Izbori

Inače direktor "Srbija šume", kadar SPSa (zaboravih ime) smenjen zbog govora na skupu protiv Rio Titna.

Što se tiče Socijalista, u raznim sredinama su se pridružili protestima i čini se da je koalicija na nacionalnom nivou pred raspadom.

S obzirom da SPS ima istoriju preletanja na drugu stranu kada je vlast ugrožena, ovo može biti simbolički gest. Doduše treba uzeti u obzir i da su im Naprednjaci "pojeli" dobar deo biračkog tela pa moraju da nađu način da se distanciraju od njih.

Braunović se zove.
Na nižim nivoima se oni bune, ali se tamo za uglavnom sve pita sam vrh stranke Dačić - Ružić - Bajatović, plus mnogo imaju svi putera na glavi. Nisam siguran da tako lako mogu da se otrgnu iz "zagrljaja" SNS. Nije im se toliko osulo glasačko telo koliko su im sve sigurne glasove pokupovali iz SNS-a u Decembru, mada svakako nisu ono što su godinama bili.

Ako se ne odvoje proći će ko Radikali, ima da ih usisa Vučić. Mada čak i da se odvoje ne znam ko bi iz trenutne opozicije uopšte pravio koaliciju sa njima, možda jedino Nestorović? Kod njega je sve mutna voda, čas državni udar čas zaštita životne sredine.

Najveci apsurd u vezi Rio Tinta je to sto Vodja optuzuje druge i kaze da sve to placaju "strane sluzbe" (i Rokfeler), ljudi koji protestuju su takodje "nasilnici koje placaju stranci"............a onda sa svojim nemackim "partnerima" iza ledja ugovara ekstrakciju litijuma i jos mrtav hladan kaze tim istim Nemcima... koje je pre samo 2-3 meseca optuzivao da ga ruse i da se "mesaju u unutrasnje stvari Srbije" - "Radicemo sa vama, bez obzira sta vi radili sa nama" 🤡

Drugi apsurd........uveliko su u razvoju natrijum-jonske baterije koje su, pre svega, kvalitetnije, dugotrajnije i jeftinije za proizvodnju. Novija je tehnologija, samim tim je i bolja. Takodje, proces proizvodnje je neuporedivo prihvatljiviji (sa ekoloske strane) i ne podrazumeva da se opustosi zivotna sredina da bi se doslo do sirovina. Natrijum je mnogo zastupljeniji u zivotnoj sredini, takodje, i ekstrakcija je prilicno jednostavna.

A ovaj "pametni" (kako sebe naziva) je "vodjen informacijama" spreman da unisti nasu zivotnu sredinu.......zarad tehnologije koja ce biti zastarela vec kada se krene sa kopanjem 🤡 Svakako od nekoga ko je finansirao i Klintonove ("zato sto je pametan"), nista drugo nije ni moglo da se ocekuje.

Klasičan spin diktator. Svi se služe istim frazama. Putin, Erdogan, on, Orban, Fico... Slušaš govore tih ljudi i kao da im ih jedna osoba piše. Svi su protiv njih, žele da ih ubiju, a oni jadni rade za interese zemlje i zato smetaju nekim nevidljivim i nepostojećim neprijateljima. Pa onda zapad, pa novinari plaćenici (što bi Fico rekao svinje), iscenirani atentati... Ko im radi marketing stvarno kida posao, nema šta. Ima knjiga Spin diktatori, objavljena je i u Srbiji, sve preporuke. Analiza svih alata kojim se služe spin diktatori u svetu, a spominje se i naš jedan i jedini.

Не знам зашто се ви упињете око спортиста и Вучића. Вучић је председник Србије и као такав заслужује поштовање да му се пружи рука на том дочеку, небитно шта ви лично мислили. Расправе око Новака...лудим од особа које му узимају за лоше оно у Аустралији...та држава је настала од британских затвореника и као таква је и данас. Они су затворени на том острву и ментално затворени. Онолико ограничавање слободе сопственим људима није виђено међ тим демократским светом. И поред тог затвореничког менталитета следеће године су морали да поједу сва говна која су изасрали и да га дочекају као шампиона. А корона их је покосила свакако.

Je l' prati neko dešavanja oko predsedničkih izbora u SAD? Meni kad-kad iskoči neka vest, pa pročitam. Bilo bi zanimljivo da Kamala postane prva predsednica, ali mi je antipatična jako. :( Tramp je, ono, ludilo.

