Intervizija 2025

Čak je i Eurovizija prije 70 godina imala više članova žirija u svakoj zemlji, a ovi u 2025. godini dovukli po jednu osobu iz svake zemlje i to je kao žiri, lol. Al’ dobro, s obzirom da je održano u Rusiji, nekako je i simbolično da odlučuje po jedna osoba 🫴

Pa jeste i ESC propagandni program sve više zbog određenih država, protiv čega se i većina fanova trenutno bori. Al opet, evo bar ja da se sećam, da li je zvaničnik države koja organizuje bio u programu prvih 10 minuta da se hvali na Evroviziji? Bude gradonačelnik grada organizatora na crvenom tepihu i to je to.
Pa ja i kažem da je to sa političarima bilo potpuno nepotrebno. To sam ovde napisao i sinoć odmah po obraćanju Putina i Lavrova. Ne bežim od toga. 👇
1000021961.webp

Ne razumem zašto se ide u krajnosti, propagandni program? Pa ako tako gledamo onda je i Evrovizija čist propagandni program i promocija nekih sasvim drugih vrednosti, podržavalac i propagandista države koja čini zločine nad decom i ženama. Zar nije banalno tako posmatrati stvari?

Slažem se da je obraćanje političara bilo potpuno nepotrebno, kao i da je sistem glasanja pomalo konfuzan, da je bilo propusta u organizaciji. Te kritike su opravdane i na mestu.
Krajnje kontradiktoran post samo ću to reći lol

Ujedno, oni su mi (Madagaskar) vokalno bili najbolji. Bilo je jos dosta koji su mi se vokalno svideli.
Vijetnam pobedio. Ne mogu reci da nije zasluzeno. Onaj kraj mi se generalno ne dopada.
Kod mene se malo promenilo na vrhu i na kraju mi se Belorusija (volim te brze outdate pesme) najvise dopala. I vokalno je po mom ukusu (iako filhyju krvare usi :ROFLMAO:).
Rezultati su mi manje vise ok, jedino mi nije jasno sta ce Tadjikistan toliko visoko kada je generalno bio jedan od najlosijih uz Egipat (koji je bio bas bas los, nazalost).
U sustini, vizuelno i vokalno mi se dopalo. Vec sam naglasio da volim festivalske pesme, tako da je ovo bilo po mom ukusu. Pesme su mogle biti malo bolje, ali generalno sam zadovoljan sa ponudom. Fini nastupi. Licno mi je cak malo bolja ponuda od evrovizijskih pesama od korone.

I ja sam stekao utisak da se za ovo takmicenje neke stvari resava "u hodu". Pravila su tu da se mogu menjati u svakom momentu i to mi se ne dopada. Ok je sto se prikazuje TOP 10 za svakog zirija, ali da se prikazu ukupni rezultati tek nakon par glasanja i zadrzi se na par sekundi. Ne moze se videti pregledno koje gde. Prebrzo. Trebali su nakon svakog glasanja da objave ukupan rezultat. Ali dobro. Ima tu jos nekoliko stvari sto mi se ne dopada (politiku necu uplitati, vec je upletena), pa ocekujem da ce za sledece izdanje biti "tecnije".

Za kraj, sto se tice naseg predstavnika, sve mi je bilo dobro sem pesme. Sad mi je cak bila dosadnjikava.

Svakako cu ispratiti i dogodine, ako se bude odrzavalo.

E da, i dio o politici... Putin se javlja, Lavrov se obraća i ponovno kritizira naravno Europu u rukavicama (boli, boli), Ministarstvo vanjskih poslova nagovara zemlje da nastupe, ljudi neprirodni u publici... Podsjetilo malo na Sjevernu Koreju. Čitam da su i na ruskim stranicama izašli oglasi da se za novac popuni publika. Može Putin uložiti hrpu novaca, nikada neće s ovim zemljama imati ono što ima Europa. Kako god okreneš, Rusi bi sve nešto dokazali, pokazali, ali ih u suštini jako svrbi i muči što nisu dio Europe. Neka ih tamo, neka ostanu gdje i jesu.
Zato što je Evrovizija teambuilding koji organizuje Sales, a ovo je teambuilding koji organizuje HR.

Season 3 Nbc GIF by The Office

Mislio sam ''propale'' iz ugla onih koji su imali ideju da događaj promoviše takve vrednosti, pa su dobili packu po nosu u vidu mlade vijetnamske femice

Mislio sam ''propale'' iz ugla onih koji su imali ideju da događaj promoviše takve vrednosti, pa su dobili packu po nosu u vidu mlade vijetnamske femice
Ma znam bre tacno na sta si mislio.

Samo mi lepo da malo promovisemo i istinske porodicne vrednosti, a ne da oni imaju monopol nad tim izrazom.

Back