Izbori

Pa nemamo mi nista ni od cega, ali mozemo da se sladimo dok cekamo da se nesto desi.

Relacije Beograd-Berlin su nakon dolaska SPD i Zelenih postale šizofrene. Tamošnja garnitura ga od starta otvoreno kritikuje, posebno Zeleni, ali nekako imam utisak da nemaju ideju šta dalje, ili ih, možda, Francuzi sputavaju u nekim konkretnim akcijama/sankcijama od strane EU. Ne pamtim da je bilo takvih stvari u Merkel eri, posebno prepucavanja po mrežama. Naručeni tekstovi, poput onog iz Informera, ili nekog slično smeća, gde su objavili uvredljive i plaćene gluposti na račun Analene Berbok, su posebno dno. Pola SNS-a se prepucava sa ludom i ostrašćenom Violom po tviteru, a onda ona dođe i smeška se na sastanku sa Vučićem. Posebno mi je jeziv licemer Michael Roth koji se sada zgražava nad Anom Brnabić, a u čijem je društvu pre nekoliko godina cupkao na Prajdu i hvalio se kako ima čast da istim avionom lete za Njujork. Potpuno mi je nejasna dinamika odnosa.

Dinamika odnosa je nejasna, ali nasa situacija je vrlo jasna. I ako oni mogu tu da pomognu dobrodosli su. Cela ova dinamika mi je tako deja vu kada se fakotr stabilnosti preobrazi u fasistickog diktatora. Do sada smo kao drustvo mogli i to da spoznamo, ali na zalost nasa istorija, sadasnjost i buducnost su vrtenje pokvarene u nedogled. Do sada smo trebali postati eskperti u obaranju diktatora, ali mi smo i dalje kao burek u svemiru.

Da, ali mislim da to nije samo pitanje nas i njih, nego i toga kakve se igre igraju unutar EU. Uostalom, čini mi se da će im dati neki minimum, jer na kraju dana, izuzetno mu je važno da mu je du*e sigurno. Evo, i sad pre neki dan su prošle kosovske tablice i to bez ikakve pompe i bilo čega, a oko kojih je bilo neviđene drame svojevremeno.

Ne moze njega EU drzati ako ga narod bude sabotirao, ipak i njima treba neka drzavna funkcionalnost.

Naravno, ali ako im je nešto obećao ili im ide na ruku da on bude tu dok se ne reše sporovi, boleće EU briga i za nas i za demokratiju.

Pa ovo mu je zadnji mandat, 12 godina je na vlasti. Ako se nekad budu obrusili na njega to ce biti sada. Sta je ispunio ispunio je, vladavina otisla u klozet.

Zadnji predsednički, ali me uopšte ne bi čudilo da opet istripuje neki spasilački mode i nacilja Nemanjinu.

• Haha
Reactions: Mrm
Pa voleo bi on, ali mislim da nece biti te srece. Ovi uveliko biraju po opoziciji.

Svakako mu je smanjen manevarski prostor, a naročito posle Banjske i ove evidentne lakrdije od izbora. Biće zanimljivo čuti šta sutra ima da kaže, koja se to moćna zemlja ''petljala u izbore''.

Svakako mu je smanjen manevarski prostor, a naročito posle Banjske i ove evidentne lakrdije od izbora. Biće zanimljivo čuti šta sutra ima da kaže, koja se to moćna zemlja ''petljala u izbore''.
Pa Bosna i Hercegovina! 💖🇧🇦🙌

Sprdaj se ti, ali on ume tako pompezno da najavljuje i da priča o nekim zemljama (gotovo uvek u množini) koje ''rade na našu štetu'', bez da ih eksplicitno imenuje i večito koristi takve konstrukcije. Naravno zna se i može da se nasluti ko nije u ravni sa nama po pitanju Kosova i Rusije. Mene zanima baš da li će sada imati petlju da uperi prstom u jednu, a naročito posle hladnih reakcija nakon izbora, ili su ga dodatno 'ladili savetnici da ne bi napravio neku glupost, kao kada je Gašić nedavno optužio Nemce da štite ubice Olivera Ivanovića.

Ljudi ne živite u iluziji, on će ostati predsednik zemlje, sledeće godine će svakako opet pobediti naprednjaci, čak neće morati mnogo da kradu, jer će izlaznost biti dosta manje, ljudi su se demotivisali posle ovoga, i sada 30.decembra će manje ljudi izaći na ta izborna mesta na glasanje nego 17.decembra što je bilo, zato su namerno i stavili 30.decembra pred novu godinu, cilj je što manje ljudi da izadje, mislim neutralnih, a ovi njegovi će naravno svi izaći.

Ko živi u iluziji, komentarišemo ovde. Ne vidim potrebu da se stalno obaćaš tim tonom kao ti znaš najbolje i sad ćeš nam otvoriti oči. Stvarno je tupo.
Kojim tonom? Niti sam se ružno obraćao, niti pisao velikim slovima, niti stavljao uzvičnik, već sam rekao kako realno stoje stvari.
Naravno da je istina ružna, negativna i bolna, ali jbg to je istina..
Moj komentar nije bio uopšte neko otvaranje očiju ili svadja, već sam samo napisao svoje mišljenje kako će se sve odigrati.
Kao što svi znamo zašto Nestoroviću odgovara da se ponovo održe izbori u Beogradu naravno.

Zeleni nema šta da nam pomognu, oni ekonomski uništavaju Nemačku (i indirektno EU) kao naprednjaci Srbiju

Daleko im lepa kuća

Aman ljudi ne moze birati berberina po tome da li vara zenu. Medjudrzavni odnosi nisu medjuljudski. Drzave se moraju ponasati oportunisticki da bi opstale. Ko god hoce da pomogne protiv Vucica neka pomogne, drugacije nema izlaza. Necemo nikom decu radjati.

Back