Intervizija 2025

Sumnjam da će iko više da uskače. Pre par dana su imali konferenciju za novinare gde su saopštili da će biti 21 zemlja, a i bliži se početak proba i sama Intervizija.

Ne mislim za sad, mislim za za budući period pošto, po svemu sudeći, ovo će najverovatnije nastaviti i posle ovog izdanja da postoji, pa će još i menjati domaćina nezavisno od pobede. Ne bih se iznenadio da se naši zainteresuju za organizaciju 2027, taman uz EXPO

Ne mislim za sad, mislim za za budući period pošto, po svemu sudeći, ovo će najverovatnije nastaviti i posle ovog izdanja da postoji, pa će još i menjati domaćina nezavisno od pobede. Ne bih se iznenadio da se naši zainteresuju za organizaciju 2027, taman uz EXPO
Srbija organzijuje, Euro U16, Expo, ESC i Interviziju 2027 💀 = pljačka veka. Most istoka i zapada.

Troškovi organizacije su verovatno visoki, bar ako je suditi prema onome što Rusi ulažu, pa ne mislim da nam je to preko potrebno u skorije vreme. Ima predloga da dogodine bude u Kini, pa mi tako neka rešenja zvuče racionalnije. Male zemlje ne mogu tek tako da se upuste u projekte koji koštaju, a ne donose neki profit, niti ima značajniji turistički potencijal, pošto samo žiri glasa.​

Na Toxicu će prenos gledati Slobodanova uža rodbina i mušterije na pumpi ovde blizu mene jer im je Toxic uključen 24/7

Mora i fanovi da gledaju, kako evrovizijski, tako i njegovi.

Cenim da im je mnogo lakše i sigurnije da za 2027. godinu ovako dobiju neki muzički spektakl kao sastavni deo celokupnog paketa, nego da nekim čudom sledeće godine pobedimo na Evrosongu. A za pare se ne treba brinuti, para će uvek biti 😞

Danas sve može da se plati (parama ili prodajom nekog dela zemlje i resursa) pa i pobeda na Evroviziji samo ako se to hoće. Samo ja ne vidim neku zainteresovanost naše vlasti za tako nešto, pre će da ugovore organizaciju Intervizije mada sam i po tom pitanju vrlo skeptičan. Njima je sam EKSPO i više nego dovoljan za samopromociju.

Sviđa mi se tadžikistanska pesma, ostale do sada bezveze. Što se tiče uspeha takmičenja proći će, tj neće kao Amerovizija. Samo što je u ovoj situaciji čist PR za razliku od Amerovizije gde nije bila poenta da se prikaže svetu "u lepšem svetlu", nego obrnuto, da se koncept evrovizije približi Amerikancima.

Što se tiče političke strane stvarno ne želim da se bavim time dok Izrael i Azerbejdžan učestvuju na pravoj Evroviziji.

Delulu. Ti zaista misliš da je tako jednostavno namestiti pobedu na ESC, da je dovoljno platiti? Zar ne vidiš da jedna država to pokušava već par godina unazad??
Da mislim. Izrael želi da pobedi, ali ne iz razloga i želje za organizacijom narednog esc-a, već kako bi sebe u ovom ratu prikazao kao žrtvu na čijoj strani je ceo svet koji ih sažaljeva. Zbog toga i kupuju samo "ljubav" publike.

A i ne možemo se porediti sa Izraelom koji je u ratu i čijom bi pobedom esc bio praktično uništen jer pitanje ko bi želeo da učestvuje. Naravno da EBU to nikad ne bi dozvolio. Da je našoj vlasti toliko stalo da ga organizuje 2027. vrlo lako bi kupili i žiri. Ne bi se EBU u tom slučaju mnogo bunio. Verovatno bi bila sumnjiva pobeda evrovizijskim fanovima ali mnogo lakše za preživljavanje od pobede zemlje koja vrši genocid u Gazi i koju je zamrzela gotovo čitava Evropa.

