, ne biste li opet konstatovali da je došlo do nekakvog debakla.

Predrasude o ciljevima i očekivanjima organizatora i mišljenju da je od izuzetne važnosti, seksualna orijentacija izvođača, koja na samom takmičenju nije došla do izražaja.
I onda se na dan finala Intervizije jave šef žirija (koji je Rus) i ruski ministar Lavrov te pojašnjavaju detaljno da na ovom natjecanju neće biti "perverzija ili oskvrnuća ljudske prirode". Isto tako Putin koji dan ranije kaže da su ovo natjecanje vratili u život namjerno kako bi pokazali Euroviziji da smo mi valjda svi jadni i pervezni, a oni će u inat Europe biti stjegonoše "tradicionalnih vrijednosti" i pritom će naglašavati dekadenciju Zapada (trn u oku - obična ljudska prava LGBT osoba). A na kraju isti taj zaštitnik tradicije se rastao i koketira se da ima još pokoje dijete. Wow, moralni autoritet. Sprdačina od čovjeka i cijelog kruga oko njega.

I da je sve tako, kakve veze ima jedna osoba sa samim takmičenjem i pobednikom istog? Slične priče slušamo i u vezi sa Evrovizijom, posebno na ovim prostorima. Nisam nešto primetio da je Bošnjak bio miljenik nacije, upravo zbog sličnih stavova mnogih iz Hrvatske, a i šire.

Nisam pratio ali vidim spominje se da je bio debakl, top, nadam se da je ovo bio prvi i poslednji put da se Srbija brukala ucescem na ovoj 'manifestaciji'
То за дебакл су изјавиле особе које коментаришу ову тему, а успут и не разумеју руски. У руским државним медијима се прича о успешно организованом такмичењу. Не помиње се ничија сексуалност.

А пошто велика већина не прати руску/украјинску медијску сцену, стварно не знате шта причате. Ја пратим њихову сцену равно 18 година ове године. И сви у Русији, као и ми који пратимо, знамо тачно ко су гејеви и лезбејке у руском шоу бизнису. Има их много и нико их не пита за њихову сексуалност. И они се понашају, углавном нормално, сем Филипа Киркорова.

Ah da, cuveni ruski drzavni mediji, poznati bo objektivnosti i kritickom duhu 🥰🥰 Hvala sto si nas prosvetlio!

Ah da, cuveni ruski drzavni mediji, poznati bo objektivnosti i kritickom duhu 🥰🥰 Hvala sto si nas prosvetlio!
Па како си ти објективан? Не знаш руски, не можеш да прочиташ на руском да је нешто дебакл. Руски медији извештавају о својој манифестацији, ти овде из Србије извештаваш/чуо о некаквом дебаклу, а извор информација су ти људи на овом форуму тј. њихово мишљење.
Колико година имате...

Kao da je rekao, gledaću Evroviziju i prepričati vam, tako da ne morate i vi da je gledate. :LOL: Sve za lajkove i gledanost.

Mene više zanima hoće li Saudijska Arabija (kao izrazito bogata zemlja) uložiti hrpu para u show... 🤔

Verovatno da hoće, ako se u organizaciju uključi i kralj, mada bez njegovog odobrenja, direktno ili indirektno, verovatno ni ne može da se održi. Trebalo bi da izgleda pristojno, bolje od većine nacionalnih izbora za ESC, možda negde u rangu ovogodišnje Intervizije, ako ne bolje. Verovatno će zavisiti i od broja učesnika.

