Istorija nacionalnih izbora

Halid Bešlić nije nikada bio u takmičarskom dijelu nekoga NF, ali je zato 2 puta bio gost na predstavljanju ESC pjesama:

Na današnji dan prije 20 godina održana skandalozna Evropesma/Europjesma 2006:

Koliko su pesme koje su se kvalifikovale sa Beovizije bile, za to vreme, modernije, inovativnije i spremije za ESC, neverovatna razlika u kvalitetu

Meni je ta Evrovizija 2016. jedna od omiljenih. Mnoštvo dobrih pesama, odlična produkcija. Još da je pobedila Dami Im - sve bi bilo savršeno.

Žao mi je Sanje, jer mislim da je zaslužila više. Tu mislim i na konačan plasman, ali i na pesmu koju su joj uvalili.

Ta sezona je stvarno bila top za praćenje. Mislim da je to bila prva godina gde sam proveo dosta vremena po socijalnim mrežama učesnika i pratio sadržaj iza scene koji su kačili pa mi je cela sezona bila uživanje.

Što su se Sanja i Hovi Star raspičkali beše? 🤣🤣

Top mi 2016., ali mi je bolje sad što imamo mnogo više pesama na domaćim jezicima i više "alternativnih" zvukova (osim Nike Kocharov, legenda Gruzije), ali ovako sve top oko godine.

Nekako imam subjektivan utisak da je više ljudi pratilo esc tad nego sad, globalno, iako statistike kažu da je drugačije.

Ta sezona je stvarno bila top za praćenje. Mislim da je to bila prva godina gde sam proveo dosta vremena po socijalnim mrežama učesnika i pratio sadržaj iza scene koji su kačili pa mi je cela sezona bila uživanje.

Što su se Sanja i Hovi Star raspičkali beše? 🤣🤣
Bukvalno, 2010e su bile zlatno doba Evrovizije (za Srbiju crno doba jbg). I po pesmama i po produkciji, decenija u kojoj je manje više takmičenje izgledalo najprofesionalnije i najozbiljnije. Nedostaju mi BTS momenti😩 sada nemaš za šta ni da se uhvatiš. Pratim iz navike

2016. sam još uvek imao dovoljno pesama na izdanju koje su mi se dopadale mnogo da je bilo jako teško sastaviti top 15

Sad dve tri svake godine 🥲

Meni je pracenje Evrovizije jako usko vezano za naseg predstavnika, tako da su mi 2010e izuzetno mutne i ne secam se nicega 😅

Back