Niti očekujem da pobedimo pošteno, niti vidim želju naše vlasti da ga eventualno organizuje.

Slazem se sa Pokijem, uz dodatak da je nastanak Intervizije i ovakvo stanje Evrovizije direktna posledica politickog stanja u Evropi i celom svetu, evidentno je da se desava kriza i da su otvoreni neki frontovi koji vekovima miruju, i samo delulu ljudi mogu da misle da se to nece reflektovati na takmicenje drzava gde je faktor politike zastupljen i u mirnodopskim uslovima.

A za Interviziju, fascinantan mi je podatak da saljemo jace ime nego dobar deo nasih ESC predstavnika, pogotovo u poslednjih par godina.

Da mislim. Izrael želi da pobedi, ali ne iz razloga i želje za organizacijom narednog esc-a, već kako bi sebe u ovom ratu prikazao kao žrtvu na čijoj strani je ceo svet koji ih sažaljeva. Zbog toga i kupuju samo "ljubav" publike.

A i ne možemo se porediti sa Izraelom koji je u ratu i čijom bi pobedom esc bio praktično uništen jer pitanje ko bi želeo da učestvuje. Naravno da EBU to nikad ne bi dozvolio. Da je našoj vlasti toliko stalo da ga organizuje 2027. vrlo lako bi kupili i žiri. Ne bi se EBU u tom slučaju mnogo bunio. Verovatno bi bila sumnjiva pobeda evrovizijskim fanovima ali mnogo lakše za preživljavanje od pobede zemlje koja vrši genocid u Gazi i koju je zamrzela gotovo čitava Evropa.

Niti očekujem da pobedimo pošteno, niti vidim želju naše vlasti da ga eventualno organizuje.
Misliš da EBU briga za to? EBU da se plaši pobede Izraela prvo im ne bi dozvolili da učestvuju, jer su bili jako blizu pobede ove godine, i to je lako moglo da se desi, i ako nastavimo ovako desiće se uskoro.

Uopšte nije lako "kupiti" pobedu, dosta država pokušava da izmanipuliše tu pobedu i ne uspevaju, svaka pesma koja je pobedila u zadnjih 10+ godina je imala organski hajp i pre svega bila među favoritima, niko nebitan se nije pojavio iz vedra neba i pobedio tako slučajno, da to nije bilo očekivano. Manipulacije postoje, razmene glasova postoje, taktičko glasanje postoji, ali to su sve individualni slučajevi, a ne na nivou cele evrovizije.

Pa evo zadnja dva pobednika države koje su politički jedne od najneutralnijih država u Evropi, čak nisu ni deo NATOa. Tako da argument da se pobeda kupi u političke svrhe ne stoji. Ne vidim kakav motiv bi bio Austriji i Švajcarskoj da rade na svom PR-u kad su države koje već same po sebi imaju jako visok ugled u Evropi i svetu.

Brazil je uskočio, prema poslednjim saznanjima. Ako sve ostane ovako, ipak će biti 22 učesnika

Zvanične novosti sa Intervizije:
  • Keniju će predstavljati 40-godišnja Natasha Sanaipei Tande
  • Potvrđeno je učešće Brazila. Njih će predstavljati supružnici Luciano Calazans i Tais Nader.

Poslušajte dirljivu pesmu posvećenu mangrovskim šumama pacifičke obale, koja će predstavljati Kolumbiju!

Nidia Góngora - En los Manglares (U mangrovama)

Verzija za Interviziju

Last edited:
Došao je red da poslušamo i egipatsku pesmu, bogatu metaforama i senzualnim detaljima.

Mustafa Saad - Ben Albanat (Među svim devojkama)

Vijetnam predstavlja pesma inspirisana mitskom narodnom heroju vijetnamske istorije, Tan Đongu, dečaku na gvozdenom konju. Njom se izražava duboka ljubav prema svojoj zemlji, ponosi se narodom i njegovom odlučnošću da prevaziđe teškoće.

Duc Phuc - Phù Đổng Thiên Vương

Back