Generalni utisak o Interviziji kad se malo slegnu stvari je da jeste napravljena (tačnije obnovljena) kao pandam Pesmi Evrovizije na ruski način i da su uložili sve kako bi rekli, ovako mi to radimo i ovo je bolje rešenje i jači smo. Iskoristili su dosta pravila koja su već tamo bila uspostavljena što je OK (maksimum trajanje pesme je tri minuta, maksimalno je šestoro ljudi na sceni).
Da su ulaganja bila ogromna i ozbiljna, to se stvarno videlo na svakom koraku i mnoge tehničke stvari su izgledale besprekorno, čak i za samu (veliku) Evroviziju. Ali je opet sve to delovalo kao da je Rusija isključivo to činila zarad sopstvene prezentacije i promocije alternativnog takmičenja "porodičnih vrednosti", a ne da u tome učestvuju i druge države, ma koliko one bile velike i kao da su bile plaćene od strane Rusije da se pojave i daju mu na značaju. Mali pregled YouTube klipova na zvaničnom kanalu dosta toga govori, a organizatori inače daju informaciju kako je šou pratilo 4 milijarde ljudi? 😂 Nisu baš morali toliko da pumpaju jer je preočigledno nerealno! Ja sam siguran da je u Rusiji bilo jako gledano, možda u još par njima baš bliskih država, ali ostatak sveta... ⁉️ Pojavljivanje predsednika i ministra inostranih poslova i njihovi dugački govori je verovatno trebalo da daju ozbiljnost celoj priči, a u stvari je to samo signal koliko je motiv održavanja takmičenja 100% politički.
Pesme nisu bile loše, verovatno jer sam se priajtno iznenadio u odnosu na očekivanja. Zanimljivo je bilo jer je bilo država iz svih delova sveta, pa je time bio sudar daleko više raznolikih kultura na jednom mestu. Ali nekako nije postojao red ni ko šta šalje i na koji način, plus neke zamene izvođača u poslednji čas i odustajanje SAD iz ko zna kojih razloga na kraju dosta odaju utisak neozbiljnosti, naročito kada se upordi sa ESC koliko je sve to neuporedivo ozbiljnije i čitava procedura traje mesecima u svakoj zemlji (javnom emiteru) ponaosob.
Mislim da ni glasanje nije bilo namešteno i da je pobednik skroz regularan što je za pohvalu, ali samo po jedan član žirija iz svake zemlje, plus nema teleglasanja, baš to ne ide tako. Razumljivo je da je otežavajuće organizovati glasanje publike zbog različitih vremenskih zona zemalja učesnica, ali nije nemoguće napraviti neki vid internet ili telefonskog glasanja, a svakako broj članova žirija bi morao biti veći. I Rus Šaman koji isključuje sebe iz glasanja nije realan (čisto sumnjam da je sam doneo tu odluku), kao i greške i konfuzije tokom samog procesa glasanja koje mislim da ne bi trebalo da su dopustive.

No, ipak je ovo tek prvi put da se festival organizuje (nije zapravo prvi, ali je takmičenje je obnovljeno i u novom je ruhu nakon velikog broja godina), pa im treba dati šansu da isprave sve što nije valjalo ili nije bilo dovoljno uverljivo da se radi o ozbiljnom muzičkom programu. (y)
Pošto je naredne godine Intervizija u Saudijskoj Arabiji, to će biti veliki test i prelomna tačka, hoće li takmičenje van Ruske Federacije biti zaista muzički festival u kome ravnopravno učestvuju i trude se sve zemlje učesnice i hoće li opravdati taj međunarodni nivo kao takmičenje maltene svih vanevropskih (vanevrovizijskih) država.

Bolje precizirati bliskih "BRICS-u" jer na ovome sigurno neće sudjelovati Australija, Južna Koreja itd. Dokle god netko plaća drugima troškove i pritom ne pita koja će televizija prisustvovati, bit će određeni broj zemalja. Posebno s odabirom televizija. S obzirom da je sve plaćeno i samo se tamo moraju pojaviti čak mi je i ovaj broj sudionika premalen (uz ogroman napor ruskog ministra koji je ponaosob zvao države da sudjeluju). S druge strane čitao sam da je neki lik iz organizacije izjavio da nisu htjeli televoting čisto da se ne može precizno vidjeti praćenje natjecanja (iako su i to mogli izmuljati ako su htjeli). I to sam vidio na nekom ruskom portalu.

• Like
Reactions: FFM
Bliski ovom ili onom, govoriće samo oni koji sve gledaju kroz političku prizmu. Videćemo kako će biti dogodine, ali ja ne očekujem da se održavaju nacionalni izbori, niti da se nešto bira saradnja sa određenim televizijama, već da, slično kao i ove godine, to ide diplomatskim putem, tj. u tom domenu bi bila umešana vlast.

Pa kada fokus festivala bude muzika, tada ce se muzika i pratiti i komentarisati. Do tada se komentarise politika i vrednosti koje guraju u prvi plan.

Na kraju dana, i Evrovizija je zapoceta iz slicnih razloga - da promovise novu ujedinjenu Evropu i da zblizi ljude - i tek je kasnije izrasla u zaista muzicki festival, ali uvek sa bar malom dozom politike. Videcemo da li ce Rusija uspeti u tome sa Intervizijom nq duze stazd jer za slavljenje muzike i zadrzavanke gledalaca ti treba umetnicka sloboda, razumevanje popularne muzike i slavljenje kreativnosti. Sto je teze dobiti uz striktne drzavne uredbe.

Intervizija nije striktno ruski festival, pa nije samo do Rusije da li će se takmičenje održati i ubuduće. Takođe, to nije jedini muzički festival na svetu pored Evrovizije. I na nekim drugim se drugačije propagira umetnička sloboda i kreativnost od one koju gledamo na Evroviziji. Treba biti otvoren za različite pristupe, te pratiti ono što nam se dovoljno dopada, bez zadiranja u tuđa viđenja. Na taj način, čovek se koncetriše na stvari koje mu prijaju, i to bi trebalo biti dovoljno.

Back