Je l' prati neko dešavanja oko predsedničkih izbora u SAD? Meni kad-kad iskoči neka vest, pa pročitam. Bilo bi zanimljivo da Kamala postane prva predsednica, ali mi je antipatična jako. :( Tramp je, ono, ludilo.

Pratim sve što mogu i kad stignem.

Tramp je dosta neshvaćen u novinama. On ti je ono od dva loša bolja loša opcija nego Kamala.

Nije moja država pa ok ali opet dosta utiču njihovi predsednici i na ostatak sveta tako da je svakako bitno ispratiti šta se dešava.

Pa to, nažalost jesu super dominantni i zato svi i prate. Mada prema nama se njihova politika ne menja ko god da pobedi.

Pa dokle god je nama predsednik onaj koji jeste, manje je važna njihova politika prema nama ali više cenim Trampa koji je javno rekao da je ono što su nam uradili 90tih bio zločin nego Kamalu i njenu ideologiju koja je zlo zla.

Pratim ja, pošto mi je i inače njihov izborni proces veoma zanimljiv. Možda je Tramp bolji za spoljnu politiku i ublažavanje tenzija, ali na domaćem terenu, sa sprovođenjem Projekta 2025, preti uvođenjem teokratije i nametanjem toga prihvatljivijim i drugim nacijama.

Kamala je zaista harizmatična i predstavlja novi talas na izbornoj sceni, demokrate su se već pomirile sa porazom, dok Bajden nije njoj prepustio kandidaturu, sada im raste popularnost po anketama.

Trenutno, 19-22.8. traje Demokratska Nacionalna Konvencija, na kojoj će Kamala i zvanično prihvatiti kandidaturu 😊

Za svet je i bitnija njihova spoljna politika, tako da bi valjalo da pobedi kandidat koji će doprineti smanjenju tenzija.

Za Srbiju bi bilo malo povoljnije da pobedi Tramp mada i sa njim politika prema Srbiji će se promeniti bukvalno baš malo (ona najbitnija pitanja neće), desničari u svetu se takođe nadaju Trampovoj pobedi... levičari su više za Kamalu, ali ima i dosta zemalja koje više žele nju nego Trampa...!

Za svet je i bitnija njihova spoljna politika, tako da bi valjalo da pobedi kandidat koji će doprineti smanjenju tenzija.
Otprilike da je jedina sličnost dva kandidata spoljna politika. Zanimljivo je što je u jedno 40 država izvestan pobednik.
Predsednik će se odlučivati u tkz. swing states, u ovom ciklusu najviše pažnje se obraća na Nevadu, Arizonu, Džordžiju, Severnu Karolinu, Pensilvaniju, Mičigen i Viskonsin.

Pratim ja, pošto mi je i inače njihov izborni proces veoma zanimljiv. Možda je Tramp bolji za spoljnu politiku i ublažavanje tenzija, ali na domaćem terenu, sa sprovođenjem Projekta 2025, preti uvođenjem teokratije i nametanjem toga prihvatljivijim i drugim nacijama.

Kamala je zaista harizmatična i predstavlja novi talas na izbornoj sceni, demokrate su se već pomirile sa porazom, dok Bajden nije njoj prepustio kandidaturu, sada im raste popularnost po anketama.

Trenutno, 19-22.8. traje Demokratska Nacionalna Konvencija, na kojoj će Kamala i zvanično prihvatiti kandidaturu 😊

Da je hteo da uvede Teokratiju to bi uradio u svom prvom mandatu. Tako da ne znam odakle ti to...

Da se razumemo verovatno bi on to voleo ali neće mu proći pa makar i postao predsednik. Koliko god sam ja sam vernik u nekom političkom smislu nisam za nametanje Teokratije jer to nikome neće pomoći.

Drugo, Kamalu ne vole ni njeni jer znaju šta radi i koliko laže. Ovde govorim o većini. Sigurno da je vole više od Bajdena koji dok predstavlja Zelenskog javno kaže pozdravite predsednika Putina :D.

Ja se zaista trudim da sagledam obe strane. I desno i levo pa i u Američkom izbornom ciklusu i onu zelenu stranu. Ali mi ide na živac kako mediji truju i samo jednu stranu guraju pa izađu dezinformacije svakakve. Pogotovo kad su probali da ubiju Trampa. Kakve su se tek tad dezinformacije širile a stvar jasna ko dan.

Pa je l' moguće da je Margaret Atvud predvidela da će SAD postati teokratija u Sluškinjinoj priči? Jako mi je teško da zamislim to, daleko bilo.

Back