Nisam znao da je on zapravo taj Ivan iz Ivan iz 3M. Prezime mi ostalo u pameti odnekud i morao sam da izguglam: napisao je tekstove za antologijski album Josipe Lisac
Dnevnik jedne ljubavi (ah
O jednoj mladosti... moja omiljena pesma svih vremena

). Sarađivao je sa Karlom Metikošem koji je bio Josipin životni partner i koji je komponovao ogromnu većinu njenih pesama; pa je tako Krajač pisao i tekstove (
Magla svuda, magla oko nas... 
). Jedan mali kuriozitet vezan za mene - jako volim pesmu Radojke Šverko -
Ti si ruža koja ima tematiku Family Love i koju sam hteo da pošaljem kao organizator tog FSC-a, ali sam na kraju ipak poslao moju voljenu Tajči.
Napisao je tekst i za jednu veoma lepu pesmu sa Jugovizije 1970, za koju mislim da bi bila mnogo bolji izbor od
Pridi dala ti bom cvet Eve Sršen.
Pre nekoliko godina sam tako istraživao pesme sa Jugovizija i shvatio koliko je tu bilo boljih izbora od onih koje je JRT slao na Evroviziju, čak i u ranim godinama; za 80-te se već zna. U onom
Kulturnom nokautu su Marina Tucakvić i Bisera Veletanlić krivile taj čuveni "ključ" ali mi se čini da nije baš bilo do ključa, Slovenija je nekako imala daleko više predstavnika od svih čini mi se; Makedonija nikad.
Što bi rekla Duška... Ne znam što sam sve ovo ispisao (ispričala) ali eto... možda nekome bude interesantno...