it Italija 2026: Sal Da Vinci - Per sempre sì

Moj utisak je kao da je u pitanju pesma od pre deceniju, dve koja je malo osvežena time što je dobila moderniji aranžman. Nisam baš super oduševljen, ali isto tako nije mi loše, vesela je i svakako drugačije od većine što ćemo čuti u maju.

Ne čudi me što je pobedila na festivalu, jer me ovakav zvuk i asocira na Sanremo. Veći mi je utisak to kako je superfinale bilo blizu u smislu konačnih procenata i ne pamtim da je ranijih godina bila takva situacija da su prva tri mesta imali razliku od 2-3%.

Moj utisak je kao da je u pitanju pesma od pre deceniju, dve koja je malo osvežena time što je dobila moderniji aranžman. Nisam baš super oduševljen, ali isto tako nije mi loše, vesela je i svakako drugačije od većine što ćemo čuti u maju.

Ne čudi me što je pobedila na festivalu, jer me ovakav zvuk i asocira na Sanremo. Veći mi je utisak to kako je superfinale bilo blizu u smislu konačnih procenata i ne pamtim da je ranijih godina bila takva situacija da su prva tri mesta imali razliku od 2-3%.
Prošle godine su Olly, Lucio i Brunori isto bili spakovani u jako malu procentualnu razliku. Anđelina, Mengoni, Mahmud i Blanko su ubedljivo pobedili

Moguće da mi je promaklo, ali znam da uglavnom bude osetnija razlika.

Mada, ne možemo baš ni uvek porediti, jer je do pre tri godine bio top 3 pa je prošireno na pet pesama + kategorije koje glasaju u SF su se menjale.

Italija se ove godine vraca emociji i nostalgiji — zvuku nekih nevinijih, sporijih vremena.
Srbija, s druge strane, bira zanr i bend koji stoje daleko od seljoberskog mainstreama koji je godinama okupirao scenu.

Svaka publika, u ovom trenutku bira ono sto joj je najpotrebnije.

Nisam ispratio apsolutno ništa oko ovogodišnjeg San Rema, poslušah samo pobednika. Šta znam, lepo mi je, ima tu nostalgičnu notu i zvuk nekih srednjih devedesetih. Ništa epohalno, ali realnost je da bi ovo sa San Marinom bilo u bottom 3 pf-a. Italija uvek dobro prolazi zahvaljujući svojoj reputaciji i to je tako.

Hahaha, nešto mi prešlo u naviku da šaljem ljude koji se kasnije nađu na ESC ili se bar "motaju" oko nacionalnih finala. :ROFLMAO:
Mada dobro, kontam da je on i pre bio na Sanremu barem (ne pratim toliko baš u prošlost). :D

Dobro italijani mogu 3 minuta da prde u mikrofon i biće top 10 pošto je njihov kulturološki uticaj nemerljiv sa bilo kojom drugom evropskom državom, svako oće da bude italijan 🙏

Što se tiče pesme šefa sale simpatična je, meni lično bolja od Korsija, ali da ovo pošalje npr San Marino pravili bi ljudi mimove i trebalo bi dosta sreće da se ugura u finale. Al dobro, šta je tu je, bitno da je različito.

@Djole89 čitaš mi misli za San Marino 🤣

Stefano De Martino je sada i zvanično novi umetnički direktor i domaćin festivala.

Baš me zanima šta će uraditi i u kakvom će smeru ići i sama selekcija i šou, jer su Contijeva dva izdanja bila bledunjava u odnosu na ceo Amadeusov ciklus. Tu ne mislim isključivo na pesme, to je, naravno, stvar ukusa, već mi je utisak da je falilo više zvezdane prašine i spektakla. I Contiju je primetno falilo entuzijazma.

Nezvanično je potvrdio da ide, mada čekamo svakako informaciju od emitera.

Pa ja mislim da bi i Gabry bio mnogo više da je išao za Italiju, ali tako je kako je

Back