Istorija Pesme Evrovizije 1956 - 2021

@Mrm @dodo koji vam je omiljeni nacionalni izbor, a da ne računamo sanremo? (s obzirom da nije nacionalni izbor već priča za sebe jelte)
Pa, nijedan drugi ne pratim tako religiozno, osim Sanrema i naših izbora. Doduše sad je tu odličan Benidorm, na FdC gledam uglavnom finala, a voleo sam i francuska NF da ispratim. Skandinaviju ne bih ni pratio detaljno da nije foruma, a i tu uglavnom finala pogledam.

Pa ne znam baš @Pokahontas na to pitanje da dam odgovor.. :)

Edit: neka bude 🇵🇹 FdC..

A ako je Familja Keljmendi mogla da jezdi zelenim dolinama put Liverpula proletos, ne vidim zašto Fiorella Manoia ne bi mogla da predstavlja Srbiju u Malmo.. 😌

Naravno, da nije, evrovizične pesme za mene NE POSTOJE.. postoje pesme koje osobi/čoveku prirastu duši i srcu iz raznoraznih razloga.. Ali deluje mi da ti to ne možeš da razumeš u tom obliku, ti i ja imamo totalno drugojačiji pristup.
Sam si napisao da je to evrovizična pesma. Kako sad ne postoji u tvom svetu 😅 Hvala Bogu da imam drugačiji pristup i da mi je nivo rezonovanja dovoljno visok, između ostalog da ne moram da maštam o tome da moju zemlju predstavlja izvesni Italijan.

pa ne ubacismo ni opreskog italijana koji peva na srpskom u finale PZEa, a sad ćemo neke Sanremo marginalce...:sleep:

• Haha
Reactions: Mrm
Izvesni Italijan? 🤭🤭🤭
Miloše, pored tebe ću se pretvoriti u kocku leda, toliko si hladan, stegnut, proračunat.. 😌😉

@Pokahontas

A 2017. zamalo Fiorella da pobedi SR.. Šata misliš, da se to desilo, da li bi prihvatila učešće na ESC?
Ja mislim da bi..

A 2017. zamalo Fiorella da pobedi SR.. Šata misliš, da se to desilo, da li bi prihvatila učešće na ESC?
Ja mislim da bi..
pa nzm bi vrv

pored živog Gabanija svakako ni bog otac ne bi mogao da dobije

Bogami, pogledaj malo rezultate..

Bogami, pogledaj malo rezultate..
Prilično je ubedljivo dobio za Sanremo uslove, 38%

Occidentali's karma je te godine u glavama ljudi bio pobednik praktički posle prve večeri

Ovdje fale Lambe Alabakoski - More od solzi, Igor Simić - To nisam ja i Stefan Shy - Od jastuka do jastuka.

Nije on sve to pisao, negde je samo bio aranžer, kao za Novu decu. Trebalo je da napišu šta je radio u kojoj pesmi...

• Like
Reactions: Mrm
Muziku je radio samo Eleni,Tamari i Vladani Vučinić (a i tu je koautor).

Koliko je puta Lenna bila blizu odlaska, šteta što nikad nije uspjela otići solo. Svi pokušaji su joj baš bili jaki

Ima baš dobrih pesama. Mada mislila sam da je bila i deo autorskog tima iza Ukuove iz 2019. ali izgleda nije.

Back