Istorija Pesme Evrovizije 1956 - 2021

Prije 60 godina u Londonu je Vice Vukov zauzeo 11. mjesto:
Joj pokojna baka moja odma' bi poskocila na pomen ovog coveka ('Us*asa itd lol), ali neminovno da je lepo izgledao i ta pesma je divna.

Ja mu isto obozavam onu 'Suza za zagorske brege'.

• Wow
Reactions: Mrm

:ru:🤍💙❤️

Ovo bih mogao da gledam i slušam do sudnjeg dana.. 💕 ovakav stajling ni dan danas niko ne donosi...
O interepetaciji je suvišno i govoriti...

Sjajna Youddiph! Baš jaka godina, Poljska, Francuska, Malta, Mađarska, pobjednička Irska naravno… Ali ovo mi je fenomenalno, pjesma koja zvuči toliko ispred svog vremena, obožavam:

• Love
Ma nemoj me ni podsećati, kako je nekad to bilo, kako se gledalo na interpretaciju, na orekstraciju, a danas... :cry:

Nadam se da će žiri baš nagraditi Italiju i Španiju ove godine jer donose ono pravo!

Ima osećaj da će :al: i :hr: žiri (a Bogami i publika) nagraditi baš :it:, a naš žiri :es:...

Pa naravno da oće kad se već godina i Hrvati (a o Albancima da ne pričamo) šlihtaju Talijanima i kad treba i kad ne treba

• Love
Jeste bila jaka ta godina, moj definitivni pobednik bi bila Poljska, jedna od najboljih interpretacija u istoriji ESC-a. Jako dobri su mi bili i Norveška, Island, Hrvatska (koja je nezasluženo završila nisko), Mađarska i Malta.

1994. je i meni takodje medju omiljenima iz 90ih. Pesme koje licno obozavam su :pl: :fr: :de: :hu: :no: :fi: :cy: :gb: pa i :hr: :pt:

Last edited:
Evo kako smo glasali kada smo gledali sve Evrovizije pod nazivom "ESC u doba korone".

1. Irska 72
2. Poljska 50
3. Madjarska 50

Meni se Holandija najvise dopala; a u ovom veku mozda svega 2-3 pesme da su mi blizu u TOP 15.
Portugal 10p i Svedska 8p.

Edit: Nesto ne moze da mi otvori. Nije u ekselu.

Bezveze što smo izgubili te rezultate. Bila su to fina podsećanja.

Ja imam sačuvane samo svoje glasove.

A bivši forum pao 3 dana nakon što smo odgledali ESC 1964 i to 3 mjeseca nakon što smo odgledali posljednje ESC.

Last edited:
Irci su 90-tih odlično organizovali Evrovizije.
Plus-minus voditelji. Baš sam sad gledao glasanje 1994., muški dio voditeljskog para je katastrofa level Talijani 1991. ili Azeri 2012 😵‍💫😵‍💫

1993. je kadriranje bilo loše baš.Za vrijeme Grčke kamera stala skoro mimut,sad ne znam je li to tako bilo planirano.

Inače neki dan sam pročitao da su planirali 1995. da uvedu polufinala.

• Wow
Back