Istorija Pesme Evrovizije 1956 - 2021

Meni je hit što sam ja saznao za tu 'dramu' fazon prošle godine hahahaha

Zanimljivo je čuti, ali mislim da time stvarno ništa nije izgubila. Nastup je efektan na kraju ispao i bez tog dela koji ko zna kako bi izgledao prvo.

Sad sam baš pronašao podatak da je pjevač Kraljeva Ulice 1958. godište.Znači da je ovdje imao samo 50 godina, a izgledao kao da ima preko 60.

Last edited:
Postoji dvodelni dokumentarac o njemu na max-u, koga zanima da pogleda

Ala lete ove post-kovidske godine brzinom svjetlosti i nadrealno mi zvuči da je prohujalo već 5 jer i dalje onaj cirkus sa virusom, policijskim časom i maskama na svakom koraku djeluje kao da je bio tipa prije 5 mjeseci a ne pola decenije jbt.

Meni je ta 2020. godina tj. evrovizijska sezona bila prva (a vjerovatno i jedina do sad) da sam ispratio bukvalno sve od samog početka do samog kraja - apsolutno svaku pjesmu sa svakog nacionalnog izbora preslušao, odgledao doslovno sva polufinala/četvrtfinala/finala stranih selekcija (osim onih čiji su se datumi podudarili sa tadašnjom Beovizijom) i poneki intervju svakog od predstavnika, vezao se za masu pjesama i izvođača i oni nađu baš to izdanje da otkažu... 😭

Negdje će mi uvijek biti krivo zbog kenselovanja te Evrovizije pošto smatram da je bilo pregršt kvalitetnih pjesama iako mi je baš prijala psihofizička resetčina tog mirnog proljeća s obzirom da je sve oko nas stalo dok recimo ove godine se ne bih ni najmanje potresao kad bi stiglo obavještenje da se takmičenje odgađa ili privremeno ukida - ovogodišnja ponuda je zaista nikad gora, većina izvođača su neinspirativni i bez trunke harizme, naša pjesma jedna od najbezveznijih koje smo ikad slali tako da ne bih imao za čim žaliti lol, ustvari možda sam jednostavno sazrio u međuvremenu i na ESC ne gledam istim očima i onim žarom kao kad sam bio mlađi.

Izgleda da je lažna vest (nadam se)!
Ne mogu da verujem da ima takvih spodoba koje su u stanju da objavljuju takve stvari!!! 😡😡😡

Strašno!!! Vidim sada...
Ne znam kako ne mogu da se blokiraju takvi zlonamerni sadržaji koji ne prežu ni od čega, a verovatno služe da bi privukli pažnju zbog reklama! 😠

Do ove godine i Justyne najveći razmak između 2 učešća na ESC je imala Marie Bergman iz Švedske koja se na ESC vratila nakon 22 godine (a to joj je bilo treće učeće na ESC).

Back