Izbori

U obe države ima debila i nacionalista, to stoji.... ali nekako imam utisak da u Cro ima više ljudi koji su ostavili prošlost i gledaju u budućnost, nisu iskvareni i opsednuti mržnjom... možda mi je utisak pogrešan, ali nekako u Srbiji tu prošlost mnogi spominju, neki manje neki više dok u Cro samo glasne budale pa se stiče utisak da je to većina ljudi... u Srbiji znamo da veliki deo prve Srbije, sa sve patriotama, nacionalistima i sl. misli o Cro sve najgore, a isto je i kod njih... ali kod njih mislim da ima malo više onih, pa boli nas uvo za vašu/našu prošlost, mi živimo sadašnjost i za budućnost...

Gostovanje Đilasa u Dnevniku 2?
To teško.
Ja sam bio na televizijama sa nacionalnom frekvencijom u zadnje 2 godine 15 puta više nego on.
I uvek se na taj fazon zezamo, i to u što bi se reklo prime time 🤣

Stvarno se lepe stvari očekuju u petak, al uvek mora i nešto ružno, prosvetari izgleda prihvatili 5+5% povećanje plate 😁

A, njo....Što tako brzo referendum???
Hajde da se još malo zadržimo kod uvođenja vojnog roka, stanova za mlade i Radničke partije....
Što se tako brzo zaboravljaju sve važne teme?

Sad Baby GIF

Moram da se nadovezem na temu ratova devedesetih. Koliko god da se slazem da je to teska humanitarna tragedija i jedan od najglupljih sukoba u istoriji covecanstva, cinjenica je da je Hrvatska taj rat dobila jer je ostvarila cilj, a to je nezavisnost u AVNOJ-evskim granicama.

A to da su "svi gubitnici u ratu" mozemo vise gledati kroz kontekst da, kad je svet dozivljavao najveci prosperitet i napredak, tokom devedesetih, mi smo se ovde ubijali, Balkan je i dan danas demografska crna rupa sveta, sto zbog prirodnog prirastaja, sto zbog migracija.

Ja ne bih uvek stavljao znak jednakosti između "pobediti" i "ostvariti cilj". Često zavisi od konteksta i načina kako se došlo do cilja, pa ta "pobeda" ne bude tako čista.

Elem, na temu izbora, protesta, za one koji imaju amneziju, da se podsetimo da je retorika kod naše vlasti bila i ranije gotovo ista kao što je i danas, i da je to nešto što se neće promeniti smenom jednog čoveka ili Vlade. Skoro svi političari su željni fotelje i to treba imati u vidu.

Isto se govorilo kako su protesti političke prirode, kako zahtevi nisu realni, kako će potrošiti pare Telekoma na plate...​

29.01.2011.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković ocenio je nerealnim zahteve prosvetara za povećanje njihovih zarada za 24 odsto u odnosu na prethodnu godinu i upozorio da bi to vodilo u inflaciju od 300 odsto, kurs od 300 dinara za evro i makroekonomski upropastilo državu, u čemu on ne želi da učestuvuje.

On je, u razgovoru sa glavnim urednicima beogradskih medija, konstatovao da se najuticajniji sindikat prosvetara nije pridružio ovim zahtevima, što je ocenio razumnim, ali nije isključio mogućnost da u pozadini zahteva ostalih sindikata ima političke pozadine.

Kompletan članak: https://www.rts.rs/lat/vesti/politika/834326/nerealni-zahtevi-prosvetara.html

Tokom studentske blokade u Ruzveltovoj ulici u Beogradu povređena je devojka kada na nju naleteo automobil marke "ford fokus" i nosio je na krovu. Vozač je posle incidenta pobegao automobilom sa mesta incidenta.

https://nova.rs/vesti/drustvo/uznem...entkinju-na-blokadu-nosio-na-krovu-i-pobegao/
Majka je nosi u stomaku devet meseci, posle o njoj brine 20 i kusur godina da bi je jedan maloumnik zgazio zato što traži pravdu u bespravnoj državi.
Jezivo i uznemirujuće na svakom nivou!

Back