Izbori

Ma ubice ga kamala istrosili svu energiju na metuzalema bajdena sad nikako da ubodu za sta da se nakace

Ma ubice ga kamala istrosili svu energiju na metuzalema bajdena sad nikako da ubodu za sta da se nakace

Neće biti baš toliko jednosmerno kako bi bilo da je Bajden ostao ali sumnjam da će je Tramp debelo poraziti koliko sumnjam da će i ona njega.

Verovatno levica pobeđuje jer to tako u svetu danas ide ali ne verujem da će biti baš toliko lako :).

Tramp uopšte nije cvećka, dosta je svinjarija napravio. Baš me zanima ako izgubi hoće li opet da izazove puč u Vašingtonu. Njegovom indirektnom retorikom da ne želi da brani Ukrajinu i da daju previše novca Evropi bila bi medveđa usluga Rusiji, dok se sa druge strane kune u Izrael i bio bi kao Netanjahu po tom pitanju. Haris za sada balansira stavove i bolje bi sarađivala sa Evropom, deluje mi baš sveže i zagrejano za funkciju.

Sve u svemu, kao najveća svetska sila dužni su da smanje tenzije u svetu jer su i sami doprineli tim istim tenzijama i eskalacijama.

Da je hteo da uvede Teokratiju to bi uradio u svom prvom mandatu. Tako da ne znam odakle ti to...
Svake godine Heritage Foundation, moćna konzervativna grupa, svake četiri godine izdaje Mandate for Leadership, grupu polisa koje budući republikanski predsednik treba da sprovede.

Tramp je u prvoj godini svog prvog mandata sproveo ⅔ polisa predloženih 2017. (https://www.heritage.org/impact/tru...es-heritage-foundation-policy-recommendations).

Ovo znači da će najverovatnije tako revnosno sprovoditi i polise Projekta 2025., pogotovo ako republikanci zadrže donji dom i preuzmu Senat.

Projekat 2025. stvarno sadrži jezive tačke, kao što je ukidanje Departmana Obrazovanja, ukidanje prava LGBTQ osoba, rasnih i polnih jednakosti, kao i možda najvažnije pitanje, ukidanja prava na abortus u potpunosti na federalnom nivou, za šta je Trump već načinio prvi korak, gde je na njegov predlog Vrhovni sud ukinuo Roe v Wade zakon, vraćajući državama odluku o abortusu, što su duboko konzervativne države i iskoristile kao priliku za ukidanje prava žena na ovaj izbor. (https://www.aclu.org/project-2025-explained)

Tema o Abortusu je bolna i ne bih o tome ovde pričao da ne bismo zašli dublje u neke teme. Jer se ne radi samo o ženi radi se i o bebi. Nekako se u toj temi uvek beba zaboravi i baci u stranu kao da je potpuno nebitna tačka u celoj toj priči.

Ali zaustaviću se ovde što se tog dela tiče.

Pozicija prema Srbiji i Balkanu uopšte se neće menjati i to je svima jasno. Pa, setite se kako se ludi radikali oblačili u Trampove majice nadajući se nekom totalnom zaokretu a dobili smo - ništa. Realno, takve filmske preokrete očekivali su samo oni ili užasno neobavešteni, ili veliki sanjari.

Ni Bajdenova administracija, a ni čuveni američki ambasador Hil nisu opravdali očekivanja da su aždaje koje će nas dovesti u red. Prilično ujednačen je bio taj kurs, takav će i ostati. Pritisci koji su iza scene uvek postoje, a mi nemamo pojma na koji način Vučić šuruje sa Vašingtonom i kakvi se tu dilovi prave.

Kamala mi je užasno neinspirativna i njena jedina šansa u ovoj trci je izraženi anti-Tramp sentiment. U suprotnom, ja je kao predsednicu SAD-a bi vidim jedino u NBC sitkomu.

Demokratska partija je minirala sve one koji su bili zainteresovani da se istaknu i kandiduju, počev od trke kada je Hilari pukla. Tada su sklonili Bernija Sandersa, čoveka koji bi bio pravo osveženje u Beloj kući, a slično je bilo i 2020. kada su po svaku cenu forsirali Bajdena.

Tramp je Vučića stavio na hoklicu i rekao mu da potpiše papir koji nama nikako nije išao na ruku. Ne znam da li je izuzev Mil*ševića ijedan naš predsednik tako negde bio ponižen u inostranstvu, a tek u Beloj kući.

Pa Vučić je kod Trampa izdejstvovao izraelsko priznanje Kosova. I na taj način ponizio Kurtija koji je bio nesposoban da to sam uradi 😂😂😂

Nemoj da me podsećate na taj blam svih blamova, Vučić da je normalan čovek još tada bi se povukao i dao ostavku...

Ovo tek sad vidim:
Tema o Abortusu je bolna i ne bih o tome ovde pričao da ne bismo zašli dublje u neke teme. Jer se ne radi samo o ženi radi se i o bebi. Nekako se u toj temi uvek beba zaboravi i baci u stranu kao da je potpuno nebitna tačka u celoj toj priči.
Beba???
Izvini, ali embrion nije beba.
Tek posle 3 meseca embrion postaje fetus, a dotle je s razlogom period kada može da se radi izabrani abortus.

Da je embrion beba, moj dragi i ja bismo ih u 12 godina neuspešnih pokušaja imali dvadesetak.

Čak se i prirodnim putem često dešava da embrion ne uspe da se zakači za matericu, i žene to obično ni ne primete, jer je posledica samo malo jača menstruacija.

Neću ni ja da ulazim u temu abortusa (iako svako ko zagovara zabranu, zagovara i ubistvo žena u situaciji nepotpunog spontanog porođaja, kada otkucaji traju i nakon odvajanja), ali mi je samo osnovna terminologija jako važna.

Embrion je skup ćelija, a bebu možeš da držiš u naručju.
Ova ogromna razlika me je koštala 12 godina suza, znoja, i velikog bola.

Ovo tek sad vidim:

Beba???
Izvini, ali embrion nije beba.
Tek posle 3 meseca embrion postaje fetus, a dotle je s razlogom period kada može da se radi izabrani abortus.

Da je embrion beba, moj dragi i ja bismo ih u 12 godina neuspešnih pokušaja imali dvadesetak.

Čak se i prirodnim putem često dešava da embrion ne uspe da se zakači za matericu, i žene to obično ni ne primete, jer je posledica samo malo jača menstruacija.

Neću ni ja da ulazim u temu abortusa (iako svako ko zagovara zabranu, zagovara i ubistvo žena u situaciji nepotpunog spontanog porođaja, kada otkucaji traju i nakon odvajanja), ali mi je samo osnovna terminologija jako važna.

Embrion je skup ćelija, a bebu možeš da držiš u naručju.
Ova ogromna razlika me je koštala 12 godina suza, znoja, i velikog bola.

Upravo iz ovog razloga ne želim da ulazim u tu temu abortusa. Teška je i svako ima svoje mišljenje.

Žao mi je što ste ti i tvoj muž prošli kroz sve to. Imam sličnu situaciju i bolno je. Ali imam i drugačiji pogled na sve to, za mene to nije samo neki embrion nevažni, i postoje studije koje ovo dokazuju. Ali to su različita mišljenja i stvarno ne bih o tome kako ne bi tema otišla u pogrešnom pravcu.

Poštujem i tvoje i svačije mišljenje ali imam i ja pravo da se ne složim sa nečim. Mogu da pogrešim ali mislim da svaka konverzacija može biti civilizovana čak i kada imamo potpuno različita mišljenja o nekoj temi.

Sve najbolje tebi i tvom dragom!

Back