it Italija 2025: Lucio Corsi - Volevo essere un duro

Lučo čaroban. ❤️
Ima nešto vrlo interesantno i u pesmi i u načinu na koji je izvodi.

Koliko instrumental Kolorsa zvuči bolje sa orkestrom nego u studijskoj verziji, neverovatno.

Sereni fali bolji nastup da isprati energiju, pesma mi se dopada u studijskoj verziji.

Lučo čaroban. ❤️
Ima nešto vrlo interesantno i u pesmi i u načinu na koji je izvodi.
To ovde mislimo i zagovaramo samo nas dvoje ovde 😄
Ima messvinu pop rock glama tipa marc bolan i tradicionalne musiche leggere italianue sa ozbiljnim tekstovima lucia battisti i rina gaetana npr. Ne shvatam zasto su isli na ovaj malo staromodan zvuk, mislim da je produkcija mogla biti modernija. Ali jako mi se dopada kao pojava, muzicka i fizicka.

Meni Simone deluje kao neko ko bi odbio ESC. Poslednji put je to bio Stadio 2016. sa pesmom posvecenoj cerki, a ovo je pesma o majci.

Meni Simone među najgorima, stvarno nije pesma za moje uši

Koliko sam čuo Simoneova pesma ima emotivan tekst o demenciji, što je lepo, ali ne pričam italijanski i ne dotiče me na tom polju nažalost.

Mislim da bi idealno bilo da on pobedi na Sanremu, odbije učestvovanje na ESC pa kao 2016. ode drugo mesto ko bi bio neko konkurentan poput Elodie (daj bože 🙏 )

Meni koji ne razumem italijanski Simon nije toliko lak za svariti, ali me jako rade Elodi, Djordja, Fedez i Rose

Imaju pravo da odaberu bilo koga po proceni RAI ukoliko pobednik odbije, pa cak i iz Giovanni kategorije, pa cak i sa potpuno drugom pesmom.

Bože ovaj lik liči na Ursulu iz Male sirene na Ozempiku

• Haha
Reactions: Lux
Meni Simone deluje kao neko ko bi odbio ESC. Poslednji put je to bio Stadio 2016. sa pesmom posvecenoj cerki, a ovo je pesma o majci.
Исто сам помислио, можда му се не иде, па ће РАИ изабрати Елоди или Роуз, мада могуће и Федеца

Tesko da ce RAI da izabere Rose ili Elodie, u slucaju da pobedi Cristicchi i odbije, mislim da ce to ipak biti drugo mesto. Od juce, posle nastupa, redosled na kladionicama se izmenio, te je na Goldbetu i Eurobetu ovakav:

• Giorgia - 4.00
  • Simone Cristicchi - 4.00
  • Olly - 4.50
  • Achille Lauro - 8.00
  • Brunori Sas - 8.00
  • Fedez - 16.00
  • Lucio Corsi - 21.00
  • Noemi - 26.00
  • Elodie - 26.00
  • Irama - 31.00
  • Rocco Hunt - 36.00
  • Bresh - 41.00
  • Coma_Cose - 41.00
  • Francesco Gabbani -61.00
  • Tony Effe - 71.00
  • Rose Villain -71.00
  • Willie Peyote - 71.00
  • The Kolors - 71.00
  • Francesca Michielin - 71.00
  • Serena Brancale - 81.00
  • Shablo ft. Guè, Joshua e Tormento - 81.00
  • Joan Thiele - 101.00
  • Massimo Ranieri - 126.00
  • Modà - 126.00
  • Gaia - 151.00
  • Rkomi - 111.00
  • Clara - 151.00
  • Sarah Toscano - 151.00
  • Marcella Bella - 361.00
Ipak je ovo festival della canzone Italiana prvenstveno, ne takmicenje za predstavnika za Pesmu Evrovizije.

Last edited:
Velike su šanse da pobedi muškarac sa safe entryjem kao i (skoro) svake godine. Nije šejd, jednostavno oni tako vole. Italijani od povratka na ESC nisu preterano iskakali iz šablona sa pobednikom festivala. Jedino što mi baš štrči u odnosu na uobičajenu ponudu je Mahmood i možda Maneskin samo zbog imidža, inače je pesma tipičan rok.

Žene inače retko i dođu do same završnice. Prošla godina je izuzetak, a pre toga je čini mi se jedino Elisa završila kao druga + Francescka u duetu sa Fedezom, ako gledamo Amadeusove org.

Back