it Italija 2024: Angelina Mango - La noia

Naredni Sanremo će se održati od 4. do 8. februara 2025. (datumi su isti kao i za baksuznu 2020. lol)

Nakon pet godina, Amadeusa na mestu umetničkog direktora nasleđuje Carlo Conti, tj. bolje reći vraća se na isto mesto koje je držao pre par godina, a sada će festival voditi u naredne dve. Najavljen je povratak zasebne kategorije Nuove Proposte, a Conti je rekao da će se truditi da skrati trajanje programa večeri do 1 ujutru (srećno).

Doći će i do vizuelnih promena, pošto duo otac/ćerka Gaetano Castelli i Maria Chiara više neće biti zadužen za scenografiju, već će sada taj posao (ponovo) raditi Riccardo Bocchini.

Last edited:
Taj Riccardo Bocchini je bio upetljan u skandal oko mita u vezi Rai-a. Dopadale su mi se njegove scenografije.

Nemam pojma ko je lik, osim da su sarađivali kada je Conti pre par godina bio domaćin. A deluje mi da je scena tada izgledala veća tj. više prostrana i, ako se dobro sećam, mislim da nije bilo toliko scenografije sa stepenicama.

Pa, na toj smo temi. Jeste dodo bilo vise prostora, stepenice su bile ka orkestru i publici samo, ne i iza, do scene. Sad nece biti straha da li ce neko da padne.
IMG_1473.webpIMG_1474.webp

Sanremo će se održati od 11. do 15. februara 2025, umesto prvobitno spominjane jedne nedelje ranije.

Zanimljivo je da Italija podbaci (za svoje standarde) uvek kad se kotira dobro na kladionici (sem u slucaju Soldi). A sa druge strane, zabelezi vanserijski rezultat bas kad je svi otpisu i predvidjaju flop (2018. i 2023. najbolji primeri).

Jedino 2018. nešto veća razlika, mada ne bih rekao da prognoze za top 15 treba zvati flopom. Da je ispod 20. mesta, onda u redu.

U svim ostalim slučajevima poslednjih godina im prognoziran top 10 i ostvarili su ga, uz manje oscilacije što se tiče pozicije.

Zadnjih par godina sam skonto da ljudi koji ne isprate Sanremo (bar 5. noć) propuštaju mnogo, a ranije mi je bilo nejasno zašto bi iko gledao "festival kiča" koji nije na preterano visokom produkcijskom nivou.

Back