Istorija Pesme Evrovizije 1956 - 2021

Уф да, Њемачка 2018. ме скоро увијек расплаче, од првог слушања до данас. Прелијепа пјесма.

Ерес ту ме растужи јер сам је чуо први пут тамо 2005. кад су дошли да пјевају на 50 година ЕВ а недавно им члан бенда преминуо и они сви тужни дошли и пјевају, и онда ми је то баш емотивно увијек.

Такође, Себи, јер сам је чуо као поручену на радију на најтежи дан у животу до сад и у том тренутку сам се осјећао као да ју Зала пјева мени и да пјесма слуша мене како се осјећам више него ја пјесму.

Prve dve koje mi padaju napamet su :de:2018. i :lt:2018. Neopisivo tužne emocije bude u meni, a divne su pesme. :( Mada, ima ih još sigurno, ali ove dve su mi najupečatljivije.

Ovo sam čuvao još od 2008. Nakon Evrovizije, sećam se da sam danima skidao Evroviziju 2008 u delovima sa nekog sajta (snimak sa SVT-a.) 🥺 I danas mi se čini da je daleko bolji kvalitet nego na u odnosu na klip koji je oficijelnom YT kanalu, a DVD-u da ne govorim, ajde što se rezolucije tiče, DVD ne podržava rezolucije veće od 480p ali one kockice pri brzim kadrovima kod Kalomire i još nekih - nedopustivo za Official DVD. Naravno link je sa mog Google Drive-a, zvuk je isto tako zamenjen, čule su se neke odvratne sirene iz publike i švedski komentatori. (Napomena, podrazumevana rezolucija je 360p - odabrati 1080p).

Naišla mi na plejlisti i izgrmela. Nije mi jasno i dalje kako su mislili da je bolje da snimaju krindž Gromija umesto da su uložili u malo bolje kadrove po publici ili tako nešto. Za nastup konsultovali MRT, nema drugog objašnjenja.

Da li ćemo ikad doživeti dobar EDM nastup na ESC hah

Zapravo Češka 2022. je solidna, ali meni je sunce kod većine nastupa upropastilo doživljaj. Onaj momenat kad se svetla gase najjači ofc.

Apdejtovao sam klip sa svim osvojenim poenima za Srbiju (2007 - 2024) Andrej je proverio 🤗 tako da je sve ok.

Ne znam za koju temu je adekvatno, pa da stavim ovde. Dosađivao sam se u vožnji pa sam napravio listu duela Srbije protiv svake zemlje koja je učestvovala od 2007. do danas. Bod je dobila zemlja koja je imala bolji plasman, svake godine. Iako ovo ne govori puno, rezultat je, rekao bih, zaista dobar.

Srbija - Albanija 12:4
Srbija - Andora 3:0
Srbija - Jermenija 6:8
Srbija - Australija 4:5
Srbija - Austrija 9:4
Srbija - Azerbejdžan 8:7
Srbija - Belorusija 10:2
Srbija - Belgija 10:6
Srbija - Bosna i Hercegovina 5:2
Srbija - Bugarska 7:4
Srbija - Hrvatska 11:4
Srbija - Kipar 11:5
Srbija - Češka 9:3
Srbija - Danska 9:7
Srbija - Estonija 11:5
Srbija - Finska 12:4
Srbija - Francuska 6:10
Srbija - Severna Makedonija 13:1
Srbija - Nemačka 9:7
Srbija - Gruzija 12:3
Srbija - Grčka 8:8
Srbija - Mađarska 9:2
Srbija - Island 12:4
Srbija - Irska 12:4
Srbija - Izrael 9:7
Srbija - Italija 2:10
Srbija - Letonija 13:3
Srbija - Litvanija 9:7
Srbija - Luksemburg 0:1
Srbija - Crna Gora 10:0
Srbija - Moldavija 9:7
Srbija - Malta 11:5
Srbija - Holandija 11:5
Srbija - Norveška 8:8
Srbija - Portugal 9:5
Srbija - Poljska 11:3
Srbija - Rumunija 10:4
Srbija - Rusija 3:9
Srbija - San Marino 12:1
Srbija - Slovenija 13:3
Srbija - Slovačka 4:0
Srbija - Španija 11:5
Srbija - Švedska 3:13
Srbija - Švajcarska 12:4
Srbija - Turska 3:3
Srbija - Ukrajina 2:12
Srbija - Ujedinjeno Kraljevstvo 11:5

Last edited:
Lepo je videti da od nas bolji skor imaju samo aždaje (Ukrajina, Rusija, Italija i Švedska, plus Francuska koja ipak ima prednost jer je direktni finalista pa se automatski plasira bolje od nas svaki put kad ispadnemo, Australija koja kratko učestvuje i Jermenija koja je ipak imala dobar kontinuitet, Luksemburg ne računam jer je premali uzorak), ali imponuje i to što neke zemlje koje su danas respektabilne po pitanju rezultata i u fandomu se smatraju "powerhouse" zemljama, poput Holandije, Belgije, Švajcarske i Izraela, imaju lošiji međusobni skor sa nama. Čak i sa Grčkom, Turskom i Norveškom smo egal, a dosta smo ubedljivi sa zemljama koje su redovne u finalu, poput Litvanije, Estonije, Mađarske i Kipra.

Back